Ulei esențial de palmarosa

Palmarosa

Efectele benefice ale uleiului de palmarosa asupra pielii

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Uleiul de palmarosa pare să fie la furie în aceste zile. Potrivit unora, acest ulei poate face aproape orice.

Ce este asta?

Uleiul de palmarosa este un ulei esențial derivat din planta Cymbopogon martini, o iarbă înaltă veșnic verde comună în Asia de Est. Când sunt distilate în uleiul său esențial, componentele sale principale sunt geraniol și acetat de geranil.

De-a lungul istoriei, uleiul de palmarosa a fost folosit în scopuri medicinale și cosmetice. Conform unui studiu din 2014, palmarosa este folosită în medicina ayurvedică pentru a calma problemele pielii și durerile nervoase.

Conform unui studiu din 2010, geraniolul se găsește încă des în produsele cosmetice datorită mirosului său plăcut. De asemenea, s-a constatat că: este antimicrobian, antioxidant, antiinflamator, are un efect benefic asupra sistemului nervos, respinge insectele.

Beneficiile uleiului esențial de palmarosa

Uleiul esențial de Palmarosa are o istorie lungă, dar care sunt beneficiile dovedite științific ale folosirii lui asupra organismului?

Proprietăți antimicrobiene, antioxidante și fungicide

Conform unui studiu din 2020, proprietățile antimicrobiene și antioxidante ale palmarosa se datorează parțial sursei bogate în monoterpene de geraniol găsită în uleiul esențial de palmarosa.

Cu toate acestea, un studiu din 2020 sugerează că alte uleiuri esențiale pot fi mai eficiente ca antimicrobien.

Proprietățile antioxidante ale uleiului de palmarosa au fost investigate într-un studiu din 2021. S-a descoperit că palmarosa nu numai că are proprietăți antioxidante, dar mai multe molecule bioactive din uleiul esențial sunt potențial active împotriva insectelor, cancerului și infecțiilor cu protozoare.

Un studiu din 2019 a constatat că uleiul esențial de palmarosa pare să acționeze ca un fungicid prin distrugerea membranei celulare a ciupercii, dăunând astfel ciupercii.

Beneficii pentru sănătate și medicamente

Unii spun că nu există beneficii „dovedite” ale uleiului de palmarosa.

Cu toate acestea, studiile sugerează că uleiul de palmarosa poate avea beneficii pentru sănătate. De exemplu:

  • poate ajuta la scăderea colesterolului
  • poate ajuta la prevenirea toxicității hepatice
  • poate ajuta la prevenirea bolii Alzheimer și a demenței
  • poate ajuta la susținerea simptomelor de anxietate și depresie

Un studiu din 2014 a analizat efectele inhalării uleiului de palmarosa la șobolani. Acest lucru a dus la o scădere a nivelului de colesterol total și a prevenit toxicitatea hepatică.

Alte studii au arătat că palmarosa poate oferi anumite beneficii pentru sistemul nervos. Potrivit unui studiu din 2017, uleiul de palmarosa poate preveni dezvoltarea bolii Alzheimer și a demenței, iar efectul calmant al uleiului poate ajuta la tratarea anxietății și a depresiei.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe studii umane de înaltă calitate pentru a confirma sau respinge aceste beneficii potențiale.

Beneficiile frumuseții

Datorită proprietăților sale potențiale antioxidante, antimicrobiene și antibacteriene, uleiul de palmarosa are o istorie lungă în industria frumuseții.

Uleiurile esențiale sunt hormoni vegetali, adică fitoestrogeni. Ele interacționează cu corpul nostru și sunt absorbite în fluxul sanguin.

Pe de o parte, poate fi o mască grozavă de păr. Se spune că Palmarosa susține sănătatea părului, atunci când este aplicată pe scalp, îndepărtează celulele moarte ale pielii și întărește foliculii de păr de la rădăcină.

Cu toate acestea, uleiul de palmarosa trebuie utilizat cu prudență pe piele. Deși proprietățile sale pot ajuta teoretic la estomparea petelor, la prevenirea îmbătrânirii și la calmarea iritațiilor, poate provoca și mai multe riduri pe față pentru anumite tipuri de piele. Faceți întotdeauna un test de plasture înainte de a încerca un produs care conține ulei de palmarosa și amestecați uleiul de palmarosa cu un ulei purtător înainte de a aplica pe piele.

Repelent împotriva insectelor

Conform unui studiu din 2020 privind repellenții naturali pentru insecte, palmarosa oferă protecție de 100% împotriva țânțarilor timp de 12 ore.

Beneficiile spirituale și emoționale ale uleiului de Palmarosa

Palmarosa este un ulei popular în aromoterapie, deoarece se spune că are un efect benefic asupra stării de spirit. Îmbunătățește starea de spirit din punct de vedere emoțional, relaxează mușchii și reduce oboseala. Aromaterapia Palmarosa poate ajuta la susținerea următoarelor: depresie, anxietate, stres, nervozitate, durere.

După unii, acest parfum poate fi folosit pentru a calma sufletul, pentru a crește concentrarea, pentru a echilibra emoțiile negative, cum ar fi gelozia și pentru a crește sentimentul de siguranță.

Cu toate acestea, niciunul dintre aceste efecte benefice nu a fost confirmat de cercetare.

Cum se utilizează

În produsele de înfrumusețare

Dacă nu aveți piele predispusă la acnee, uleiul de palmarosa poate lupta împotriva radicalilor liberi, rezultând o piele strălucitoare, curată și tânără.

Găsiți produse care sunt sigure pentru pielea sensibilă și aveți recenzii pozitive de la utilizatori cu diferite tipuri de piele.

Palmarosa poate fi achiziționată nediluată, dar nu se aplică niciodată direct pe piele. De asemenea, trebuie evitată în timpul sarcinii sau alăptării.

În difuzor

Dacă doriți să experimentați parfumul terapeutic al palmarosa, un difuzor este o modalitate excelentă de a beneficia de beneficiile acestuia.

Pune pur și simplu ulei esențial de palmarosa într-o sticlă cu bețișoare de difuzor de stuf și mirosul se va răspândi prin încăpere. Puteți încerca și un difuzor electric.

Stropiți-l pe pernă

Adăugați câteva picături de ulei de palmarosa într-un ulei purtător, apoi amestecați cu apă într-o sticlă de pulverizare. Pulverizați amestecul pe pernă chiar înainte de culcare pentru a vă ajuta să vă relaxați și să adormi.

În rețete

Dacă uleiurile preamestecate și produsele pentru față sunt puțin plictisitoare pentru gustul tău, poți oricând să fii creativ și să faci propriile amestecuri de palmarosa acasă.

Aceste amestecuri pot fi folosite în aromoterapie, băi, masaje, îngrijire a pielii și multe altele.

Cu toate acestea, nu uitați întotdeauna să utilizați un ulei purtător cu ulei esențial de palmarosa și să nu aplicați niciodată palmarosa sau orice alt ulei esențial direct pe piele.

Deși cercetările arată că acestea au beneficii pentru sănătate, este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a utiliza uleiuri esențiale și asigurați-vă că verificați calitatea fiecărei mărci. Faceți întotdeauna un test de plasture înainte de a încerca un nou ulei esențial și diluați toate uleiurile esențiale cu un ulei purtător pentru a evita arderea pielii.

Siguranță și efecte secundare

Deși uleiul de palmarosa are multe beneficii potențiale, poate provoca iritații pentru pielea sensibilă. Doar pentru că un produs este natural nu înseamnă că este mai bun pentru pielea ta. Calitatea uleiurilor esențiale variază drastic, așa că este important să cumpărați de la companii de renume sau binecunoscute. Uleiurile trebuie să fie de culoare închisă și/sau în recipiente de sticlă. Evitați uleiurile parfumate, care sunt de obicei combinate cu substanțe chimice.

Uleiurile esențiale nu trebuie ingerate sub nicio formă. Utilizați uleiurile esențiale pentru aromoterapie sau diluate într-un ulei purtător pentru masaj sau baie.

Gândiți-vă și la cine altcineva din mediul dvs. poate inhala uleiul de aromoterapie. Unele uleiuri esențiale sunt toxice pentru animalele de companie și pentru copii.

Înainte de a utiliza orice produs nou pe piele, faceți un test de plasture. Dacă aveți probleme de sănătate, consultați întotdeauna un profesionist din domeniul sănătății pentru a vedea dacă palmarosa este potrivită pentru dvs. Evitați palmarosa dacă sunteți însărcinată sau alăptați.

Alternative

Palmarosa are un parfum floral care este excelent pentru relaxare. Dacă sunteți în căutarea unui ulei esențial asemănător, încercați lavandă, geranium, trandafir, lemongrass, ylang-ylang, bergamot, iasomie.

Rezumat

Uleiul esențial de Palmarosa este un ingredient natural care poate oferi anumite beneficii ca parte a rutinei de îngrijire a pielii și a părului. În plus, are un miros plăcut și se amestecă bine cu multe alte arome, deci este excelent pentru aromoterapie, amestecuri de masaj și difuzoare de casă.

Cu toate acestea, cercetările nu dovedesc beneficiile palmarosa și poate irita pielea. Efectuați întotdeauna un test de plasture și consultați un profesionist din domeniul sănătății dacă aveți probleme de sănătate.
Vreau ulei esențial de Palmarosa!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :