Fasole Mung

Fasole mung

10 beneficii uimitoare pentru sănătate ale fasolei mung

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Fasolea mung este una dintre cele mai bune surse de proteine pe bază de plante. Este bogat în aminoacizi esențiali, antioxidanți și nutrienți care pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale, a colesterolului LDL și a riscului de boli de inimă.

Fasolea mung (Vigna radiata) este o fasole verde mică aparținând familiei leguminoase. A fost cultivat din cele mai vechi timpuri. Fasolea mung este originară din India, dar mai târziu s-a răspândit în China și în diverse părți ale Asiei de Sud-Est.

Aceste fasole au un gust ușor dulce și sunt vândute în stare proaspătă, ca muguri sau ca fasole uscată.

Fasolea mung este incredibil de versatilă și este consumată de obicei în salate, supe și paste amestecate. Au un conținut nutrițional ridicat și se crede că ajută la multe boli.

1. Este plin de nutrienți sănătoși

Fasole mung Fasole mung

Fasolea mung este bogată în vitamine și minerale. O cană de 200 de grame de fasole mung fiartă conține: energie 212 calorii, grăsimi 0,8 g, proteine 14,2 g, carbohidrați 38,7 g, fibre 15,4 g, acid folic (B9) 80% din doza zilnică de referință (RDI) -a, mangan 30% din RDI, magneziu 24% din RDI, vitamina B1 22% din RDI, fosfor 20% din RDI, fier 16% din RDI, cupru 16% din RDI -a, potasiu 15% din RDI , zinc 11% din RDI, vitaminele B2, B3, B5, B6 și seleniu.

Această fasole este una dintre cele mai bune surse de proteine vegetale. Sunt bogate în aminoacizi esențiali, cum ar fi fenilalanina, leucina, izoleucina, valina, lizina, arginina și multe altele. Aminoacizii esențiali sunt cei pe care organismul nu îi poate produce singur.

Deoarece fasolea mung se consumă și încolțită, este important să rețineți că încolțirea le modifică compoziția nutrițională. Fasolea încolțită conține mai puține calorii și mai mulți aminoacizi liberi și antioxidanți decât fasolea neîncolțită. În plus, încolțirea reduce nivelul de acid fitic, care este un antinutrient. Antinutrienții pot reduce absorbția mineralelor precum zincul, magneziul și calciul.

Fasolea mung conțin multe vitamine importante, minerale, proteine și fibre, fasolea mung încolțită conține mai puține calorii, dar mai mulți antioxidanți și aminoacizi

2. Nivelurile ridicate de antioxidanti pot reduce riscul bolilor cronice

Fasolea mung conține mulți antioxidanți sănătoși, inclusiv acizi fenolici, flavonoide, acid cafeic și acid cinamic. Antioxidanții ajută la neutralizarea moleculelor potențial dăunătoare numite radicali liberi. În cantități mari, radicalii liberi pot interacționa cu constituenții celulari și pot provoca daune grave. Această afectare este legată de inflamația cronică, bolile de inimă, cancerul și alte boli.

Conform studiilor experimentale, antioxidanții din fasole mung sunt capabili să neutralizeze daunele cauzate de radicalii liberi în celulele pulmonare și stomacale asociate cu creșterea cancerului.

În mod interesant, fasolea mung încolțită are un profil antioxidant mai impresionant și poate conține de până la șase ori mai mulți antioxidanți decât fasolea mung neîncolțită.

Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor privind capacitatea de combatere a bolilor a antioxidanților din fasole mung provin doar din studii pe eprubetă. Este nevoie de mai multe cercetări umane înainte de a putea face recomandări.

Fasolea mung este o sursă bună de antioxidanți care pot reduce riscul de boli cronice precum bolile de inimă, diabetul și anumite tipuri de cancer. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări bazate pe oameni înainte de a putea fi făcute recomandări de sănătate.

3. Antioxidanții vitexină și izovitexină pot preveni insolația

În multe țări asiatice, supa de fasole mung este de obicei consumată în zilele toride de vară. Acest lucru se datorează faptului că fasolea mung are proprietăți antiinflamatorii care ajută la protejarea împotriva insolației, a temperaturii ridicate a corpului, a setei și multe altele.

Cu toate acestea, unii experți se întreabă dacă supa de fasole mung este mai bună decât apa de băut, deoarece hidratarea este un factor cheie în prevenirea insolației.

Fasolea mung conțin și antioxidanți vitexină și izovitexină. Experimentele pe animale au arătat că acești antioxidanți din supa de fasole mung pot ajuta de fapt la protejarea celulelor împotriva daunelor cauzate de radicalii liberi în timpul insolației.

În ciuda tuturor acestor lucruri, s-au făcut foarte puține cercetări privind fasolea mung și insolația, așa că sunt necesare cercetări suplimentare, în mod ideal pe oameni, înainte de a putea fi făcute recomandări de sănătate.

Fasolea mung conțin antioxidanți precum vitexina și izovitexina, care pot proteja împotriva daunelor radicalilor liberi în timpul insolației

4. Poate reduce colesterolul LDL „rău” și riscul de boli de inimă

Colesterolul ridicat, în special colesterolul „rău” LDL, poate crește riscul de boli de inimă. Interesant este că cercetările arată că fasolea mung poate avea proprietăți care pot scădea colesterolul LDL.

De exemplu, studiile pe animale au arătat că antioxidanții din fasolea mung pot scădea nivelul colesterolului LDL din sânge și pot proteja particulele LDL de interacțiunea cu radicalii liberi instabili.

În plus, conform unei analize a 26 de studii, consumul unei porții (aproximativ 130 de grame) de leguminoase, cum ar fi fasolea pe zi, a redus semnificativ nivelul de colesterol LDL din sânge. O altă analiză a 10 studii a constatat că o dietă bogată în leguminoase (excluzând soia) poate reduce colesterolul LDL din sânge cu aproximativ 5%.

Studiile pe animale au arătat că antioxidanții din fasole mung pot reduce nivelul de colesterol LDL „rău”, în timp ce studiile pe oameni au legat un consum mai mare de leguminoase cu un nivel scăzut de colesterol LDL

5. Bogat în potasiu, magneziu și fibre, care pot scădea tensiunea arterială

Potrivit estimărilor, unul din trei adulți are hipertensiune arterială. Hipertensiunea arterială este o problemă gravă de sănătate, deoarece vă expune riscului de boli de inimă - principala cauză de deces la nivel mondial.

Fasolea mung poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale. Sursă bună de potasiu, magneziu și fibre. Studiile au legat fiecare dintre acești nutrienți cu un risc semnificativ mai mic de hipertensiune arterială.

În plus, o analiză a opt studii a arătat că un consum mai mare de leguminoase, cum ar fi fasolea, a scăzut tensiunea arterială atât la adulții cu și fără hipertensiune.

În mod interesant, studiile pe eprubetă și pe animale au arătat că anumite proteine din fasole mung pot suprima enzimele care cresc în mod natural tensiunea arterială. Cu toate acestea, nu este încă clar ce efect ar avea aceste proteine asupra nivelului tensiunii arteriale la oameni.

Fasolea mung este o sursă bună de potasiu, magneziu și fibre, care scad tensiunea arterială atât la adulții cu și fără hipertensiune arterială

6. Fibrele și amidonul rezistent din fasolea mung pot susține sănătatea digestivă

Fasolea mung conține mulți nutrienți care sunt excelente pentru sănătatea digestivă.

Pe de o parte, au un conținut ridicat de fibre, ceea ce înseamnă un impresionant de 15,4 grame per cană gătită (200 de grame). Fasolea mung conține un tip de fibre solubile numite pectină, care vă poate ajuta să vă mențineți intestinul sănătos prin accelerarea mișcării alimentelor prin intestin.

Fasolea mung, ca și alte leguminoase, conține și amidon rezistent. Amidonul rezistent funcționează similar fibrelor solubile, ajutând la hrănirea bacteriilor intestinale sănătoase. Bacteriile îl digeră apoi și îl transformă în acizi grași cu lanț scurt - în principal butirat. Studiile arată că butiratul promovează sănătatea digestivă în mai multe moduri. De exemplu, poate hrăni celulele colonului, poate întări apărarea imunitară a intestinului și chiar poate reduce riscul de cancer de colon.

În plus, carbohidrații găsiți în fasolea mung par a fi mai ușor de digerat decât cei găsiți în alte leguminoase. Prin urmare, în comparație cu alte leguminoase, fasolea mung este mai puțin probabil să provoace balonare.

Fasolea mung conțin fibre solubile și amidon rezistent, care pot promova sănătatea digestivă. Carbohidrații din fasolea mung sunt mai puțin susceptibili de a provoca balonare decât alte leguminoase.

7. Compoziția nutrienților poate scădea zahărul din sânge

Dacă este lăsată netratată, glicemia crescută poate cauza probleme grave de sănătate. Aceasta este una dintre principalele caracteristici ale diabetului zaharat și este asociată cu multe boli cronice. De aceea, profesioniștii din domeniul sănătății încurajează oamenii să-și mențină nivelul zahărului din sânge în limite sănătoase.

Fasolea mung are multe proprietăți care ajută la menținerea nivelului scăzut de zahăr din sânge. Au un conținut ridicat de fibre și proteine, ceea ce ajută la încetinirea eliberării zahărului în fluxul sanguin.

Experimentele pe animale au arătat, de asemenea, că antioxidanții vitexina și izovitexina din fasolea mung pot scădea nivelul zahărului din sânge și pot ajuta insulina să funcționeze mai eficient.

Fasolea mung este bogată în fibre și proteine și conține antioxidanți care pot scădea zahărul din sânge și pot ajuta insulina să funcționeze mai eficient

8. Poate promova pierderea în greutate prin suprimarea foametei și creșterea hormonilor de sațietate

Fasolea mung este bogată în fibre și proteine, ceea ce vă poate ajuta să pierdeți în greutate.

Studiile au arătat că fibrele și proteinele pot suprima hormonii foamei, cum ar fi grelina. În plus, studii suplimentare au descoperit că ambii nutrienți pot promova eliberarea de hormoni de sațietate, cum ar fi peptida YY, GLP-1 și colecistokinina.

Trăind pofta de mâncare, ele pot ajuta la reducerea aportului de calorii, ceea ce ajută la pierderea în greutate. Potrivit unei analize a nouă studii, oamenii s-au simțit în medie cu 31% mai săți după ce au consumat leguminoase, cum ar fi fasolea, comparativ cu alte alimente de bază, cum ar fi pastele și pâinea.

Fasolea mung este bogată în fibre și proteine, ceea ce poate ajuta la reducerea senzației de foame prin reducerea hormonilor foamei, cum ar fi grelina și creșterea hormonilor de sațietate, cum ar fi peptida YY, GLP-1 și colecistochinina

9. Acidul folic din fasolea mung poate susține o sarcină sănătoasă

Femeile sunt sfătuite să mănânce multe alimente bogate în acid folic în timpul sarcinii. Acidul folic este esențial pentru creșterea și dezvoltarea optimă a copilului.

Cu toate acestea, majoritatea femeilor nu primesc suficient acid folic, care a fost asociat cu un risc mai mare de malformații congenitale.

O cană (200 de grame) de fasole mung gătită oferă 80% din RDI de acid folic.

De asemenea, este bogat în fier, proteine și fibre, de care femeile au nevoie mai mult în timpul sarcinii.

Totuși, femeile însărcinate ar trebui să evite să mănânce germeni de fasole mung cruzi, deoarece pot transporta bacterii care pot provoca infecții. Fasolea și mugurii fierți ar trebui să fie sigure.

Fasolea mung are un conținut ridicat de acid folic, fier și proteine, din care femeile au nevoie mai mult în timpul sarcinii. Evitați mugurii de fasole mung cruzi în timpul sarcinii, deoarece pot conține bacterii dăunătoare.

10. Versatil și ușor de adăugat în dieta ta

Fasolea mung este delicioasă, versatilă și ușor de inclus în dietă.

Pot fi folosite în locul majorității celorlalte fasole în mâncăruri precum curry, salate și supe. Aceste fasole au un gust ușor dulce și sunt adesea folosite pentru a face o cremă pentru deserturile asiatice.

Pur și simplu gătiți fasolea până se înmoaie, aproximativ 20-30 de minute. Alternativ, îl puteți găti la abur într-o oală sub presiune timp de aproximativ cinci minute.

Fasolea mung poate fi consumată încolțită, atât crudă, cât și gătită. Fasolea încolțită poate fi consumată cel mai bine în feluri de mâncare prăjite și curry.

Fasolea mung este versatilă și poate fi inclusă cu ușurință în dietă. Fasolea este adesea fiertă sau fiertă la abur, în timp ce varza este de obicei consumată crudă sau gătită

Rezumat

Fasolea mung este bogată în nutrienți și antioxidanți, care pot avea beneficii pentru sănătate.

De fapt, poate proteja împotriva insolației, poate ajuta sănătatea digestivă, poate promova pierderea în greutate și poate scădea colesterolul LDL „rău”, tensiunea arterială și zahărul din sânge.

Deoarece fasolea mung este sănătoasă, delicioasă și versatilă, luați în considerare includerea lor în dieta dvs.
Produse din fasole Mungo

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :