Cafea verde

Cafea verde

Ce este cafeaua verde? Tot ce trebuie să știți despre el

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Cafea verde devine din ce în ce mai populară în comunitatea de sănătate și wellness, așa că este posibil să fi auzit deja despre gama sa bogată de compuși ai plantelor care susțin sănătatea. Acest articol oferă o privire de ansamblu asupra cafelei verde, inclusiv beneficiile și riscurile potențiale ale acesteia.

Ce este cafeaua verde?

Cafea verde Cafea verde

Boabele de cafea verde sunt pur și simplu boabe de cafea care nu au fost prăjite și, prin urmare, au rămas complet crude.

Extractul său este popular ca supliment alimentar, dar cafeaua verde este disponibilă și sub formă de boabe întregi și poate fi folosită pentru a face o băutură fierbinte, similar cafelei prăjite. O cană din această băutură verde deschis nu va fi ca obișnuita cafea prăjită, deoarece are un gust mult mai blând. Se spune că seamănă mai mult cu ceaiul din plante decât cafeaua. În plus, profilul său chimic este destul de diferit de cel al cafelei prăjite, deși originea sa este similară.

Se mândrește cu o cantitate abundentă de acid clorogenic, care este un puternic antioxidant, antiinflamator și are multe beneficii pentru sănătate. Produsele de cafea prăjită conțin o cantitate mică de acid clorogenic, dar cea mai mare parte se pierde în timpul prăjirii.

Boabele de cafea verde sunt boabe de cafea crude, neprăjite și sunt bogate în acizi clorogenici – un tip de antioxidant – despre care se crede că are multe beneficii

Te poate ajuta să slăbești?

Mulți experți în sănătate au respins ideea că cafeaua verde are vreun efect semnificativ asupra greutății corporale. În ciuda acestui fapt, extractul de cafea verde este încă unul dintre cele mai populare suplimente de slăbit de pe piață.

În câteva experimente mici, au tratat șoarecii cu extract de cafea verde și au descoperit că a redus semnificativ greutatea corporală totală și acumularea de grăsime. Cu toate acestea, studiile pe oameni sunt mult mai puțin concludente. Majoritatea cercetărilor umane privind cafeaua verde au fost neconcludente. În timp ce unii participanți au slăbit, studiile au fost prost concepute, cu eșantion de dimensiuni mici și durate scurte.

Astfel, nu există dovezi convingătoare că cafeaua verde este eficientă pentru pierderea în greutate. Sunt necesare studii umane mai mari, bine concepute.

Cafea verde este comercializată ca supliment pentru pierderea în greutate, dar lipsesc dovezi științifice care să susțină eficacitatea acesteia, sunt necesare cercetări suplimentare pe oameni

Poate reduce riscul unor boli cronice

Boabe de cafea verde Boabe de cafea verde

Cafea verde poate avea și alte beneficii pentru sănătate, în afară de pierderea în greutate. De fapt, acizii săi clorogene pot reduce riscul de boli cronice, cum ar fi diabetul și bolile de inimă.

În timpul unui studiu de 8 săptămâni, 50 de persoane cu sindrom metabolic -- un grup de factori de risc, inclusiv hipertensiune arterială și zahăr din sânge, care cresc riscul de diabet și boli de inimă -- au consumat 400 mg de extract de cafea verde decofeinizat de două ori pe zi . Cei care au luat extractul au înregistrat îmbunătățiri semnificative ale glicemiei a jeun, tensiunii arteriale și circumferinței taliei în comparație cu un grup de control.

Deși aceste rezultate sunt promițătoare, sunt necesare studii suplimentare.

Cafea verde poate reduce riscul de boli de inimă și diabet de tip 2, deși sunt necesare mai multe cercetări

Riscuri și efecte secundare posibile

Cafea verde este în mare parte sigură, dar există mai multe riscuri potențiale.

Efectul excesului de cofeină

La fel ca cafeaua prăjită, boabele de cafea verde conțin în mod natural cofeină.

Deși consumul moderat de cofeină este probabil sigur pentru majoritatea oamenilor sănătoși, prea mult poate duce la simptome negative, cum ar fi anxietate, tulburări de somn și creșterea tensiunii arteriale.

O ceașcă de cafea neagră sau verde conține aproximativ 100 mg de cofeină, în funcție de tipul și metoda de preparare.

Deoarece o cantitate mică de cofeină se poate pierde în timpul prăjirii, cafeaua verde poate conține puțin mai multă cafeină decât neagră, dar diferența este probabil neglijabilă.

Între timp, suplimentele de cafea verde oferă de obicei 20 până la 50 mg de cofeină per capsulă, deși unele vor fi decofeinizate în timpul procesării.

Dacă luați cafea verde sub orice formă, ar trebui să vă moderați aportul pentru a evita efectele negative.

Poate afecta sănătatea oaselor

Un experiment pe animale de două luni a arătat că șoarecii care au primit zilnic extract de cafea verde aveau o deficiență semnificativă de calciu în țesutul osos.

Aceste descoperiri sugerează că aportul pe termen lung de suplimente de cafea verde poate dăuna sănătății oaselor.

Cu toate acestea, este necesară cercetarea umană.

Consumul excesiv de cofeină în cafeaua verde poate provoca simptome negative, iar cercetările timpurii pe animale sugerează că poate dăuna sănătății oaselor, așa că sunt necesare studii suplimentare pe oameni

Doza recomandată

Nu există suficiente date despre cafeaua verde pentru a face recomandări clare de dozare.

Cu toate acestea, în cel puțin un studiu, au fost utilizate doze de până la 400 mg de extract de cafea verde de două ori pe zi fără a avea efecte negative.

Dacă vă gândiți să utilizați extract de cafea verde, consultați medicul pentru a vă asigura că luați o cantitate sigură.

Nu există o recomandare clară de dozare pentru cafeaua verde, dar unele studii au folosit în siguranță până la 400 mg de extract de două ori pe zi.

Rezumat

Cafea verde este boabele de cafea crude.

Extractul său a fost promovat ca supliment de slăbire și poate ajuta la menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge și al tensiunii arteriale, deși cercetările asupra eficacității sale sunt limitate.

Au fost raportate puține efecte secundare, dar conținutul său de cofeină poate provoca efecte secundare.

Dacă vă gândiți să adăugați cafea verde în rutina zilnică, consultați medicul pentru a vă asigura că este sigură pentru dvs.
Vreau cafea verde!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :