Drojdie roșie de orez

Drojdie roșie de orez

Beneficiile orezului roșu cu drojdie

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

A apărut doar pe rafturile farmaciilor în ultimele decenii, dar orezul roșu cu drojdie a fost foarte apreciat pentru proprietățile sale medicinale puternice de sute de ani.

Orezul roșu cu drojdie este unul dintre cele mai bune remedii naturale pentru colesterolul ridicat. Este unul dintre puținele suplimente alimentare naturale ale căror ingrediente active sunt practic aceleași cu cele găsite în medicamentele eliberate pe bază de rețetă.

În plus, beneficiile orezului roșu cu drojdie depășesc scăderea colesterolului, cele mai recente cercetări arată că acesta poate avea un efect benefic asupra inflamației, sindromului metabolic, nivelului de zahăr din sânge etc.

Ce este drojdia de orez roșu?

Orezul roșu cu drojdie este un tip de orez fermentat produs folosind anumite tipuri de mucegai, monascus ruber sau monascus purpureus.

A fost folosit în medicina tradițională chineză de secole datorită proprietăților sale puternice de îmbunătățire a sănătății.

Drojdia de orez roșu conține compusul monacolin K – același ingredient activ găsit în medicamentele care scad colesterolul, cum ar fi lovastatina. Din acest motiv, este adesea folosit ca o alternativă rentabilă la medicamentele scumpe pentru a reduce colesterolul și a susține sănătatea inimii.

Cercetările au arătat și alte efecte benefice, de la reducerea creșterii celulelor canceroase până la niveluri mai bune de zahăr din sânge și de insulină.

Astăzi, orezul roșu cu drojdie este vândut în mod obișnuit ca supliment fără prescripție medicală folosit pentru a trata nivelul colesterolului și pentru a îmbunătăți sănătatea generală.

Orezul roșu cu drojdie este produs prin fermentarea orezului cu un anumit tip de mucegai, conține același ingredient activ ca medicamentele care scad colesterolul și a fost studiat pentru alte beneficii

Beneficii posibile

Poate sprijini sănătatea inimii

Boala de inimă este o afecțiune gravă care afectează milioane de oameni și este responsabilă pentru aproximativ 31,5% din decese la nivel mondial. Colesterolul ridicat – un factor de risc major pentru bolile de inimă – poate determina îngustarea și rigidizarea arterelor, crescând riscul de atac de cord și accident vascular cerebral.

Orezul roșu cu drojdie este adesea folosit ca remediu natural pentru scăderea colesterolului și îmbunătățirea sănătății inimii. Uneori poate avea mai puține efecte secundare dăunătoare decât medicamentele eliberate pe bază de rețetă utilizate pentru a trata colesterolul ridicat.

O analiză a 21 de studii a constatat că orezul roșu cu drojdie a fost eficient în reducerea nivelului de colesterol total și LDL (rău), precum și a trigliceridelor și a tensiunii arteriale atunci când este combinat cu medicamente cu statine.

În plus, monacolin K poate îmbunătăți funcția endoteliului (stratul subțire și continuu care acoperă suprafața interioară a vaselor de sânge), adică elasticitatea și adaptabilitatea vaselor de sânge, care este crucială pentru menținerea sănătății sistemul cardiovascular.

Poate ajuta la tratarea sindromului metabolic

Sindromul metabolic este un grup de afecțiuni care cresc riscul de boli cronice, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și accidentul vascular cerebral. Anumite criterii pentru sindromul metabolic includ hipertensiune arterială, exces de grăsime corporală, glicemie crescută și modificări ale nivelurilor de colesterol sau trigliceride.

Mai multe studii au arătat că orezul roșu cu drojdie poate ajuta la gestionarea unora dintre acești factori de risc și poate fi folosit ca o alternativă naturală pentru a ajuta la prevenirea acestora.

Unul dintre efectele sale cel mai bine documentate este capacitatea sa de a reduce colesterolul. Cercetările arată că poate reduce în mod eficient atât colesterolul total, cât și cel LDL (rău).

Un alt studiu mai mic de 18 săptămâni a constatat că suplimentele alimentare care conțin drojdie de orez roșu au putut reduce glicemia, insulina și tensiunea arterială sistolica (cea mai mare valoare) la pacienții cu sindrom metabolic.

În plus, un studiu de 8 săptămâni pe șoareci hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi și un grup de control a constatat că drojdia de orez roșu poate preveni creșterea colesterolului și a greutății corporale.

Poate reduce inflamația

Inflamația este un răspuns imun normal conceput pentru a proteja organismul de infecțiile acute și invadatorii străini. Cu toate acestea, se crede că inflamația persistentă contribuie la afecțiuni cronice precum diabetul, cancerul și bolile de inimă.

Studiile arată că suplimentele de orez cu drojdie roșie pot ajuta la reducerea inflamației și pot susține sănătatea pe termen lung.

De exemplu, un studiu pe 50 de persoane cu sindrom metabolic a arătat că administrarea unui supliment alimentar care conține drojdie de orez roșu și extract de măsline timp de 8 săptămâni a redus nivelul de stres oxidativ, o cauză majoră a inflamației cronice, cu până la 20%.

În mod similar, un studiu a constatat că administrarea de extract de drojdie roșie la șobolani cu leziuni renale a redus nivelul de proteine ​​​​specifice din organism implicate în inflamație.

Poate avea proprietăți anticancerigene

Deși cercetările actuale se limitează la studii pe animale și pe eprubetă, unele dovezi sugerează că drojdia de orez roșu poate ajuta la reducerea creșterii și răspândirii celulelor canceroase.

Un studiu a arătat că, prin administrarea de pulbere de orez cu drojdie roșie șoarecilor cu cancer de prostată, volumul tumorii ar putea fi redus semnificativ în comparație cu grupul de control.

Cu toate acestea, sunt necesare mai multe cercetări pentru a evalua efectele drojdiei de orez roșie asupra altor tipuri de cancer. Mai exact, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina modul în care potențialele efecte anticancerigene ale orezului roșu cu drojdie pot afecta populația generală.

Drojdia de orez roșu poate reduce riscul de boli de inimă și sindrom metabolic, poate reduce inflamația din organism și poate avea proprietăți anticancerigene, dar sunt necesare mai multe cercetări

Avertismente

Starea juridică

Monacolin K este un compus activ care se găsește în drojdia roșie de orez, care este extras și utilizat în mod obișnuit în statine și medicamente care scad colesterolul.

Suplimentele de orez cu drojdie roșie sunt încă legale, dar pot conține doar o anumită cantitate maximă de monacolină K. REGULAMENTUL (UE) 2022/860 AL COMISIEI (1 iunie 2022) din Regulamentul 1925/2006/CE al Parlamentului European și al Consiliului III. privind modificarea anexei sale în ceea ce privește monacolinele derivate din drojdie roșie de orez conține următoarele:

  • O singură porție de produs destinat consumului poate conține mai puțin de 3 mg de monacolină din drojdie roșie de orez
  • Femeile însărcinate sau care alăptează, copiii sub 18 ani și adulții peste 70 de ani nu îl pot consuma
  • Dacă observați orice problemă de sănătate, cereți sfatul medicului dumneavoastră cu privire la consumul produsului
  • Nu trebuie consumat dacă luați medicamente pentru scăderea colesterolului
  • Nu consumați dacă consumați deja alte produse care conțin drojdie de orez roșu

Vă rugăm să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua în considerare orez roșu cu drojdie!

Efecte secundare

În ciuda listei de beneficii asociate cu drojdia roșie de orez, administrarea de suplimente poate avea efecte adverse, așa că cel mai bine este să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a lua acest supliment.

Problemele digestive precum balonarea, gazele și durerile de stomac sunt printre cele mai frecvente efecte secundare ale drojdiei de orez roșie. În cazuri mai extreme, poate provoca probleme musculare, toxicitate hepatică și reacții alergice, similare cu efectele secundare ale medicamentelor care scad colesterolul pe bază de prescripție medicală.

Deoarece cercetările privind siguranța pe termen lung a orezului roșu cu drojdie sunt încă limitate, nu este recomandat femeilor însărcinate sau care alăptează.

Dacă întâmpinați orice simptome adverse după ce ați consumat drojdie de orez roșu, luați în considerare reducerea dozei sau întreruperea utilizării acesteia și consultați un profesionist de încredere.

Interacțiuni medicamentoase

Drojdia de orez roșu conține monacolină K, un ingredient activ cheie folosit în medicamentele cu statine pentru a scădea colesterolul. Din acest motiv, nu trebuie să luați drojdie de orez roșu dacă luați deja o statină, cu excepția cazului în care vă este indicat de un profesionist din domeniul sănătății.

Drojdia de orez roșie poate interacționa cu aceleași medicamente cu care interacționează statinele, inclusiv alte medicamente care scad colesterolul, antibiotice, anumite antidepresive, antifungice și medicamente antiretrovirale.

Dacă luați orice medicament, asigurați-vă că discutați cu un profesionist de încredere înainte de a lua un supliment cu drojdie de orez roșu.

Rezumat

Orezul roșu cu drojdie poate susține sănătatea inimii și poate reduce colesterolul, inflamația, creșterea celulelor canceroase și factorii de risc pentru sindromul metabolic. Cu toate acestea, suplimentul are și câteva dezavantaje potențiale care ar trebui luate în considerare cu atenție înainte de a decide să începeți să-l utilizați.

Conlucrarea îndeaproape cu un profesionist din domeniul sănătății este cea mai bună modalitate de a decide dacă acest lucru este potrivit pentru dvs. și cum să alegeți un supliment dintr-o marcă de înaltă calitate și de renume.
Vreau drojdie roșie de orez!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :