Goji

Goji

Ce este o boabe de goji?

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Goji berry este un mic fruct roșu delicios și gustos, care are antioxidanți și proprietăți medicinale puternice. Este adesea vândut sub formă de pulbere sau uscat și este, de asemenea, folosit ca materie primă pentru multe suplimente alimentare și sucuri de fructe.

Prezentare generală a boabelor de Goji

Fructul Goji Fructul Goji [Sten Porse, CC BY-SA 3.0, prin Wikimedia Commons]

Baca de goji (Lycium barbarum) este originară din Asia. Cunoscut pentru gustul dulce, ușor acrișor și culoarea roșu aprins, este folosit în medicina tradițională de mii de ani. Se spune că întârzie semnele îmbătrânirii, susține sănătatea ochilor și întărește ficatul, rinichii și plămânii.

Datorită popularității sale în creștere, boabele de goji sunt adesea folosite în suplimente alimentare și amestecuri de superalimente, împreună cu alte fructe și extracte din plante.

Boabele de Goji sunt originare din Asia și sunt, de asemenea, cunoscute pentru proprietățile lor medicinale, utilizate în multe suplimente alimentare și amestecuri de superalimente

Beneficii potențiale pentru sănătate

Dried goji berry boabe de goji uscate

Boabele de Goji au fost legate de mai multe beneficii potențiale pentru sănătate.

Foarte hrănitor

Chiar și o mică porție de fructe de padure goji este plină de fibre, fier și vitaminele A și C.

Fierul este un mineral esențial implicat în transportul oxigenului și producerea de globule roșii sănătoase. Între timp, atât vitaminele A cât și C joacă un rol central în funcția imunitară și acționează ca antioxidanți în organism.

Antioxidanții sunt compuși care ajută la neutralizarea moleculelor dăunătoare numite radicali liberi, prevenind deteriorarea celulelor. De fapt, un studiu pe eprubetă a constatat că tratarea celulelor cu extract de boabe de goji a crescut semnificativ nivelurile de antioxidanți și a redus câțiva markeri ai stresului oxidativ. Cercetările arată că creșterea aportului de antioxidanți reduce inflamația și protejează împotriva bolilor cronice precum cancerul, bolile de inimă și diabetul.

Poate sprijini funcționarea sistemului imunitar

Boabele de Goji au fost folosite de mult timp în medicina tradițională pentru a preveni bolile și infecțiile și pentru a crește în mod natural imunitatea.

Un studiu de 30 de zile pe 60 de adulți în vârstă a constatat că consumul a 120 ml de suc de fructe de goji pe zi a crescut nivelul celulelor imunitare și a îmbunătățit starea generală de bine. Într-un studiu de 3 luni efectuat pe 150 de adulți în vârstă, suplimentele cu fructe de goji au îmbunătățit funcția imunitară. Studiile pe animale susțin, de asemenea, aceste rezultate privind sănătatea imunitară. Cu toate acestea, sunt necesare investigații suplimentare.

Poate sprijini sănătatea ochilor

Cercetări promițătoare sugerează că fructele de goji pot îmbunătăți sănătatea ochilor și pot proteja împotriva tulburărilor de pierdere a vederii, cum ar fi degenerescența maculară.

Un studiu de 90 de zile pe 150 de adulți în vârstă a constatat că suplimentarea alimentară cu fructe de goji a crescut nivelul de antioxidanți din sânge, a prevenit hipopigmentarea maculei (zona centrală a retinei) și a ajutat la înmuierea depozitelor de proteine ​​grase de sub retină.

În mod similar, un studiu efectuat pe 114 persoane cu degenerescență maculară timpurie a constatat că un supliment zilnic de boabe de goji a îmbunătățit densitatea pigmentului macular, ceea ce poate proteja împotriva progresiei degenerescenței maculare.

Boabele de Goji sunt, de asemenea, bogate în antioxidanți, cum ar fi zeaxantina, care ajută la protejarea cristalinului și a retinei împotriva daunelor.

Boabele de Goji conțin nutrienți importanți și antioxidanți și, de asemenea, pot sprijini funcția imunitară și vederea sănătoasă

Posibile dezavantaje

Majoritatea adulților sănătoși pot beneficia de fructele de goji ca parte a unei diete echilibrate. Această boabă poate provoca rareori o reacție alergică la cei care sunt și alergici la alte fructe.

Boabele de Goji pot interacționa cu anumite medicamente, inclusiv medicamente pentru diluarea sângelui și medicamente pentru diabet sau hipertensiune arterială.

În plus, ai grijă dacă ești însărcinată, deoarece conține betaină, care poate dăuna sănătății fătului. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina dacă fructele de goji sunt sigure de consumat în timpul sarcinii.

Dacă luați medicamente sau aveți alte probleme de sănătate, ar trebui să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a începe să consumați boabe de goji.

Boabele de Goji pot interacționa cu anumite medicamente și pot provoca reacții alergice la unele și sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă acest fruct este sigur în timpul sarcinii

Cum să adăugați fructe de padure goji în dieta dvs.

Mic dejun cu boabe de Goji, migdale, fulgi de ovăz mic dejun cu fructe de pădure Goji, migdale, fulgi de ovăz

Boabele de Goji sunt disponibile pe scară largă sub formă uscată. Se pot amesteca usor cu fructe uscate, cereale, iaurt si granola. De asemenea, le puteți adăuga la produse de copt, cum ar fi prăjituri, brioșe, pâine.

Boabele de goji uscate trebuie înmuiate câteva minute pentru a le înmuia și hidrata. Fructele de goji deshidratate sunt un adaos excelent pentru salsa, smoothie-uri, supe și cartofi prăjiți.

În sfârșit, pulberile de fructe de padure goji pot fi amestecate în multe băuturi și smoothie-uri.

Boabele de Goji sunt disponibile uscate, sub formă de pudră și ca suc de fructe, le puteți savura ca topping pentru mâncăruri dulci sau amestecate în produse de patiserie și smoothie-uri.

Rezumat

Baca de goji este cunoscută pentru culoarea roșu aprins și gustul acru unic.

Pe lângă conținutul de vitamine, minerale și antioxidanți, fructele de goji pot sprijini funcționarea sistemului imunitar și sănătatea ochilor.

Este disponibil în mai multe forme și poate fi adăugat la multe rețete.

Dacă sunteți însărcinată, luați medicamente sau aveți alte probleme de sănătate, discutați cu medicul înainte de a consuma boabe de goji.
Vreau fructe de padure Goji!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :