Iarba de orz

Iarba de orz

Despre iarba de orz

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Iarba de orz este adesea numită un superaliment și este folosită ca supliment pentru a promova pierderea în greutate, pentru a stimula funcția imunitară și pentru a susține sănătatea generală.

Ce este iarba de orz?

Iarba de orz Iarba de orz

Orzul este considerată a patra cea mai importantă cultură de cereale din lume. Iarba de orz este frunza plantei de orz. A fost studiat pe scară largă pentru efectele sale benefice asupra sănătății și se găsește adesea în sucuri și suplimente de legume. Deși iarba proaspătă de orz este greu de găsit, este disponibilă sub alte forme, inclusiv pulberi, sucuri și tablete. Este adesea combinat cu alte ingrediente verzi, cum ar fi varza varza, spirulina sau iarba de grau.

Iarba de orz este frunza plantei de orz și se prezintă sub mai multe forme, inclusiv pulberi, sucuri și tablete

Nutrimente

Iarba de orz este bogată în mulți nutrienți importanți. Iarba de orz uscată este o sursă excelentă de fibre, o lingură (10 grame) conține aproape 3 grame de fibre.

În plus, fiecare porție de iarbă de orz conține o cantitate adecvată de vitamina A, o vitamină solubilă în grăsimi care reglează funcția sistemului imunitar, creșterea celulelor și vederea.

De asemenea, este bogat în vitamina C, care joacă un rol central în multe lucruri, de la sănătatea pielii până la vindecarea rănilor până la sănătatea bucală.

Oferă, de asemenea, vitamina K, un micronutrient esențial necesar pentru coagularea sângelui, formarea oaselor, sănătatea inimii și multe altele.

În sfârșit, este bogat în polifenoli și flavonoide. Acești compuși acționează ca antioxidanți pentru a reduce stresul oxidativ și pentru a proteja împotriva bolilor cronice.

Iarba de orz este o sursă bună de mulți nutrienți, inclusiv fibre, polifenoli, flavonoide și vitaminele A, C și K

Beneficii pentru sănătate

Iarba de orz a fost asociată cu o serie de beneficii potențiale pentru sănătate.

Poate echilibra glicemia

Conform unor studii, iarba de orz poate ajuta la menținerea nivelului sănătos al zahărului din sânge.

Acest lucru se poate datora conținutului său de fibre insolubile, care este un tip de fibre care nu se dizolvă în apă. Se crede că creșterea aportului de fibre poate scădea nivelul zahărului din sânge și poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină, făcând mai ușor pentru organism să utilizeze eficient insulina.

Cu toate acestea, studiile privind efectele ierbii de orz sunt limitate și multe sunt depășite. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care consumul acestei plante poate afecta nivelul zahărului din sânge.

Poate sprijini sănătatea inimii

Adăugarea de iarbă de orz în dieta dvs. este o modalitate excelentă de a susține sănătatea inimii.

Conform unui studiu mai vechi pe 36 de persoane cu diabet zaharat, administrarea a 15 grame de extract de frunze de orz timp de 4 săptămâni a redus oxidarea colesterolului LDL (rău), care este un factor de risc pentru boli de inimă. Mai mult decât atât, într-un experiment mai vechi pe animale, nivelurile totale de colesterol și trigliceride ale iepurilor hrăniți cu esență de frunze de orz au scăzut în comparație cu grupul martor.

Iarba de orz conține, de asemenea, compuși precum saponarina, acidul gama-aminobutiric (GABA) și triptofanul, care au fost legați cu scăderea tensiunii arteriale și a inflamației și îmbunătățirea sănătății inimii.

Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor disponibile sunt depășite și unele studii au produs rezultate contradictorii. În plus, multe studii au folosit un extract concentrat de pulbere de iarbă de orz, care poate să nu producă aceleași rezultate ca și adăugarea de iarbă de orz în dietă.

De aceea, trebuie efectuate mai multe studii de înaltă calitate pentru a investiga mai îndeaproape modul în care consumul de iarbă de orz poate afecta sănătatea inimii unei persoane.

Poate promova pierderea în greutate

Iarba de orz este săracă în calorii, dar bogată în fibre, ceea ce o face un excelent plus pentru o dietă sănătoasă de slăbit.

Fibrele se mișcă lent în corp, oferind astfel o senzație mai lungă de sațietate, reducând astfel pofta și foamea. De fapt, mai multe studii au arătat că creșterea aportului de fibre te poate ajuta să slăbești.

De exemplu, într-un studiu care a implicat 252 de femei, fiecare gram de fibre pe zi a dus la o scădere în greutate cu 0,25 kg și cu 0,25% mai puțină grăsime corporală pe parcursul a 20 de luni. În mod similar, un studiu de 6 luni pe 345 de adulți supraponderali sau obezi a constatat că cei care au mâncat mai multe fibre au slăbit mai mult și le-a fost mai ușor să se țină de dieta prescrisă. În plus, un studiu la șobolani cu o dietă bogată în grăsimi a arătat că consumul de suc de iarbă de orz a fost mai eficient în reducerea greutății corporale și a indicelui de masă corporală (IMC) decât la animalele martor.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări la oameni pentru a evalua efectele ierbii de orz asupra pierderii în greutate.

Deși sunt necesare mai multe cercetări, unele studii pe oameni și animale sugerează că iarba de orz poate promova pierderea în greutate, poate îmbunătăți nivelul zahărului din sânge și poate sprijini sănătatea inimii

Posibile dezavantaje

Deși iarba de orz este în general sigură de consumat pentru majoritatea oamenilor, există câteva efecte secundare și măsuri de precauție de luat în considerare.

Când cumpărați suplimente, nu uitați să cumpărați de la un comerciant cu amănuntul reputat și să căutați produse care nu conțin substanțe de umplutură, aditivi și ingrediente artificiale.

De asemenea, rețineți că unele produse din iarbă de orz pot conține cantități mari de micronutrienți, cum ar fi vitamina K sau potasiu.

Cei care iau diluanți ar trebui să acorde atenție aportului de vitamina K. În plus, persoanele cu boli renale pot fi sfătuite să-și limiteze aportul de potasiu pentru a ajuta la menținerea nivelului de potasiu din sânge în limitele normale.

De aceea, dacă luați medicamente sau aveți alte probleme de sănătate, discutați cu furnizorul de asistență medicală înainte de a utiliza suplimente cu iarbă de orz.

În sfârșit, cei care sunt sensibili la făină sau gluten ar trebui să fie atenți atunci când cumpără produse din iarbă de orz. Deși glutenul se găsește numai în sâmburii de orz, există riscul de contaminare încrucișată.

Utilizarea suplimentelor de iarbă de orz nu este reglementată în același mod ca și medicamentele, iar unele suplimente pot conține cantități mari de anumiți nutrienți. Dacă suferiți de boală celiacă sau sensibilitate la gluten, aveți grijă la produsele din iarbă de orz.

Rezumat

Iarba de orz este un ingredient comun în sucurile de legume și fructe, suplimentele alimentare și pulberile de legume.

Este bogat în câțiva nutrienți și poate promova pierderea în greutate, poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate sprijini un control mai bun al zahărului din sânge, deși sunt necesare mai multe studii umane pentru a confirma aceste beneficii.

Pudra de iarbă de orz este disponibilă pe scară largă și funcționează bine în multe rețete diferite, inclusiv smoothie-uri, sucuri de legume și fructe.
Vreau iarbă de orz!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :