Roşcovă

Roşcovă

Pudra de roșcove: 9 informații nutriționale și beneficii pentru sănătate

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Pudra de roșcove, cunoscută și sub denumirea de făină de roșcove, este o alternativă la pudra de cacao. Este făcut din păstăi de roșcove uscate, prăjite și este foarte asemănătoare cu pudra de cacao. Pudra de roșcove este adesea folosită ca îndulcitor natural în produsele de panificație. Are un gust dulce, unic.

2 linguri de pudră de roșcove conțin: zahăr 6 g, sodiu 0 g, calciu 42 mg, fibre 5 g, fier 0,35 g, magneziu 6 mg, potasiu 99 mg, riboflavină 0,055 mg, niacină 0,228 mg

1. În mod natural sărac în grăsimi

Roşcovă Roşcovă

Pudra de roșcove practic nu conține grăsimi. Pentru o dietă săracă în grăsimi, pulberea de roșcove este o alegere bună. Amintiți-vă că are un conținut mai mare de zahăr și carbohidrați decât pudra de cacao.

Există 6 grame (aproximativ 1,5 lingurițe) de zahăr în doar 2 linguri de pudră de roșcove. Deoarece majoritatea rețetelor de copt necesită nu mai mult de 1 cană de pudră de roșcove, gramele de zahăr se adună rapid. Cu toate acestea, înlocuirea prafului de roșcove cu chipsurile de ciocolată vă va economisi grăsimi și calorii. O cană de pudră de roșcove conține 51 de grame de zahăr și mai puțin de 1 gram de grăsime. O cană de chipsuri de ciocolată semidulce conține 92 de grame de zahăr și 50 de grame de grăsime.

2. Conținut scăzut de sodiu

Prea mult sodiu în dietă poate crește riscul de: hipertensiune arterială, atac de cord, accident vascular cerebral, osteoporoză, probleme cu rinichii

Pudra de roșcove nu conține sodiu. O opțiune excelentă pentru cei care urmează o dietă săracă în sodiu.

3. Conține calciu, dar nu oxalați

Calciul este un mineral important pentru sănătatea oaselor. De asemenea, ajută inima, nervii și mușchii să funcționeze corect. Două linguri de pudră de roșcove conțin 42 mg de calciu, ceea ce reprezintă 4% din doza zilnică recomandată.

Cacaoa conține oxalați, compuși care reduc capacitatea organismului de a absorbi calciul. O dietă bogată în oxalat crește și riscul de a dezvolta pietre la rinichi. Pulberea de roșcove nu conține oxalați.

4. Conținut ridicat de fibre

Două linguri de pudră de roșcove conțin aproape 5 grame de fibre, ceea ce reprezintă mai mult de 20% din doza zilnică recomandată. Fibre acceptă următoarele:

 • provoacă o senzație de sațietate, așa că se mănâncă mai puțin
 • previne constipația
 • menținerea intestinelor sănătoase
 • reglează glicemia
 • reduce colesterolul

Un studiu din 2010 a constatat că polifenolii antioxidanti din fibra insolubilă găsită în roșcove scad colesterolul total și colesterolul LDL (rău) la persoanele cu colesterol ridicat.

2 linguri de pudră de roșcove conțin: fier 0,35 mg, magneziu 6 mg, potasiu 99 mg, riboflavină 0,055 mg, niacină 0,228 mg

5. Fără gluten

Glutenul este o proteină găsită în grâu, orz, secară și triticale. La unii oameni, glutenul declanșează sistemul imunitar să atace intestinul subțire. Această afecțiune se numește boală celiacă. Dacă aveți boală celiacă sau sensibilitate la gluten, evitați alimentele care conțin gluten. Pudra de roșcove nu conține gluten.

6. Ajută la ameliorarea diareei

Datorită conținutului de tanin, pudra de roșcove a fost folosită ca remediu natural pentru diaree. Taninurile sunt polifenoli care se găsesc în anumite plante. Cercetările sugerează că administrarea de pulbere de roșcove bogată în tanin cu un lichid de rehidratare orală este sigură și eficientă pentru tratamentul diareei acute la sugari cu vârsta cuprinsă între 3 și 21 de luni.

7. Decofeinizat

Cofeina este excelentă pentru a te trezi, dar poate provoca, de asemenea, prea multe efecte secundare neplăcute, cum ar fi: insomnie, bătăi rapide ale inimii, nervozitate, iritabilitate, probleme cu stomacul, tremor muscular

Pudra de roșcove nu conține cofeină. Aceasta este o veste bună pentru persoanele sensibile la cofeină care caută un înlocuitor de ciocolată.

8. Sursă bună de antioxidanți

Conform unui studiu din 2003, fibrele de roșcove sunt o sursă bogată de antioxidanți polifenoli. Studiul a identificat 24 de compuși polifenolici din fibrele de roșcove, în principal acid galic și flavonoide. Atât acidul galic, cât și flavonoidele reduc stresul oxidativ.

S-a descoperit, de asemenea, că acidul galic leagă radicalii liberi și ucide celulele canceroase. Cercetările au arătat că flavonoidele au proprietăți antiinflamatorii, anticancerigene, antidiabetice și neuroprotectoare.

9. Fără tiramină

Tiramina este un produs secundar al aminoacidului tirozină. Alimentele care conțin tiramină pot declanșa migrene. Deoarece ciocolata conține tiramină, nu este recomandată persoanelor care suferă de migrenă. Roșcovul nu conține tiramină și poate fi consumat în siguranță chiar dacă suferiți de migrene.

Moduri de utilizare a karob

Pudra de roșcove poate fi adăugată în alimente în mai multe moduri:

 • se amestecă pudra de roșcove în smoothie-uri
 • presărați pudră de roșcove peste iaurt sau înghețată
 • adăugați pudră de roșcove la pâinea preferată sau la aluatul de clătite
 • pregătiți băutură fierbinte de roscove în loc de ciocolată caldă
 • pregătiți budincă cremoasă de roșcove
 • faceți prăjituri cu roscove

Rezumat

Pudra de roșcove este o alternativă sănătoasă la pudra de cacao, deși pudra de cacao procesată minim are propriile sale beneficii pentru sănătate. Deoarece pudra de roșcove este dulce în mod natural, nu este nevoie să adăugați zahăr sau alți îndulcitori atunci când o utilizați în rețetele preferate. Pudra de roșcove este în general sigură de consumat. Femeile însărcinate nu ar trebui să consume cantități mari de roșcove.

Dacă aveți un animal de companie și vă faceți griji că vor mânca ciocolată, iată un fapt util. Pulberea de roșcove conține teobromină minimă, care este toxică pentru câini și pisici în cantități mari. Multe produse pentru câini sunt făcute din pudră de roșcove.
Vreau un robot cu braț!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :