Ulei esențial de cedru

Cedru

Ce trebuie să știți despre uleiul esențial de cedru

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Ce este uleiul esențial de cedru?

Cedru Cedru

Uleiul esențial de cedru este o substanță derivată din ace, frunze, scoarță și fructe de pădure ale copacilor de cedru. Există multe tipuri de cedru în întreaga lume. Unii copaci care se numesc cedri sunt de fapt ienupări. Ambele sunt conifere veșnic verzi.

Acest ulei esențial poate fi extras folosind mai multe tehnici, inclusiv distilarea cu abur, dioxidul de carbon și presarea la rece. Deși poate fi achiziționat singur, este folosit și ca ingredient în produse precum insecticide, colonie, șampon și deodorant.

Beneficiile uleiului de cedru

Uleiul de lemn de cedru și ingredientele sale au fost analizate în studii pe animale și pe oameni pentru potențiale beneficii pentru sănătate și frumusețe. Componentele găsite în uleiul de lemn de cedru includ cedrină, cedrol și tujopsenă. Acestea pot avea următoarele proprietăți: antiseptice, antiinflamatoare, antispastice, diuretice, insecticide, fungicide

Arborele din care provine uleiul determină compoziția acestuia, ceea ce poate afecta utilitatea uleiului în anumite condiții.

Ulei de lemn de cedru împotriva căderii părului

Alopecia areata este o boală în care sistemul imunitar atacă foliculii de păr, ducând la căderea părului. Lemnul de cedru este unul dintre câteva uleiuri esențiale care pot îmbunătăți creșterea părului.

Un mic studiu din 1998 a arătat că pacienții cu alopecie areata au experimentat o creștere semnificativă a părului atunci când și-au masat scalpul zilnic cu uleiuri esențiale de lemn de cedru, cimbru, rozmarin și lavandă și un ulei purtător (ulei de cocos, ulei de măsline). Acest amestec a fost aplicat direct pe scalp timp de șapte luni.

Ulei de lemn de cedru pentru starea scalpului

Masarea scalpului cu un amestec de ulei de lemn de cedru și ulei purtător poate ajuta, de asemenea, la reducerea și calmarea scalpului care mâncărime și descuamează. Acest lucru poate fi benefic în tratamentul mătreții și al eczemei ​​scalpului.

Puteți încerca să amestecați patru până la cinci picături de ulei de cedru direct în șampon sau balsam.

Ulei de lemn de cedru pentru piele

Uleiul de lemn de cedru are proprietăți antiinflamatorii și antimicrobiene. Acest lucru poate fi benefic pentru afecțiuni ale pielii, cum ar fi acneea.

Un studiu de caz a constatat că adăugarea uleiului de cedru la tratamentele tradiționale pentru acnee a fost utilă în ameliorarea și reducerea acneei încăpățânate. Această constatare este susținută de dovezi anecdotice.

Încercați uleiul de cedru pentru acnee adăugând două sau trei picături la 5 lingurițe de ulei purtător non-comedogenic și aplicând-l pe piele timp de 20 de minute o dată sau de două ori pe săptămână. De asemenea, puteți amesteca câteva picături de ulei esențial de cedru în exfoliant pentru față. Asigurați-vă că faceți mai întâi un test de plasture pentru a vă asigura că nu aveți o reacție alergică.

Uleiul de lemn de cedru poate fi util și pentru alte boli de piele. De exemplu, poate reduce aspectul cicatricilor, poate trata rănile minore, poate calma durerea de artrită și poate calma simptomele eczemelor.

Ulei esențial de cedru pentru somn

Atunci când este folosit ca tratament de aromoterapie, uleiul de lemn de cedru poate avea un efect calmant, făcându-l potrivit pentru ameliorarea insomniei intermitente. Încercați uleiul de cedru ca tratament de aromoterapie sau adăugați câteva picături într-o baie fierbinte înainte de culcare.

Ulei de lemn de cedru împotriva anxietății

Conform unor studii pe animale, cedrolul găsit în uleiul de lemn de cedru poate avea un efect calmant asupra stării de spirit, deci poate avea un efect benefic asupra anxietății și poate reduce stresul.

Cum se folosește uleiul esențial de cedru

Există multe moduri de a folosi uleiul esențial de cedru:

Ulei de lemn de cedru ca tratament de aromoterapie

Încercați să inhalați ulei esențial de lemn de cedru direct din sticlă sau pulverizați o cantitate mică pe un prosop sau o cârpă și puneți-o sub pernă.

Puneți ulei de cedru într-o sticlă de pulverizare umplută cu apă și pulverizați florile uscate sau în aer pentru a vă parfuma ușor casa.

Încercați să amestecați uleiul de cedru cu alte arome calmante, cum ar fi lavanda.

Ulei de lemn de cedru ca colonie

Mirosul liniștitor, lemnos al uleiului de lemn de cedru l-a făcut un ingredient popular în colonii și aftershave.

Pentru a utiliza uleiul esențial de cedru ca parfum personal, tamponați ușor uleiul diluat în spatele urechilor, pe încheieturi sau sub axile. De asemenea, puteți adăuga câteva picături la produsele pe care le utilizați în prezent.

Ulei de lemn de cedru pentru tratamentul acneei

Încercați uleiul de cedru pentru acnee, puncte negre sau puncte albe. Diluați uleiul, aplicați-l pe piele cu o cârpă de spălat sau un tampon de bumbac și lăsați-l să acționeze 10-15 minute înainte de clătire.

Puteți adăuga ulei de lemn de cedru la produsele comerciale, cum ar fi cremele și unele astringente.

Ulei de lemn de cedru ca antipurici și molii

Aplicat local, uleiul de lemn de cedru ajută la alungarea puricilor, căpușelor și molii din țesături, oameni și animale de companie. Asigurați-vă că diluați uleiul atunci când îl aplicați pe piele sau îl utilizați pe animalul dvs. de companie. De asemenea, rețineți că unele uleiuri esențiale sunt periculoase pentru animalele de companie. Înainte de a-l folosi pe pisica, câinele sau alt animal, asigurați-vă că consultați un medic veterinar.

Uleiul de cedru nu s-a dovedit a fi eficient în alungarea țânțarilor.

Alte utilizări locale ale uleiului din lemn de cedru

Uleiul de lemn de cedru poate fi amestecat cu un ulei purtător și utilizat pentru masajul scalpului sau al pielii. De asemenea, poate fi adăugat la pachetele de față și scrub-uri, loțiuni de corp și șampoane.

Măsuri de siguranță

Uleiul de lemn de cedru este în general recunoscut ca fiind sigur atunci când este utilizat local ca insecticid sau aditiv alimentar. Iritația pielii cauzată de uleiul de cedru este rar raportată.

Întotdeauna diluați uleiurile esențiale într-un ulei purtător înainte de a aplica topic. Faceți un test de plasture înainte de a utiliza uleiul pentru a vă asigura că nu vă va irita pielea.

Ca toate uleiurile esențiale, uleiul de lemn de cedru poate fi periculos dacă este înghițit.

Nu utilizați ulei de lemn de cedru dacă sunteți alergic la cedru.

Rezumat

Uleiul esențial de cedru are un miros lemnos. Poate fi extras din mai multe tipuri de cedru și ienupăr.

Uleiul de lemn de cedru este relativ sigur și are multe utilizări. Printre acestea, utilizarea alopeciei areata este larg răspândită. Poate fi util și pentru bolile de piele precum acneea.
Vreau ulei esențial de cedru!

Nu există acest produs în magazin
Expresia cautată
Tipul căutării
ȘI (apare fiecare cuvânt)
SAU (să apare oricare cuvânt)
Căutare în categorie
Toate categoriile
Unde să caute
Nume
Cod produs
Scurtă descriere despre produs
Caracteristicile detaliate ale produsului
Alte caracteristici opționale
Parametrii de produs
Preț minim
Lei
Preț maxim
Lei