Ulei de krill

Ulei de krill

Despre krill

În krillul polar care trăiește în apele de la Polul Sud, o parte semnificativă a acizilor grași Omega-3 cu lanț lung se găsește sub formă de fosfolipide, care măresc flexibilitatea celulelor, ajută la o mai bună absorbție a substanțelor bioactive care susțin sănătatea. substanțe și utilizarea mai eficientă a acizilor grași Omega-3. Baza de pescuit a krillului este Queen Maud Land de pe calota glaciară a Antarcticii, care este considerată suveranitate norvegiană. Astfel, uleiul Caleido KRILL vă furnizează acizi grași naturali Omega-3 din cele mai curate ape din lume. Studiile au arătat că acizii grași Omega-3 legați în fosfolipide sunt mult mai puțin predispuși la oxidare decât acizii grași Omega-3 găsiți sub formă tradițională de trigliceride. Uleiul pur Caleido KRILL este bogat în antioxidantul natural astaxantina. Datorită efectului de susținere a sănătății, neutralizant al radicalilor liberi, astaxantina menține uleiul Caleido KRILL proaspăt, astfel încât nu sunt necesari aditivi pentru ca uleiul Caleido KRILL să-și mențină stabilitatea pe termen lung.

Ce face krill-ul roșu

Prin compoziția ideală, înțelegem că uleiul de krill conține o concentrație mare de EPA și DHA într-o formă unică de fosfolipide, ceea ce mărește utilizarea eficientă a organismului pentru creier și membranele celulare. Krillul arctic este, de asemenea, bogat într-un antioxidant natural important, astaxantina. Capsula de krill, de exemplu, își datorează culoarea roșu intens conținutului său de antioxidanti. Datorită efectului de susținere a sănătății, neutralizant al radicalilor liberi, astaxantina menține și krill-ul proaspăt, astfel încât nu sunt necesari aditivi suplimentari pentru ca uleiul de krill să-și mențină stabilitatea pe termen lung. (În contrast, majoritatea suplimentelor cu ulei de pește conțin antioxidanți adăugați pentru a preveni râncezirea în timpul producției sau depozitării.)

De ce krill-ul poate fi bunul nostru prieten, pe care se poate conta mereu?

Printre altele, pentru că poate promova răspunsurile imune ale organismului, adică poate ține treji „gărzile” corpului nostru în timpul apărării împotriva invadatorilor – ceea ce nu este o sarcină mică, având în vedere efectele actuale asupra mediului. Poate avea un efect bun asupra articulațiilor, păstrându-ne astfel mobilitatea generală, dar a fost folosit și împotriva unor afecțiuni care nu pot fi numite medii, cum ar fi artrita reumatoidă. Poate afecta pozitiv funcționarea sistemului nervos, contribuind la menținerea unui sentiment general de bunăstare, ca să nu mai vorbim de creșterea performanței mentale care poate apărea la utilizarea regulată. Poate avea un efect benefic asupra inimii, ochilor, tensiunii arteriale, iar unele probleme ale pielii pot fi, de asemenea, prevenite cu ajutorul său.

Uleiul de crab roșu, krill, este, prin urmare, un dar al naturii, a nu-l folosi este o omisiune care vă poate afecta nu numai propria sănătate, ci și sănătatea generațiilor viitoare.

6 beneficii pentru sănătate bazate pe știință ale uleiului de krill

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Uleiul de krill este un supliment care a devenit rapid popular ca alternativă la uleiul de pește. Este făcut din krill – un tip de crustacee minuscule – care este mâncat de balene, pinguini și alte creaturi marine.

La fel ca uleiul de pește, uleiul de krill este o sursă de grăsimi omega-3 numite acid docosahexaenoic (DHA) și acid eicosapentaenoic (EPA), care se găsesc numai în organismele marine. Au funcții importante în organism și sunt asociate cu multe beneficii pentru sănătate, așa că este recomandat să folosiți suplimente care conțin EPA și DHA dacă nu este posibil să consumați cele 230 de grame recomandate de fructe de mare pe săptămână.

Uneori se spune că uleiul de krill este mai bun decât uleiul de pește, deși sunt necesare mai multe cercetări pentru a susține acest lucru. Indiferent, poate avea beneficii importante pentru sănătate. Deci, să vedem cele 6 beneficii pentru sănătate bazate pe știință ale uleiului de krill:

1. O sursă excelentă de grăsimi sănătoase

Krill nordic (Meganyctiphanes norvegica) Krill nordic (Meganyctiphanes norvegica), Øystein Paulsen, CC BY-SA 3.0, prin Wikimedia Commons

Uleiul de krill și uleiul de pește conțin ambele grăsimi omega-3 EPA și DHA.

Cu toate acestea, unele dovezi sugerează că grăsimile găsite în uleiul de krill sunt mai ușor de utilizat de către organism decât grăsimile din uleiul de pește, deoarece majoritatea grăsimilor omega-3 din uleiul de pește sunt sub formă de trigliceride.

Pe de altă parte, majoritatea grăsimilor omega-3 din uleiul de krill se găsesc sub formă de molecule numite fosfolipide, care pot fi absorbite mai ușor în sânge.

Unele studii au descoperit că uleiul de krill a fost mai eficient decât uleiul de pește în creșterea nivelului de omega-3 și s-a emis ipoteza că acest lucru se poate datora diferitelor forme de grăsimi omega-3.

Un alt studiu a comparat cu atenție cantitățile de EPA și DHA din uleiul de krill și uleiul de pește și a constatat că uleiurile au fost la fel de eficiente în creșterea nivelului sanguin de omega-3.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă uleiul de krill este cu adevărat o sursă mai eficientă și biodisponibilă de grăsimi omega-3 decât uleiul de pește.

Uleiul de krill este o sursă excelentă de grăsimi sănătoase, grăsimile omega-3 din uleiul de krill pot fi absorbite mai ușor decât cele găsite în uleiul de pește, dar sunt necesare mai multe studii pentru a ști sigur

2. Poate ajuta la combaterea inflamației

S-a demonstrat că acizii grași omega-3, cum ar fi cei găsiți în uleiul de krill, au o funcție antiinflamatoare importantă în organism. De fapt, uleiul de krill poate fi chiar mai eficient în combaterea inflamației decât alte surse marine de omega-3, deoarece pare să fie mai ușor de utilizat de către organism.

În plus, uleiul de krill conține un pigment roz-portocaliu numit astaxantina, care are efecte antiinflamatorii și antioxidante. Câteva studii au început să exploreze efectele specifice ale uleiului de krill asupra inflamației.

Un studiu în eprubetă a descoperit că reduce producția de molecule inflamatorii atunci când bacteriile dăunătoare au fost introduse în celulele intestinale umane.

Un studiu pe 25 de persoane cu lipide din sânge ușor crescute a constatat că administrarea unui supliment de ulei de krill de 1.000 mg pe zi a îmbunătățit markerii inflamației mai eficient decât un supliment alimentar pur omega-3 de 2.000 mg pe zi.

În plus, un studiu efectuat pe 90 de persoane cu inflamație cronică a constatat că administrarea a 300 mg de ulei de krill zilnic a fost suficientă pentru a reduce markerii inflamației cu până la 30% după o lună.

Deși doar câteva studii au investigat uleiul de krill și inflamația, acestea au arătat rezultate potențial benefice.

Uleiul de krill conține grăsimi antiinflamatoare omega-3 și un antioxidant numit astaxantina. Doar câteva studii au analizat în mod specific efectele uleiului de krill asupra inflamației, dar toate au găsit că este benefic

3. Poate reduce artrita și durerile articulare

Deoarece uleiul de krill pare să ajute la reducerea inflamației, poate îmbunătăți simptomele artritei și poate reduce durerile articulare, care sunt adesea rezultatul inflamației.

De fapt, un studiu care a constatat că uleiul de krill reduce semnificativ markerii inflamației, de asemenea, a constatat că uleiul de krill reduce rigiditatea, afectarea funcțională și durerea la pacienții cu artroză reumatoidă sau osteoartrită.

Un al doilea studiu, mic, dar bine conceput, pe 50 de adulți cu dureri ușoare de genunchi, a constatat că administrarea de ulei de krill timp de 30 de zile a redus semnificativ durerea participanților în timpul somnului și trezirii. De asemenea, le-a crescut aria de mișcare.

În plus, cercetătorii au testat efectele uleiului de krill asupra șoarecilor cu artrită. Când șoarecii au mâncat ulei de krill, scorurile lor de artrită s-au îmbunătățit, cu mai puține umflături și mai puține celule inflamatorii în articulații.

Deși sunt necesare mai multe studii pentru a susține aceste constatări, uleiul de krill pare să aibă un potențial bun ca tratament adjuvant pentru artrită și dureri articulare.

Mai multe studii pe animale și pe oameni au descoperit că administrarea de suplimente cu ulei de krill ameliorează durerile articulare și simptomele artritei, deși sunt necesare mai multe cercetări

4. Poate îmbunătăți nivelul lipidelor din sânge și sănătatea inimii

Grăsimile omega-3, în special DHA și EPA, sunt considerate sănătoase pentru inima. Cercetările au arătat că uleiul de pește poate îmbunătăți nivelul lipidelor din sânge, iar uleiul de krill pare să fie, de asemenea, eficient în acest sens. Studiile au arătat că poate fi deosebit de eficient în reducerea nivelului de trigliceride și a altor grăsimi din sânge.

Un studiu a comparat efectele uleiului de krill și ale omega-3 pur asupra nivelurilor de colesterol și trigliceride. Numai uleiul de krill a crescut colesterolul „bun” al lipoproteinelor de înaltă densitate (HDL). De asemenea, a fost mai eficient în reducerea markerilor de inflamație, chiar dacă doza a fost mult mai mică. Pe de altă parte, omega-3 pur a redus trigliceridele mai eficient.

O revizuire recentă a șapte studii a concluzionat că uleiul de krill este eficient în scăderea colesterolului LDL „rău” și a trigliceridelor și poate crește nivelul de colesterol HDL „bun”.

Un alt studiu a comparat uleiul de krill cu uleiul de măsline și a constatat că uleiul de krill a îmbunătățit semnificativ valorile rezistenței la insulină și funcția pereților vaselor de sânge.

Sunt necesare mai multe studii pe termen lung pentru a determina modul în care uleiul de krill afectează riscul de boli de inimă. Dar, pe baza dovezilor de până acum, pare a fi eficient în îmbunătățirea anumitor factori de risc cunoscuți.

Studiile sugerează că uleiul de krill, ca și alte surse de grăsimi omega-3, poate fi eficient în îmbunătățirea nivelului lipidelor din sânge și a altor factori de risc pentru boli de inimă

5. Poate ajuta la gestionarea simptomelor PMS

În general, consumul de grăsimi omega-3 poate reduce durerea și inflamația. Mai multe studii au descoperit că administrarea de suplimente cu omega-3 sau ulei de pește poate reduce durerea menstruală și simptomele sindromului premenstrual (PMS), în unele cazuri suficient pentru a reduce utilizarea medicamentelor pentru durere.

Se pare că uleiul de krill, care conține același tip de grăsimi omega-3, poate fi la fel de eficient.

Un studiu a comparat efectele uleiului de krill și uleiului de pește la femeile diagnosticate cu sindrom premenstrual. Studiul a constatat că, în timp ce ambele suplimente au produs îmbunătățiri semnificative statistic ale simptomelor, femeile care iau ulei de krill au luat mult mai puține medicamente pentru durere decât cele care iau ulei de pește.

Acest studiu sugerează că uleiul de krill poate fi cel puțin la fel de eficient ca și alte surse de grăsimi omega-3 în ameliorarea simptomelor PMS.

O serie de studii au descoperit că grăsimile omega-3 pot ajuta la ameliorarea durerii menstruale și a simptomelor PMS. Până acum, un singur studiu a analizat efectele uleiului de krill asupra sindromului premenstrual, dar rezultatele au fost promițătoare

6. Este ușor să te încadrezi în rutina ta zilnică

Să luați ulei de krill este o modalitate simplă de a vă crește aportul de EPA și DHA. Este disponibil pe scară largă și disponibil pentru cumpărare. Capsulele sunt de obicei mai mici decât suplimentele cu ulei de pește și sunt mai puțin probabil să provoace eructații sau un gust de pește.

Uleiul de krill este în general considerat o alegere mai durabilă decât uleiul de pește, deoarece krill-ul este extrem de abundent și se reproduce rapid. Spre deosebire de uleiul de pește, acesta conține și astaxantină.

Din păcate, este și mult mai scump.

Organizațiile de sănătate recomandă în general 250-500 mg de DHA și EPA pe zi, dar sunt necesare mai multe cercetări înainte de a putea fi recomandată o doză ideală de ulei de krill. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau discutați cu medicul dumneavoastră. Nu se recomandă depășirea unui aport zilnic de 5000 mg de EPA și DHA.

În cele din urmă, amintiți-vă că unii oameni nu ar trebui să ia ulei de krill fără a-și consulta medicul. Aceasta include oricine care ia diluanți de sânge, se pregătește pentru o intervenție chirurgicală, este însărcinată sau alăptează.

Aceasta se datorează faptului că dozele mari de grăsimi omega-3 pot avea un efect anti-coagulare, deși dovezile actuale sugerează că acest lucru ar putea să nu fie dăunător. Siguranța uleiului de krill în timpul sarcinii sau alăptării nu a fost studiată. De asemenea, evitați să luați ulei de krill dacă aveți o alergie la fructele de mare.

Capsulele de ulei de krill sunt disponibile pe scară largă și sunt de obicei mai mici decât capsulele de ulei de pește; asigurați-vă că urmați recomandările de dozare de pe ambalaj

Rezumat

Uleiul de krill va fi în curând o alternativă la uleiul de pește. Poate oferi beneficii speciale, cum ar fi doze mai mici, antioxidanți, surse durabile și mai puține efecte secundare.

Dacă are într-adevăr proprietăți superioare față de uleiul de pește, rămâne de văzut și sunt necesare studii suplimentare pentru a clarifica efectele sale asupra sănătății și doza ideală.

Cu toate acestea, dovezile de până acum sugerează că uleiul de krill este o sursă eficientă de grăsimi omega-3, care oferă multe beneficii dovedite științific.




Vreau ulei de krill!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :