Fasole Adzuki

Fasole Adzuki

Fasole Adzuki: nutriție, beneficii și metodă de preparare

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Fasolea adzuki, numită și azuki sau aduki, este o fasole mică cultivată în Asia de Est și Himalaya. Deși este disponibilă în mai multe culori, fasolea roșie adzuki este cea mai cunoscută.

Fasolea Adzuki a fost asociată cu multe beneficii pentru sănătate, de la sănătatea inimii și scăderea în greutate până la o digestie mai bună și un risc mai scăzut de diabet. În plus, pot fi încorporate cu ușurință într-o mare varietate de feluri de mâncare.

Pline de nutrienți

Fasole Adzuki Fasole Adzuki

La fel ca majoritatea fasolei, fasolea adzuki este plină de fibre, proteine, carbohidrați complecși și compuși vegetali benefici.

O porție de 100 de grame conține: energie 128 calorii, proteine 7,5 g, grăsimi mai puțin de 1 g, carbohidrați 25 g, fibre 7,3 g, acid folic 30% din valoarea zilnică, mangan valoarea zilnică 29%, fosfor 17% din valoarea zilnică, potasiu 15% din valoarea zilnică, cupru 15% din valoarea zilnică, magneziu 13% din valoarea zilnică, zinc 12% din valoarea zilnică, fier 11% din valoarea zilnică, tiamină 8% din valoarea zilnică. valoare zilnică, vitamina B6 5%, riboflavină 4% din valoarea zilnică, niacină 4% din valoarea zilnică, acid pantotenic 4% din valoarea zilnică -a, seleniul este 2% din valoarea zilnică.

Fasolea Adzuki conține, de asemenea, o cantitate bună de antioxidanți, care sunt compuși vegetali benefici care pot proteja organismul de îmbătrânire și boli. Potrivit studiilor, fasolea adzuki poate conține până la 29 de tipuri diferite de antioxidanți, ceea ce le face unul dintre cele mai bogate alimente în antioxidanți.

Cu toate acestea, la fel ca toate fasolea, fasolea adzuki conține antinutrienți care reduc capacitatea organismului de a absorbi mineralele din fasole.

Îmuierea, încolțirea și fermentarea sunt trei modalități bune de a reduce nivelurile de antinutrienți și de a face fasolea mai ușor de digerat.

Fasolea Adzuki este bogată în proteine, fibre, vitamine, minerale și compuși vegetali benefici. Înmuierea, încolțirea și fermentarea facilitează absorbția acestor nutrienți.

Poate îmbunătăți digestia

Fasolea Adzuki poate îmbunătăți digestia și sănătatea intestinului.

Acest lucru se datorează în mare parte faptului că fasolea este deosebit de bogată în fibre solubile și amidon rezistent. Aceste fibre trec prin tractul intestinal nedigerate până ajung în intestinul gros, unde servesc drept hrană pentru bacteriile intestinale bune.

Atunci când bacteriile prietenoase se hrănesc cu fibre, ele creează acizi grași cu lanț scurt, cum ar fi butiratul, pe care cercetările au determinat un intestin mai sănătos și un risc redus de cancer de colon.

Experimentele pe animale sugerează, de asemenea, că conținutul ridicat de antioxidanți al fasolei poate reduce inflamația intestinală, ceea ce ajută și mai mult digestia.

Fasolea Adzuki este bogată în fibre sănătoase și antioxidanți, ambii putând ajuta la îmbunătățirea digestiei și la reducerea riscului de boli intestinale, cum ar fi cancerul de colon

Poate ajuta la reducerea riscului de diabet

Fasolea Adzuki poate contribui, de asemenea, la un risc mai mic de diabet de tip 2. Acest lucru se datorează parțial pentru că este bogat în fibre, ceea ce îmbunătățește sensibilitatea la insulină și reduce vârfurile de zahăr din sânge după mese.

În plus, experimentele pe eprubetă și pe animale arată că proteina din boabele adzuki poate inhiba acțiunea alfa-glucozidazei intestinale. Alfa-glucozidaza este o enzimă necesară pentru a descompune carbohidrații complecși în zaharuri mai mici, mai ușor de absorbit. Prin urmare, blocarea efectelor acestora poate reduce vârfurile de zahăr din sânge, precum unele medicamente pentru diabet.

Fasolea Adzuki este, de asemenea, bogată în antioxidanți, care, potrivit experților, pot avea efecte antiinflamatorii și antidiabetice.

Bogată în fibre și antioxidanți, fasolea adzuki poate ajuta la prevenirea absorbției zaharurilor în intestin, ceea ce poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de zahăr din sânge și la scăderea riscului de diabet de tip 2

Te poate ajuta să slăbești

Fasolea Adzuki probabil vă ajută să pierdeți excesul de greutate.

Unele dovezi sugerează că compușii din boabele adzuki pot crește expresia genelor care reduc foamea și cresc sațietatea.

Experimentele pe eprubetă și pe animale sugerează, de asemenea, că anumiți compuși din extractele de fasole adzuki pot contribui, de asemenea, la pierderea în greutate.

Fasolea este, de asemenea, bogată în proteine și fibre, doi nutrienți despre care s-a demonstrat că reduc foamea și cresc sațietatea, ceea ce poate duce la pierderea în greutate.

Într-un studiu de șase săptămâni, participanții care au mâncat cel puțin 1/2 cană (90 de grame) de leguminoase pe zi au pierdut 2,9 kilograme mai mult decât cei care nu au mâncat leguminoase.

În plus, o revizuire recentă a studiilor controlate randomizate a raportat că fasolea ajută la reducerea greutății corporale și a grăsimii corporale.

Fasolea Adzuki este bogată în fibre, proteine și compuși benefici care pot reduce foamea, crește sațietatea și ajută la pierderea în greutate pe termen lung

Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Fasolea Adzuki poate îmbunătăți sănătatea inimii.

Studiile pe eprubetă și pe animale au legat extractele de fasole adzuki de tensiunea arterială, trigliceride, nivelurile de colesterol LDL total și „rău” - și acumularea de grăsime în ficat.

De asemenea, studiile pe oameni leagă în mod constant consumul regulat de leguminoase cu scăderea nivelului de colesterol și un risc redus de boli de inimă.

Într-un mic studiu, femeile care au consumat suc de fasole adzuki pentru un ciclu menstrual au avut niveluri de trigliceride din sânge reduse cu 15,4-17,9%, comparativ cu nivelurile crescute din grupul de control.

În plus, studiile controlate randomizate raportează că o dietă bogată în fasole poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, inclusiv tensiunea arterială, colesterolul și trigliceridele.

Efectul de protecție a inimii leguminoase, inclusiv fasolea adzuki, se datorează conținutului bogat de fibre, precum și antioxidanților și altor compuși vegetali.

Compușii din boabele adzuki pot scădea tensiunea arterială, nivelul colesterolului și al trigliceridelor, toate acestea putând contribui la o inimă mai sănătoasă

Alte beneficii posibile

Fasolea Adzuki poate oferi beneficii suplimentare. Printre cele mai bine cercetate se numără:

  • Poate ajuta la reducerea malformațiilor congenitale: acest nutrient este important în timpul sarcinii și a fost asociat cu un risc redus de defecte ale tubului neural.
  • Poate lupta împotriva celulelor canceroase: studiile experimentale arată că fasolea adzuki previne răspândirea celulelor canceroase în intestin, sân, ovare și măduva osoasă mai eficient decât alte fasole.
  • Te poate ajuta să trăiești mai mult: fasolea are un conținut natural scăzut de aminoacid metionină. O dietă săracă în metionină este asociată cu o durată de viață mai lungă.
  • Poate întări oasele: consumul frecvent de fasole poate ajuta la întărirea oaselor și la reducerea riscului de fracturi de șold.

Cu toate acestea, sunt necesare studii mai serioase pentru a confirma aceste beneficii.

Fasolea Adzuki poate avea multe beneficii suplimentare pentru sănătate, de la îmbunătățirea sănătății oaselor până la prevenirea răspândirii celulelor canceroase. De asemenea, este bogat în acid folic și vă poate ajuta să trăiți mai mult, deși este nevoie de mai multe cercetări umane.

Mâncăruri cu fasole Adzuki

Fasolea Adzuki este un adaos bogat în nutrienți pentru orice dietă.

O metodă populară de preparare este să fierbi fasolea cu zahăr și să le faci piure într-o pulpă roșie dulce. Această pastă este folosită ca umplutură pentru multe feluri de mâncare sărate și deserturi asiatice.

Fasolea Adzuki poate fi, de asemenea, măcinată în făină și folosită în diverse prăjituri. Este, de asemenea, un plus plăcut pentru supe, salate, chili și preparate din orez.

Natto este un alt fel de mâncare făcut din fasole adzuki. Acest popular fel de mâncare japonez cu fasole fermentată este de obicei făcut din boabe de soia fermentate, dar unii oameni se bucură în schimb de aroma mai blândă a boabelor adzuki fermentate.

Pasta de fasole roșie este cel mai popular fel de mâncare făcută din fasole adzuki. Cu toate acestea, fasolea adzuki poate fi, de asemenea, măcinată în făină, folosită pentru a face natto sau încorporată cu ușurință în multe feluri de mâncare calde sau reci.

Cum se prepară?

Fasolea Adzuki este foarte ușor de preparat. Iată pașii principali de urmat:

  1. Puneți fasolea într-o strecurătoare și clătiți sub apă rece.
  2. Alege toate boabele deformate și particulele care nu aparțin.
  3. Puneți fasolea într-o oală mare, acoperiți cu câțiva centimetri de apă și lăsați la macerat timp de opt ore.
  4. Scurgeți fasolea și umpleți oala cu cel puțin de trei ori mai multă apă decât fasolea.
  5. Aduceți la fierbere și gătiți timp de 45-60 de minute sau până când fasolea este moale.
  6. Folosiți imediat fasolea fiartă sau puneți-le la frigider pentru utilizare în 3-5 zile. Fasolea poate rezista până la opt luni în congelator.

De asemenea, fasolea Adzuki poate fi încolțită. Pentru a face acest lucru, puneți fasolea înmuiată într-un recipient de sticlă. Acoperim gura borcanului cu o bucată de pânză, pe care o strângem cu o sfoară, cu bandă de cauciuc sau cu capacul unui borcan de zidărie.

Apoi răsturnați sticla și fixați-o într-un unghi pentru a permite apei să se scurgă și aerului să circule între boabe.

Clătiți și scurgeți fasolea de două ori pe zi timp de 3-4 zile și readuceți sticla în aceeași poziție ca înainte. După ce fasolea a încolțit, clătiți bine și păstrați într-un borcan ermetic la frigider. Mănâncă fasolea încolțită în 2-3 zile.

Fasolea Adzuki este ușor de preparat de la zero, poate fi fiartă sau încolțită înainte de a fi adăugată la mâncare

Rezumat

Fasolea Adzuki este bogată în nutrienți, cum ar fi fibre, proteine și mangan.

Sunt asociate cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv pierderea în greutate, o digestie mai bună și un risc mai scăzut de diabet de tip 2 și boli de inimă.

Puteți face pastă de fasole roșie din ele, le puteți încolți sau pur și simplu gătiți fasolea.
Produse de fasole Adzuki

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :