Proteine ​​din zer

Proteine ​​din zer

10 beneficii pentru sănătate bazate pe dovezi ale proteinei din zer

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Proteina din zer este unul dintre cele mai studiate suplimente alimentare din lume și din motive întemeiate. Are o valoare nutritivă foarte mare, iar studiile științifice au scos la iveală multe beneficii pentru sănătate.

Iată 10 beneficii pentru sănătate ale proteinei din zer care sunt susținute de studiile pe oameni.

1. Zerul este o proteină de înaltă calitate

Proteine ​​din zer Proteine ​​din zer

Proteina din zer este fracțiunea proteică a zerului, care este un lichid separat de lapte în timpul producției de lapte. Este o proteină completă, de înaltă calitate, care conține toți aminoacizii esențiali. De asemenea, este ușor de digerat și – în comparație cu alte proteine ​​– se absoarbe rapid în intestine.

Aceste proprietăți îl fac una dintre cele mai bune surse de proteine ​​alimentare disponibile.

Ca supliment alimentar, proteina din zer este foarte populară printre culturisti, sportivi și cei care doresc să-și suplimenteze dieta cu proteine ​​suplimentare.

Proteina din zer are o valoare nutritivă foarte mare, este una dintre cele mai bune surse de proteine ​​alimentare de înaltă calitate, este foarte ușor digerabilă și absorbită rapid în comparație cu alte proteine

2. Proteina din zer favorizează creșterea musculară

Masa musculară scade în mod natural odată cu vârsta. Acest lucru duce de obicei la creșterea grăsimilor și este asociat cu riscul multor boli cronice. Cu toate acestea, această modificare nefavorabilă a compoziției corporale poate fi parțial încetinită, prevenită sau inversată printr-o combinație de antrenament de forță și o dietă adecvată.

Anrenamentul intens - combinat cu mese bogate în proteine ​​sau suplimente proteice - se dovedește a fi o strategie preventivă eficientă. Sursele de proteine ​​de înaltă calitate, cum ar fi zerul, care este bogat în leucină, aminoacizii cu lanț ramificat, sunt deosebit de eficiente. Leucina este cel mai benefic (anabolic) aminoacid pentru creșterea musculară. Din acest motiv, proteina din zer previne eficient pierderea musculară legată de vârstă și îmbunătățește rezistența și un aspect mai bun.

În ceea ce privește creșterea musculară, proteinele din zer s-au dovedit a fi puțin mai bune decât alte tipuri de proteine, cum ar fi cazeina sau soia.

Proteina din zer este excelentă pentru promovarea creșterii musculare și întreținerea corpului atunci când este combinată cu antrenamentul de forță

3. Proteina din zer poate scădea tensiunea arterială

Hipertensiunea arterială este unul dintre principalii factori de risc pentru bolile de inimă. Mai multe studii au legat consumul de lactate de scăderea tensiunii arteriale. Acest efect este atribuit unei familii de peptide bioactive din produsele lactate numite „inhibitori ai enzimei de conversie a angiotensinei” (inhibitori ECA). Inhibitorii ECA din proteinele din zer se numesc lactokinine. Numeroase experimente pe animale au demonstrat efectul benefic asupra tensiunii arteriale.

Un număr limitat de studii pe oameni au analizat efectele proteinelor din zer asupra tensiunii arteriale, iar mulți experți spun că dovezile sunt neconcludente.

Un studiu la subiecți supraponderali a arătat că suplimentarea cu proteine ​​din zer (54 g/zi timp de 12 săptămâni) a redus tensiunea arterială sistolica cu 4%. Alte proteine ​​din lapte (cazeina) au avut efecte similare. Acest lucru este susținut de un alt studiu care a găsit efecte semnificative atunci când participanților li s-a administrat concentrat de proteine ​​din zer (22 g/zi) timp de 6 săptămâni. Cu toate acestea, tensiunea arterială a scăzut doar la cei care au avut inițial tensiune arterială mare sau ușor crescută.

Nu s-a observat niciun efect semnificativ asupra tensiunii arteriale într-un studiu care a utilizat o cantitate mult mai mică (mai puțin de 3,25 g/zi) de proteine ​​din zer într-o băutură cu lapte.

Proteinele din zer pot scădea tensiunea arterială la persoanele cu hipertensiune arterială datorită peptidelor bioactive numite lactokinine

4. Proteina din zer poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2

Diabetul zaharat de tip 2 este o boală cronică caracterizată prin niveluri ridicate ale zahărului din sânge și funcționare afectată a insulinei. Insulina este un hormon care se presupune că stimulează absorbția zahărului din sânge în celule, menținându-l în limite sănătoase.

Proteina din zer reduce eficient nivelul zahărului din sânge, crește atât nivelul de insulină, cât și sensibilitatea la efectele acesteia. În comparație cu alte surse de proteine, cum ar fi albușul de ou sau peștele, proteina din zer pare să aibă prioritate.

Aceste proprietăți ale proteinei din zer pot fi chiar comparate cu proprietățile medicamentelor pentru diabet, cum ar fi sulfonilureea. Drept urmare, proteina din zer poate fi utilizată eficient ca tratament suplimentar pentru diabetul de tip 2.

S-a demonstrat că luarea unui supliment de proteine ​​din zer înainte sau cu o masă bogată în carbohidrați reduce puțin zahărul din sânge la persoanele sănătoase și la persoanele cu diabet de tip 2.

Proteinele din zer sunt eficiente în scăderea nivelului de zahăr din sânge, în special atunci când sunt luate înainte sau cu o masă bogată în carbohidrați și pot fi deosebit de benefice pentru persoanele cu diabet zaharat de tip 2

5. Proteina din zer poate ajuta la reducerea inflamației

Inflamația face parte din răspunsul organismului la daune. Inflamația pe termen scurt este benefică, dar poate deveni cronică în anumite condiții. Inflamația cronică poate fi dăunătoare și este un factor de risc pentru multe boli. Acest lucru poate reflecta probleme de sănătate subiacente sau obiceiuri de viață necorespunzătoare.

Un studiu cuprinzător de revizuire a constatat că suplimentele cu doze mari de proteine ​​din zer au redus semnificativ nivelurile de proteină C reactivă (CRP), un marker cheie al inflamației în organism.

S-a demonstrat că dozele mari de proteină din zer reduc nivelurile sanguine de proteină C reactivă, ceea ce indică faptul că poate ajuta la reducerea inflamației

6. Proteina din zer poate fi benefică pentru bolile inflamatorii intestinale

Boala inflamatorie intestinală se caracterizează prin inflamarea cronică a sistemului digestiv. Acesta este un termen colectiv pentru boala Crohn și colita ulceroasă.

Atât la rozătoare, cât și la oameni, suplimentele de proteine ​​din zer au efecte benefice asupra bolilor inflamatorii intestinale. Cu toate acestea, dovezile disponibile sunt slabe și sunt necesare studii suplimentare înainte de a putea fi făcute declarații ferme.

Suplimentele de proteine ​​din zer pot avea efecte benefice asupra bolilor inflamatorii intestinale

7. Proteina din zer poate crește apărarea antioxidantă a organismului

Antioxidanții sunt substanțe care acționează împotriva oxidării în organism, reducând stresul oxidativ și riscul apariției diferitelor boli cronice.

Glutationul este unul dintre cei mai importanți antioxidanți din corpul uman. Spre deosebire de majoritatea antioxidanților pe care îi obținem prin dietă, glutationul este produs de organism. Producția de glutation în organism depinde de prezența mai multor aminoacizi, cum ar fi cisteina, care este uneori prezentă în cantități limitate. Din acest motiv, alimentele cu un conținut ridicat de cisteină, precum proteinele din zer, pot crește apărarea antioxidantă naturală a organismului.

Mai multe studii pe oameni și rozătoare au descoperit că proteinele din zer pot reduce stresul oxidativ și pot crește nivelul de glutation.

Suplimentele de proteine ​​din zer pot stimula apărarea antioxidantă a organismului prin promovarea producției de glutation, unul dintre principalii antioxidanți ai organismului

8. Proteina din zer poate avea un efect benefic asupra lipidelor din sânge

Colesterolul ridicat, în special colesterolul LDL, este un factor de risc pentru boli de inimă.

Într-un studiu pe subiecți supraponderali, administrarea a 54 de grame de proteină din zer pe zi timp de 12 săptămâni a dus la o reducere semnificativă a colesterolului total, inclusiv a colesterolului LDL ("rău").

Sunt necesare investigații suplimentare înainte de a trage concluzii.

Suplimentarea pe termen lung cu doze mari de proteine ​​din zer poate reduce colesterolul, dovezile sunt foarte limitate în acest moment

9. Proteina din zer provoacă o senzație puternică de sațietate, care poate ajuta la reducerea foametei

Satietatea este un termen folosit pentru a descrie senzatia de satietate experimentata dupa o masa. Este opusul apetitului și foametei, ceea ce ajută la suprimarea dorinței de a mânca. Unele alimente sunt mai sățioase decât altele, acest efect este parțial cauzat de compoziția lor de macronutrienți (proteine, carbohidrați, grăsimi). Proteina este de departe cea mai sațioasă dintre cei trei macronutrienți.

Cu toate acestea, nu toate proteinele au același efect asupra sațietății. Proteina din zer pare a fi mai satioasa decat alte tipuri de proteine, cum ar fi cazeina si soia. Aceste proprietăți sunt utile în special pentru cei care au nevoie să consume mai puține calorii, adică să slăbească.

Proteinele din zer - în comparație cu alte proteine ​​- sunt foarte sățioase, ceea ce o face un plus util la dieta pentru pierderea în greutate

10. Proteina din zer te poate ajuta să slăbești

Consumul crescut de proteine ​​este o strategie binecunoscută de slăbire.

Mâncatul mai multor proteine ​​vă poate ajuta să pierdeți grăsime:

  • suprimarea apetitului, ceea ce duce la reducerea aportului de calorii
  • stimulează metabolismul, ajută la arderea mai multor calorii
  • ajută la menținerea masei musculare la pierderea în greutate

Proteinele din zer s-au dovedit a fi deosebit de eficiente pentru pierderea în greutate și, în comparație cu alte tipuri de proteine, pot influența pozitiv arderea grăsimilor și senzația de sațietate.

Consumarea multor proteine ​​este o modalitate foarte eficientă de a pierde în greutate, unele studii arată că proteinele din zer pot avea un efect mai grav decât alte tipuri de proteine

Efecte secundare, dozaj, mod de utilizare

Proteinele din zer sunt foarte ușor de încorporat în dieta ta. Se vinde sub formă de pudră, care poate fi adăugată în milkshake-uri, iaurturi sau pur și simplu amestecată cu apă sau lapte.

Doza recomandată este de obicei de 25-50 de grame pe zi, dar asigurați-vă că urmați instrucțiunile de dozare de pe ambalaj. Amintiți-vă că consumul de prea multe proteine ​​este inutil. Organismul poate folosi doar o cantitate limitată de proteine ​​la un moment dat. Consumul excesiv poate provoca, de asemenea, probleme digestive precum greață, durere, balonare, crampe și diaree. Cu toate acestea, consumul moderat de suplimente de proteine ​​din zer este bine tolerat de majoritatea oamenilor, cu câteva excepții.

Dacă ați avut vreodată probleme cu ficatul sau rinichii, consultați-vă medicul înainte de a lua un supliment de proteine.

La sfârșitul zilei, proteina din zer nu este doar o modalitate convenabilă de a vă crește aportul de proteine, dar poate oferi și beneficii uriașe pentru sănătate.
Vreau proteine ​​din zer!

Nu există acest produs în magazin
Expresia cautată
Tipul căutării
ȘI (apare fiecare cuvânt)
SAU (să apare oricare cuvânt)
Căutare în categorie
Toate categoriile
Unde să caute
Nume
Cod produs
Scurtă descriere despre produs
Caracteristicile detaliate ale produsului
Alte caracteristici opționale
Parametrii de produs
Preț minim
Lei
Preț maxim
Lei