Maitake

Maitake

Tot ce trebuie să știți despre ciupercile maitake

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Ce este ciuperca maitake?

Maitake înseamnă ciuperca dansând în japoneză. Se spune că ciuperca și-a luat numele de la faptul că oamenii au dansat de bucurie când au găsit-o în sălbăticie, atât de incredibile sunt proprietățile sale vindecătoare.

Această ciupercă este un fel de adaptogen. Adaptogenii ajută organismul să lupte cu orice tip de dificultăți psihice sau fizice. Sistemele dezechilibrate ale corpului sunt de asemenea reglate. Deși această ciupercă poate fi folosită în rețete doar pentru gustul ei, este considerată o ciupercă medicinală.

Maitake crește sălbatic în unele părți din Japonia, China și America de Nord. Crește la baza stejarului, ulmului și arțarului. Poate fi cultivat chiar și acasă, deși de obicei nu crește la fel de bine ca în sălbăticie. De obicei, puteți găsi ciuperca în lunile de toamnă.

Deși ciuperca maitake a fost folosită în Japonia și China de mii de ani, a devenit populară în Europa și Statele Unite abia în ultimii douăzeci de ani. Această ciupercă este considerată utilă deoarece promite sănătate, vitalitate și longevitate.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale ciupercilor maitake?

Comparativ cu alte ciuperci, maitake a dat rezultate mai bune în prevenirea și tratarea cancerului și a altor afecțiuni de sănătate. Maitake are și un efect pozitiv asupra imunității generale.

Ciuperca maitake este bogată în următoarele componente:

 • antioxidanți
 • beta-glucani
 • vitaminele B și C
 • cupru
 • potasiu
 • fibră
 • minerale
 • aminoacizi

În plus, nu conține grăsimi, are un conținut scăzut de sodiu, are un conținut scăzut de calorii și nu conține colesterol.

Oamenii de știință studiază în prezent modul unic în care ciupercile susțin sănătatea generală și luptă împotriva bolilor.

Ce spune cercetarea

Cercetarile de laborator sugereaza ca maitake poate fi eficient in tratamentul anumitor boli. Sunt necesare mai multe studii pentru a confirma efectul său asupra oamenilor, dar rezultatele actuale sunt promițătoare.

Rac

Conform unui studiu din 2013, fracția D a maitake poate fi utilă în prevenirea și tratamentul cancerului de sân. Potrivit cercetătorilor, această ciupercă poate lupta cu creșterea și reproducerea celulelor canceroase.

S-a demonstrat că ciuperca maitake inhibă creșterea tumorii la șoareci. De asemenea, poate crește numărul de celule care luptă împotriva cancerului. Acest lucru sugerează că poate fi eficient în tratamentul cancerului la oameni atunci când este administrat pe cale orală.

Conform unui studiu anterior, maitake D-Fraction, care este un extract, distruge eficient celulele canceroase umane. A fost luată împreună cu o proteină care combate și cancerul, iar eficiența proteinei a fost crescută.

Colesterol

Într-un studiu din 2013, cercetătorii au descoperit că extractul sub formă de pulbere de maitake a scăzut nivelul de colesterol la șoareci. De asemenea, sa demonstrat că crește acizii grași care produc energie. Din acest motiv, conform teoriei cercetătorilor, consumul de ciuperci maitake poate ajuta la menținerea sănătății arterelor.

Diabet zaharat de tip 2

Rezultatele unui studiu din 2015 au arătat că ciuperca maitake poate avea un efect pozitiv asupra șobolanilor care suferă de diabet de tip 2. În timpul studiului, consumul de ciuperci maitake a avut un efect pozitiv asupra nivelului de glucoză la șobolani. Acest lucru sugerează că ciuperca poate fi potrivită și pentru tratamentul diabetului de tip 2 la oameni.

Ciuperca maitake poate fi utilă și în următoarele tratamente:

 • virusurile răcelii și gripei
 • tensiune arterială ridicată sau scăzută
 • funcția imunitară
 • efecte secundare ale chimioterapiei

Cum să includeți ciupercile maitake în dieta dvs.?

Dacă utilizați maitake pentru sănătate, îl puteți adăuga la orice aliment la care ați adăuga în mod normal ciuperci. Se poate adauga la prajit, salata, paste, pizza, omleta sau supa. Ciupercile pot fi prajite in unt sau la gratar. Maitake are o aromă puternică, pământească, așa că asigurați-vă că vă bucurați de gustul înainte de a adăuga cantități mari la alimente.

Dacă cumpărați maitake proaspăt, cumpărați-l întreg pentru a-i crește durata de valabilitate. Păstrați într-o pungă de hârtie la frigider. De asemenea, este disponibil uscat în unele magazine alimentare. Se îngheață bine, așa că dacă îl cumpărați proaspăt, îl puteți păstra în continuare acasă. De asemenea, îl puteți îngheța crud.

Maitake poate fi consumat sub formă de concentrat lichid, sub formă de pulbere sau în capsule.

Doza corectă depinde de vârstă, greutate și sănătate, precum și de puterea reală a mărcii specifice de supliment alimentar. Asigurați-vă că citiți cu atenție instrucțiunile înainte de utilizare.

Consultați întotdeauna medicul înainte de a lua doze mari și monitorizați cu atenție reacțiile corpului. Dacă aveți simptome neobișnuite sau disconfort, întrerupeți utilizarea și consultați medicul.

Poate dura câteva săptămâni sau luni până când simțiți o diferență vizibilă. Se spune că luarea acestuia cu vitamina C îi sporește beneficiile.

Factori de risc de luat în considerare

Maitake poate fi digerat atâta timp cât ciuperca nu este prea veche. Dacă ești mai în vârstă, duritatea ciupercii poate îngreuna digerarea. Gătitul ciupercii poate îmbunătăți digerabilitatea acesteia.

Deși reacțiile alergice și tulburările de stomac sunt rare, ele sunt totuși posibile. Cel mai adesea, ciuperca maitake este bine tolerată.

Dacă suferiți de diabet, consultați-vă medicul înainte de a consuma. Maitake vă poate afecta nivelul zahărului din sânge. De asemenea, vă poate scădea tensiunea arterială, așa că asigurați-vă că discutați despre opțiunile dvs. cu medicul dumneavoastră dacă aveți hipotensiune arterială. Nu trebuie să consumați ciuperci maitake în decurs de două săptămâni de la operație sau dacă aveți o tulburare de sângerare. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau suferiți de o boală autoimună, consultați-vă medicul înainte de utilizare.

Rezumat

Maitake prezintă un mare potențial de vindecare. Nu există garanții, dar posibilitățile sunt promițătoare. Asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră dacă doriți să îl adăugați în dieta dumneavoastră sau să îl luați ca supliment. Aceștia pot analiza riscurile și beneficiile potențiale și pot sfătui cu privire la cea mai bună opțiune pentru dvs.

În general, se poate spune că:

 • Căutați un produs 100% fără aditivi. Este important să știți exact ce cumpărați.
 • Cercetați-vă și cumpărați numai de la o companie care oferă suficiente informații despre produs.
 • Fiți deosebit de atenți când îl utilizați pentru a trata diabetul sau tensiunea arterială. Asigurați-vă că vă consultați medicul pentru aprobare sau îndrumare.
 • Rețineți că maitake poate afecta oamenii în moduri diferite.

De asemenea, ar trebui să vă susțineți imunitatea și sănătatea generală, având grijă de bunăstarea dumneavoastră mentală și fizică.
Vreau pe Maitake!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :