Ulei esential de menta verde

Menta verde

5 beneficii surprinzătoare ale uleiului esențial de mentă verde

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Menta verde (Mentha spicata) este un tip de mentă asemănătoare cu menta.

Este o plantă perenă care își are originea în Europa și Asia, dar acum este comună pe cinci continente ale lumii. Și-a primit numele de la frunzele sale caracteristice, în formă de suliță.

Menta verde are un gust plăcut dulce și este adesea folosită pentru a aroma pastele de dinți, apă de gură, gume de mestecat și dulciuri.

Această mentă verde nu este doar gustoasă, dar vă poate fi și utilă. Iată 5 beneficii surprinzătoare pentru sănătate ale mentei.

1. Bun pentru indigestie

Menta verde Menta verde

Menta verde este folosită în mod obișnuit pentru ameliorarea simptomelor de indigestie, greață, vărsături și gaze.

S-a demonstrat că compusul natural (-)-carvona din menta verde inhibă puternic contracțiile musculare din sistemul digestiv, ceea ce poate explica modul în care această plantă ajută la ameliorarea indigestiei.

Într-un studiu randomizat de opt săptămâni pe 32 de persoane cu sindrom de colon iritabil (IBS), un grup a primit un produs care conținea mentă verde, iarbă de lămâie și coriandru, împreună cu loperamidă pentru diaree și psyllium pentru constipație. La sfârșitul studiului, persoanele care au primit supliment de mentă verde au raportat mai puține dureri abdominale, disconfort și balonare decât cei din grupul placebo.

Această plantă poate, de asemenea, ameliora greața și vărsăturile cauzate de chimioterapie. Într-un studiu, uleiul esențial de mentă verde aplicat pe piele a redus semnificativ incidența greaței și a vărsăturilor în comparație cu un placebo.

De aceea, deși studiile privind efectele acestui tip asupra digestiei sunt limitate, există unele dovezi că poate fi benefic.

S-a demonstrat că menta verde ameliorează simptomele digestive, cum ar fi greața, vărsăturile, durerile abdominale și balonarea, deși sunt necesare mai multe cercetări

2. Conținut ridicat de antioxidanți

Antioxidanții sunt compuși chimici naturali găsiți în plante care ajută la protejarea și repararea daunelor cauzate de radicalii liberi. Radicalii liberi sunt molecule dăunătoare care pot duce la stres oxidativ.

Stresul oxidativ a fost asociat cu multe boli cronice, inclusiv boli de inimă, cancer și diabet.

Menta verde conține mulți compuși antioxidanți, inclusiv acid rosmarinic, flavone și flavanone, cum ar fi limonenul și mentolul.

Două linguri (11 grame) de mentă verde asigură, de asemenea, 2% din aportul zilnic de referință (CZR) de vitamina C, un alt antioxidant puternic.

Conform cercetătorilor, menta verde prezintă o activitate antioxidantă excelentă împotriva radicalilor liberi. Într-un studiu, un extract din această plantă a prevenit oxidarea grăsimilor din carne și a fost la fel de eficient ca și antioxidantul sintetic BHT.

Menta verde conține o proporție mare de compuși antioxidanti benefici care ajută la protejarea și la repararea daunelor cauzate de radicalii liberi

3. Poate îmbunătăți memoria

Există unele dovezi că această plantă poate ajuta la îmbunătățirea memoriei.

Studiile au arătat că șoarecii cărora li sa administrat extract de mentă verde au îmbunătățit învățarea și memoria, așa cum arată performanța lor la testul labirint. Studiile anterioare pe oameni au arătat că mestecatul gumei cu aromă de mentă verde poate îmbunătăți memoria. Cu toate acestea, studiile ulterioare nu au demonstrat efectul său benefic. Într-un studiu mai recent, adulții în vârstă cu tulburări de memorie, care au primit zilnic un supliment alimentar care conține 900 mg de extract de mentă verde, au înregistrat o îmbunătățire cu 15% a memoriei de lucru.

Dovezile pentru beneficiile de memorie ale acestui tip de mentă verde sunt, prin urmare, limitate, dar promițătoare - în special pentru adulții în vârstă.

Unele studii au arătat beneficiile extractului de mentă verde pentru memorie la adulții în vârstă, dar sunt necesare mai multe cercetări

4. Luptă împotriva infecțiilor bacteriene

Menta verde este un agent de aromatizare popular în pastele de dinți, bomboane pentru odorizant respirație și gumă de mestecat.

Cu toate acestea, face mai mult decât împrospătează respirația - are, de asemenea, proprietăți antibacteriene și antimicrobiene care pot ajuta la uciderea bacteriilor de respirație urât mirositoare din gură.

Studiile au stabilit că uleiul esențial de mentă verde este eficient împotriva mai multor tipuri de bacterii dăunătoare.

În plus, s-a demonstrat că bacteriile care cauzează boli de origine alimentară, inclusiv E. coli și, de asemenea, funcționează împotriva Listeria.

Menta verde este antibacterian împotriva unei varietăți de bacterii dăunătoare, inclusiv bacterii care cauzează boli de origine alimentară, cum ar fi E. coli și Listeria

5. Poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale

Menta verde poate ajuta la reducerea hipertensiunii arteriale.

Deși studiile umane asupra acestei potențiale proprietăți nu sunt disponibile, unele dovezi științifice sugerează că această plantă poate avea efecte benefice în acest sens.

S-a demonstrat că un compus numit (-)-carvonă găsit în mentă verde acționează în mod similar cu blocanții canalelor de calciu, medicamente folosite pentru a trata tensiunea arterială crescută.

De fapt, într-un studiu pe animale, s-a descoperit că (-)-carvona este de 100 de ori mai puternică în reducerea vasoconstricției decât verapamilul, un medicament utilizat în mod obișnuit pentru tensiunea arterială.

Deși dovezile pentru efectele mentei asupra tensiunii arteriale sunt limitate, studiile au arătat că funcționează în mod similar cu medicamentele obișnuite pentru tensiunea arterială

Rezumat

Menta verde este o plantă delicioasă, menta verde, care poate avea un efect benefic asupra sănătății tale.

Este bogat în antioxidanți și alți compuși vegetali benefici care pot ajuta la scăderea zahărului din sânge și la îmbunătățirea digestiei. Poate chiar să reducă stresul și să îmbunătățească memoria.

În general, menta verde este o adaos excelentă.
Vreau ulei esențial de menta verde!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :