Coajă de semințe de pătlagină

Coajă de semințe de pătlagină

Beneficiile pentru sănătate ale psyllium

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Ce este psyllium?

Pătlagină Pătlagină

Psyllium este un tip de fibre obținute din coaja semințelor plantei de pătlagină (Plantago ovata). Este uneori denumit ispaghula.

Este cel mai bine cunoscut ca laxativ. Cu toate acestea, cercetările arată că luarea semințelor de pătlagină este benefică pentru mai multe organe din corpul uman, inclusiv inima și pancreasul.

Sănătatea digestivă

Psyllium este un laxativ în vrac. Aceasta înseamnă că absoarbe apa în intestine, facilitând mișcările intestinale și poate reduce balonarea. Poate fi folosit ocazional pentru ameliorarea constipației sau poate fi inclus în dietă pentru a susține buna funcționare generală a sistemului digestiv.

Persoanele cu sindrom de colon iritabil (IBS) și boala Crohn sunt, de asemenea, familiarizate cu tulburările intestinale. Rezultatele studiilor privind eficacitatea cojii de semințe de pătlagină în tratamentul acestor afecțiuni rămân amestecate.

Psyllium este un prebiotic, o substanță necesară pentru creșterea coloniilor sănătoase de probiotice în intestin.

Coloniile sănătoase de bacterii bune din tractul digestiv sunt esențiale pentru o funcție imunitară sănătoasă. În acest fel, organismul este capabil să lupte mai eficient împotriva infecțiilor, să reducă inflamația și să furnizeze țesuturi și celule sănătoase.

Pe lângă faptul că sunt capabile să regleze mișcările intestinale și să trateze afecțiunile cronice, cojile de semințe de pătlagină pot înmuia scaunele, ceea ce este condiționat de un aport suficient de apă. Acest lucru poate fi util pentru boli pe termen scurt, cum ar fi constipația. În acest fel, poți preveni complicațiile constipației, precum hemoroizii.

Cercetările preliminare arată că psyllium poate ajuta la tratarea simptomelor dureroase asociate acestor afecțiuni. Deoarece nu există un consens științific real, discutați cu medicul dumneavoastră pentru a afla dacă extractul din semințe de pătlagină vă poate ajuta.

Sănătatea inimii

Cercetarile au aratat ca consumul de fibre solubile poate ajuta oamenii sa isi gestioneze nivelul de colesterol. Reglarea corectă a colesterolului este importantă pentru toată lumea, dar este esențială pentru cei peste 50 de ani.

Un studiu a arătat că aportul zilnic de psyllium – timp de cel puțin șase săptămâni – o modalitate eficientă pentru persoanele obeze sau supraponderale de a-și scădea colesterolul cu foarte puține efecte secundare.

Dacă ați fost sfătuit să vă supravegheați colesterolul, întrebați-vă medicul dacă adăugarea semințelor de pătlagină la o dietă cu conținut scăzut de grăsimi și colesterol vă va ajuta.

Multe studii au arătat că fibrele precum cojile de pătlagină pot reduce riscul unei persoane de a suferi de boli de inimă, ca parte a unei diete sănătoase. Psyllium poate afecta sănătatea inimii prin scăderea tensiunii arteriale, reglarea nivelului de lipide și întărirea mușchiului inimii.

Pătlagină Pătlagină

Controlul greutății

Menținerea unei greutăți sănătoase este o preocupare pentru mulți oameni, în special pentru cei cu afecțiuni cronice, cum ar fi diabetul. Pe lângă faptul că are un efect benefic asupra inimii și a nivelului de zahăr din sânge, coaja de pătlagină poate ajuta la pierderea în greutate.

Deoarece psyllium absoarbe lichidul din organism, poate inhiba senzația de plenitudine. Acest lucru vă poate ajuta să controlați cantitatea de alimente pe care o consumați. Dacă vi se recomandă să slăbiți, discutați cu medicul dumneavoastră despre posibilitatea de a lua coajă de semințe de pătlagină.

Diabet zaharat

Persoanele cu diabet trebuie să-și urmărească dieta pentru a menține un echilibru sănătos al nivelurilor de insulină și zahăr din sânge. Unele cercetări sugerează că fibrele, cum ar fi cele din semințele de pătlagină, pot ajuta oamenii să mențină un echilibru glicemic sănătos.

Dozarea cojii de pătlagină

Doza exactă de coajă de pătlagină depinde de produsul utilizat. Cerințele de dozare pot depinde, de asemenea, de la ce se folosește coaja de semințe de pătlagină. De obicei, puteți lua produsul de una până la trei ori pe zi cu un pahar cu apă.

Unele cercetări au arătat că consumul zilnic a 7,9 grame (+/- 3,6 grame) de coji de semințe de pătlagină cu probiotice este o modalitate sigură și eficientă de a trata boala Crohn. Cu toate acestea, alte descoperiri arată că fibrele solubile, cum ar fi cojile de pătlagină, pot agrava simptomele la unii oameni.

Un studiu a constatat că administrarea a 5 grame de coajă de semințe de pătlagină de două ori pe zi poate ajuta persoanele cu diabet zaharat de tip 2 să își controleze nivelul zahărului din sânge. Dar ei au subliniat că terapia cu coajă de pătlagină trebuie adaptată la individ.
Vreau semințe de pătlagină!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :