Acerola

Acerola

Ce este acerola?

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Supliment de cireșe Acerola

Acerola Acerola

Cireșul acerola este o plantă originară din regiunile tropicale din emisfera vestică. Este, de asemenea, cunoscut sub numele de cireș din India de Vest, cireș Barbados sau pur și simplu „acerola”. Se crede că planta asemănătoare arbustului este originară din sudul Mexicului și din Caraibe.

Acerola produce fructe de pădure care arată ca cireșe, dar nu sunt cireșe adevărate. Aceste boabe au un gust plăcut și sunt folosite atât în ​​medicina modernă, cât și în cea populară. Utilizările tradiționale includ tratamentul bolilor hepatice, diareei, dizenteriei, tusei și răcelilor.

Recent, a crescut interesul pentru utilizarea conținutului de vitamina C acerola ca supliment. Există multe afirmații despre sănătate și bunăstare făcute despre acest supliment, dar nu toate sunt susținute de cercetări.

De ce culeg oamenii cireșe acerola?

Acerola este cel mai bine cunoscută pentru că este extrem de bogată în vitamina C, motiv pentru care este adesea folosită pentru tratarea și prevenirea răcelilor și gripei. Este cunoscut și ca un nutrient antioxidant. Alături de vitamina C, acerola poate fi luată și pentru a întări imunitatea.

Ca și alunele, cireșele acerola au și un efect astringent. Poate fi util în tratarea petelor pielii, promovează elasticitatea pielii și ajută la problemele digestive. Poate fi folosit chiar și ca apă de gură antimicrobiană.

Alte utilizări ale acerolei includ: antidepresiv, antifungic, rezistență atletică, diaree, dizenterie, astringent pentru piele (cremă)

Cum să culeg cireșele acerola?

Mâncați fructele de pădure sau partea din fructe a plantei acerola pentru beneficiile sale pentru sănătate. Gustul său este în general descris ca fiind dulce, parfumat și acidulat. Poate fi consumat cu ușurință crud sau gătit în alimente.

Cea mai bună modalitate de a obține fructele este să-l crești singur, deoarece cireșele acerola sunt perisabile. Puteți păstra cireșele acerola proaspete, congelându-le imediat după cules.

Fructul se găsește cel mai adesea sub formă de supliment. Acest lucru se datorează faptului că boabele se descompune în cinci zile de la recoltare și își pierd majoritatea nutrienților. Chiar și sucurile de fructe se strică ușor dacă nu se adaugă un conservant. Totuși, cel mai bun mod de a obține cireșe acerola este să mănânci fructele.

Adăugările sunt comercializate în mai multe forme. Suplimentele cu pudră sunt foarte populare. Acerola deshidratată și pudră este făcută din suc de cireșe, folosit în băuturi, smoothie-uri, sucuri etc. poate fi amestecat. De asemenea, puteți face smoothie-uri din fructe de pădure congelate.

Nu există cercetări clinice care să susțină o doză sigură de acerola. Este sigur să spunem că puteți urma recomandările pentru suplimentarea cu vitamina C atunci când luați acerola acasă. Acest lucru se datorează faptului că această vitamină contribuie cel mai mult la conținutul de nutrienți al acerolei.

Recomandările pot varia în funcție de produsul suplimentar achiziționat. Urmați instrucțiunile de dozare de pe etichetă dacă nu sunteți sigur cât să luați.

Care sunt beneficiile dovedite ale acerolei?

Efectele benefice ale acerolei asupra sănătății se datorează în principal bogăției sale în vitamina C. Cu cât fructul se coace mai mult, cu atât pierde mai multă vitamina C - iar acerola se coace foarte repede.

În timpul examinării diferitelor fructe care conțin vitamina C și a cantităților lor relative, acerola le-a depășit pe toate celelalte, mai ales în cazul cultivării ecologice. Se spune că fructele conțin mai multă vitamina C decât portocalele și căpșunile. Acest lucru este depășit doar de măceșe. S-a dovedit că boabele sunt și o sursă foarte importantă de vitamina A.

Vitamina C este o vitamină solubilă în apă și un nutrient esențial. Nu se depozitează în organism, așa că sursa de vitamine solubile în apă trebuie luată zilnic. Alături de vitamina A, vitamina C este un antioxidant cunoscut care ajută la prevenirea daunelor radicalilor liberi și a anumitor boli. Studii recente confirmă faptul că acerola este destul de bogată în antioxidanți.

Vitamina C formează, de asemenea, colagenul, protejează membrana mucoasă și previne scorbutul. Vitamina C este importantă pentru menținerea funcționării sistemului imunitar și ajută organismul să lupte împotriva infecțiilor, virusurilor și chiar cancerului. Deși sunt necesare mai multe cercetări, un studiu a arătat că în condiții de laborator, cireșele, bogate în antioxidanți și vitamina C, pot ajuta organismul să stopeze creșterea cancerului de colon.

Din cercetările asupra cireșelor acerola, studiile care se concentrează pe vitamina C sunt cele mai amănunțite. Acest lucru își consolidează locul ca supliment natural de vitamina C care poate fi folosit pentru a lupta împotriva răcelilor și gripei. În ceea ce privește celelalte beneficii pentru sănătate, este nevoie de mai multe cercetări.

Atunci când este consumată ca aliment, acerola conține și următoarele substanțe nutritive în cantități adecvate: calciu, fier, niacină (vitamina B-3), fosfor, riboflavină (vitamina B-2), tiamină (vitamina B-1)

Există efecte secundare ale cireșelor acerola?

Este posibil să consumăm prea multe cireșe acerola. Ca și în cazul suplimentelor de vitamina C, este posibil să aveți indigestie dacă luați prea mult. Pentru a evita problemele și disconfortul, luați doze de miligrame de acerola ca orice supliment de vitamina C. Dacă există instrucțiuni pe etichetă, urmați-le. Rețineți că Food and Drug Administration nu controlează calitatea, puritatea, ambalajul sau doza suplimentelor. Alegeți întotdeauna suplimentele alimentare de la un producător de renume.

Nu luați doze mari de niciun produs cu vitamina C și reduceți treptat cantitatea dacă luați doze mari la început. Scorbutul recurent poate apărea atunci când organismul este obișnuit cu doze mai mari.

Dacă luați prea mult, puteți prezenta: diaree, crampe digestive, amețeli sau leșin, înroșirea feței, urinare frecventă, dureri de cap (inclusiv migrenă), greață, vărsături

Aceste simptome de obicei nu necesită asistență medicală și sunt relativ rare. Pur și simplu reduceți doza și probabil că simptomele vor dispărea. Dacă aveți nelămuriri, discutați cu medicul dumneavoastră.

Luând cantități foarte mari de cireșe acerola pe o perioadă lungă de timp poate provoca pietre la rinichi. Consultați imediat medicul dumneavoastră dacă aveți dureri laterale sau lombare.

Dacă cultivați plante de cireș acerola, poate apărea dermatită de contact în timpul recoltării. Cu toate acestea, boabele nu sunt otrăvitoare și pot fi consumate în siguranță.

Rezumat

Acerola este folosită ca remediu la domiciliu pentru diferite afecțiuni. Cercetările care îl susțin ca sursă de vitamina C și supliment natural sunt puternice. Acerola conține și alte vitamine și minerale importante și este o sursă semnificativă de antioxidanți.

Consumarea acestuia ca aliment sau ca supliment alimentar poate ajuta la satisfacerea nevoilor de vitamina C. De asemenea, poate fi de mare ajutor în timpul răcelilor și gripei. În ceea ce privește celelalte beneficii pretinse - cum ar fi ajutorul digestiv, antidepresiv și rezistența atletică - cercetările nu sunt încă disponibile și sunt necesare studii suplimentare pentru a susține aceste utilizări.
Vreau Acerola!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :