Scorţişoară

Scorţişoară

10 beneficii pentru sănătate bazate pe dovezi ale scorțișoarei

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Scorțișoara este un condiment foarte gustos. Proprietățile sale medicinale au fost foarte apreciate de mii de ani. Știința modernă a confirmat ceea ce oamenii știu de mulți, mulți ani.

Iată 10 beneficii pentru sănătate ale scorțișoarei susținute de cercetări științifice.

1. Scorțișoara este un condiment cu un conținut ridicat de ingrediente active și un puternic efect medicinal

Mirodenia cu scorțișoară este produsă din stratul interior al scoarței arborelui de scorțișoară (Cinnamomum). Utilizarea sa ca ingredient datează din Egiptul antic. Pe vremuri era rar și valoros, considerat un dar demn de regi. În zilele noastre, scorțișoara este ieftină, este disponibilă în fiecare magazin alimentar și este folosită ca ingredient în diverse feluri de mâncare.

Există două tipuri principale de scorțișoară:

  • Scorțișoară de Ceylon, cunoscută și ca scorțișoară „adevărată”
  • Scorțișoara Cassia este cea mai comună varietate astăzi, care se numește pur și simplu „scorțișoară”

Producția de scorțișoară începe cu decojirea trunchiului de scorțișoară, apoi după extragerea scoarței interioare, părțile lemnoase sunt îndepărtate. Rulourile ondulate după uscare se numesc batoane de scorțișoară. Bețișoarele sunt măcinate pentru a face scorțișoară pudră. Mirosul și gustul caracteristic scorțișoarei se datorează părții uleioase care conține aldehidă cinamică. Oamenii de știință cred că acest compus este responsabil pentru efectele puternice ale scorțișoarei asupra sănătății și metabolismului.

Scorțișoara este un condiment popular cu conținut ridicat de acid cinamic, despre care se crede că este responsabil pentru majoritatea beneficiilor pentru sănătate ale scorțișoarei

2. Scorțișoara este plină de antioxidanți

Cinnamomum verum Cinnamomum verum

Antioxidanții protejează organismul de efectele oxidative nocive cauzate de radicalii liberi. Scorțișoara este plină de antioxidanți puternici, cum ar fi polifenolii.

Într-un studiu care a comparat efectele antioxidante ale a 26 de condimente, scorțișoara a fost un câștigător clar, chiar înaintea „superalimentelor” precum usturoiul și oregano. De fapt, este atât de eficient încât scorțișoara poate fi folosită ca conservant alimentar natural.

Scorțișoara conține o cantitate mare de antioxidanți foarte eficienți: polifenoli

3. Scorțișoara are proprietăți antiinflamatorii

Inflamația este incredibil de importantă. Ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor și să repare deteriorarea țesuturilor. Cu toate acestea, inflamația poate deveni o problemă și dacă este cronică și este direcționată împotriva țesuturilor proprii ale corpului.

Scorțișoara poate fi utilă în acest sens. Studiile arată că acest condiment și antioxidanții săi au proprietăți antiinflamatorii puternice.

Antioxidanții din scorțișoară au efecte antiinflamatorii care pot reduce riscul de îmbolnăvire

4. Scorțișoara poate reduce riscul de boli de inimă

Scorțișoara este, de asemenea, asociată cu reducerea riscului de boli de inimă, care este cea mai frecventă cauză de deces prematur la nivel mondial.

La pacienții cu diabet zaharat de tip 2, s-a demonstrat că 1 gram sau aproximativ jumătate de linguriță de scorțișoară pe zi are efecte benefice asupra markerilor din sânge.

Reduce colesterolul total, colesterolul „rău” LDL și trigliceridele, în timp ce colesterolul „bun” HDL rămâne stabil. Recent, un studiu amplu cuprinzător a concluzionat că aceste efecte pot fi deja atinse cu doar 120 mg de scorțișoară pe zi. În acest studiu, scorțișoara a crescut colesterolul HDL „bun”.

În experimente pe animale s-a demonstrat că scorțișoară scade tensiunea arterială.

Folosind toate acestea împreună poate reduce drastic riscul de boli de inimă.

Scorțișoara poate reduce unii factori cheie de risc pentru bolile de inimă, inclusiv colesterolul, trigliceridele și tensiunea arterială

5. Scorțișoara poate îmbunătăți sensibilitatea la hormonul insulină

Insulina este unul dintre cei mai importanți hormoni care reglează metabolismul și consumul de energie. Acest lucru este esențial pentru transportul zahărului din sânge din fluxul sanguin în celule.

Problema este că mulți oameni sunt rezistenți la efectele insulinei. Acesta este un semn distinctiv al rezistenței la insulină, afecțiuni grave, cum ar fi sindromul metabolic și diabetul de tip 2.

Vestea bună este că scorțișoara poate reduce în mod dramatic rezistența la insulină, ajutând acest hormon important să-și facă treaba. Prin creșterea sensibilității la insulină, scorțișoara poate scădea nivelul zahărului din sânge, așa cum se discută în secțiunea următoare.

S-a demonstrat că scorțișoară crește semnificativ sensibilitatea la hormonul insulină

6. Scorțișoara scade nivelul zahărului din sânge și are un puternic efect antidiabetic

Scorţişoară Scorţişoară

Scorțișoara este bine cunoscută pentru proprietățile sale de scădere a zahărului din sânge. Pe lângă efectele sale benefice asupra rezistenței la insulină, scorțișoara poate reduce nivelul zahărului din sânge printr-o serie de alte mecanisme.

În primul rând, s-a demonstrat că scorțișoara reduce cantitatea de glucoză care intră în sânge după masă. Face acest lucru afectând o serie de enzime digestive, care încetinesc descompunerea carbohidraților în sistemul digestiv.

În al doilea rând: unul dintre componentele scorțișoarei poate acționa asupra celulelor prin imitarea insulinei. Acest lucru îmbunătățește semnificativ absorbția de glucoză de către celule, deși funcționează mult mai lent decât insulina în sine.

Mai multe studii pe oameni au confirmat efectele antidiabetice ale scorțișoarei, arătând că aceasta scade glicemia cu 10-29%.

Doza eficientă este de obicei de 1-6 grame sau aproximativ 0,5-2 lingurițe de scorțișoară pe zi.

S-a demonstrat că scorțișoară scade nivelul zahărului din sânge și 1-6 grame (0,5-2 lingurițe) zilnic are un efect puternic anti-diabetic

7. Scorțișoara poate avea un efect benefic asupra bolilor neurodegenerative

Bolile neurodegenerative sunt caracterizate prin pierderea treptată a structurii sau funcției celulelor creierului. Cele mai comune două tipuri sunt Alzheimer și Parkinson. Doi compuși din scorțișoară par să inhibe acumularea proteinei tau în creier, un semn distinctiv al bolii Alzheimer.

Într-un studiu efectuat pe șoareci cu boala Parkinson, scorțișoara a ajutat la protejarea neuronilor, la normalizarea nivelurilor de neurotransmițători și la îmbunătățirea funcției motorii.

Aceste efecte trebuie investigate în continuare la oameni.

S-a demonstrat că scorțișoară îmbunătățește simptomele bolii Alzheimer și Parkinson în studiile pe animale, dar cercetările umane lipsesc

8. Scorțișoara poate proteja împotriva cancerului

Cancerul este o boală gravă caracterizată prin proliferarea necontrolată a celulelor. Potențiala utilizare a scorțișoarei în prevenirea și tratamentul cancerului a fost studiată pe scară largă.

În general, dovezile se limitează la studii pe eprubetă și pe animale care sugerează că extractele de scorțișoară pot proteja împotriva cancerului.

Își atinge efectul prin reducerea creșterii celulelor canceroase și a formării vaselor de sânge în tumori și, de asemenea, pare a fi toxic pentru celulele canceroase, provocând moartea celulelor.

În timpul unui studiu pe șoareci cu cancer de colon, s-a descoperit că scorțișoara este un activator eficient al enzimelor de detoxifiere utilizate în colon, inhibând astfel creșterea ulterioară a cancerului.

Aceste rezultate sunt susținute de experimente pe eprubetă care arată că scorțișoara activează răspunsurile antioxidante protectoare în celulele colonului uman.

Studiile pe animale și eprubete arată că scorțișoara poate avea un efect protector împotriva cancerului

9. Scorțișoara ajută la combaterea infecțiilor bacteriene și fungice

Cinamaldehida este una dintre principalele componente active ale scorțișoarei și poate ajuta la combaterea diferitelor tipuri de infecții.

S-a demonstrat că uleiul de scorțișoară tratează eficient infecțiile respiratorii cauzate de ciuperci.

De asemenea, poate inhiba creșterea anumitor bacterii, inclusiv listeria și salmonella.

Cu toate acestea, dovezile sunt limitate și până acum nu s-a dovedit că scorțișoara reduce infecțiile în alte părți ale corpului.

Efectul antimicrobian al scorțișoarei poate ajuta la prevenirea cariilor dentare și la reducerea respirației urât mirositoare.

Cinnaldehida are proprietăți anti-fungice și anti-bacteriene care pot ajuta la reducerea riscului de infecție și pot ajuta la combaterea cariilor dentare și a respirației urât mirositoare

10. Scorțișoara poate ajuta la combaterea virusului HIV

HIV este un virus care distruge încet sistemul imunitar și poate duce în cele din urmă la SIDA fără tratament. Se crede că scorțișoară extrasă din soiurile de cassia ajută la combaterea HIV-1, cea mai comună tulpină a virusului HIV uman. În timpul unui studiu de laborator asupra celulelor infectate cu HIV, tratamentul cu scorțișoară a fost cel mai eficient dintre cele 69 de plante medicinale examinate.

Sunt necesare studii pe oameni pentru a confirma aceste efecte.

Studiile pe eprubetă au arătat că scorțișoara poate ajuta la combaterea HIV-1, cel mai frecvent tip de HIV la oameni

Este mai bine să folosiți Ceylon - scorțișoară „adevărată”

Nu toată scorțișoara este la fel. Soiul cassia conține cantități semnificative dintr-o componentă numită cumarină, care este considerată dăunătoare în doze mari. Toată scorțișoara are beneficii pentru sănătate, dar cassia poate cauza probleme în doze mari datorită conținutului său de cumarină.

Ceylon - „adevărata” scorțișoară – este mult mai bună în această privință și studiile arată că are niveluri mult mai scăzute de cumarină decât soiul cassia.

Din păcate, cea mai mare parte din scorțișoara disponibilă în magazinele alimentare este soiul mai ieftin de cassia.

Rezumat

La urma urmei, scorțișoara este unul dintre cele mai delicioase și mai sănătoase condimente din lume.

Poate scădea zahărul din sânge, poate reduce riscul de boli de inimă și poate avea o mulțime de alte beneficii uimitoare pentru sănătate.

Luați soiul Cassia în doze mici sau folosiți în schimb scorțișoară de Ceylon!
Vreau scorțișoară de Ceylon!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :