Tulsi

Tulsi

Beneficiile Tulsi pentru sănătate

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Tulsi (ocimum tenuiflorum), cunoscut și sub numele de busuioc sfânt, este originar din Asia de Sud-Est. Istoria sa este folosită în medicina indiană pentru a trata multe boli, de la boli oculare până la veruci.

Tulsi (busuioc sfânt) nu este ca busuiocul dulce într-un sos familiar sau ca planta tailandeză folosită pentru a aroma o supă pho aburindă.

Această plantă cu frunze verzi este considerată a întări corpul, mintea și spiritul. Se recomandă diferite părți ale plantei pentru a trata diferite afecțiuni:

  • Folosiți flori proaspete pentru bronșită
  • Folosiți frunzele și semințele cu piper negru pentru a trata malaria
  • Folosiți întreaga plantă pentru diaree, greață și vărsături
  • În caz de eczemă, utilizați tableta și unguentul
  • Folosiți extract alcoolic pentru ulcerul stomacal și bolile oculare
  • Pentru înțepăturile de insecte, utilizați ulei esențial din frunze

Numerele studii susțin utilizarea umană și valoarea terapeutică a întregii plante tulsi. Valoarea sa nutritivă este de asemenea mare, deoarece conține: vitaminele A și C, calciu, zinc, fier și clorofilă.

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a lua suplimente alimentare. La fel ca multe suplimente alimentare, tulsi nu este aprobat ca tratament de primă linie. De asemenea, poate interacționa cu medicamentele pe care le luați deja.

Citiți mai departe pentru a afla de ce tulsi este numită „Regina ierburilor”.

Reduceți stresul și anxietatea

Tulsi Tulsi

Toate părțile plantei tulsi acționează ca adaptogeni. Un adaptogen este o substanță naturală care ajută organismul să se adapteze la stres și promovează echilibrul mental.

Conceptul adaptogen este o abordare holistică. Cu toate acestea, cercetările științifice arată că tulsi are proprietăți farmacologice care ajută mintea să facă față multor tipuri de stres.

Sursa stresului poate fi: chimică, fizică, infecțioasă, emoțională.

În caz de stres fizic, se știe că tulsi crește rezistența animalelor. Animalele care au consumat extract de frunze de tulsi și s-au confruntat cu stresul din mediu au arătat: metabolism crescut, performanțe mai bune în înot, mai puține leziuni tisulare, niveluri mai scăzute de stres în medii zgomotoase.

Studiile pe oameni și pe animale au redus stresul, problemele sexuale, problemele de somn, uitarea și epuizarea.

Un studiu a constatat că tulsi are proprietăți antidepresive și anti-anxietate comparabile cu efectele unor antidepresive. Aceste teste au fost efectuate pe frunze.

Un alt studiu a constatat că persoanele care au luat zilnic 500 de miligrame de extract de tulsi s-au simțit mai puțin anxioase, stresate și deprimate. În plus, s-au simțit mai sensibili din punct de vedere social.

Experții ayurvedici recomandă consumul de frunze de tulsi sub formă de ceai. Și, deoarece nu conține cofeină, poate fi consumat în siguranță – chiar recomandat – zilnic. Actul de a bea ceai poate fi ritualic și la fel de relaxant ca și yoga. Promovează gândurile clare, relaxarea și un sentiment de bine.

Cu toate acestea, dacă gustul amar și picant al busuiocului nu este pe gustul dvs., acesta este disponibil și ca supliment alimentar sub formă de pulbere, tablete sau extract alcoolic.

S-a demonstrat că Tulsi are proprietăți antidepresive și anti-anxietate similare cu antidepresivele, iar studiile au arătat că poate ajuta oamenii să devină mai sensibili din punct de vedere social și mai puțin anxioși

Stimulează și vitalizează organismul

Tulsi este bogat în antioxidanți și ajută organismul să se detoxifice. Studiile arată că tulsi poate proteja organismul de substanțele chimice toxice. De asemenea, poate preveni cancerul prin reducerea creșterii celulelor canceroase.

Protejează împotriva infecțiilor și tratează rănile

Se crede că extractele din frunzele sale accelerează vindecarea rănilor și măresc rezistența. Tulsi are efecte antibacteriene, antivirale, antifungice, antiinflamatoare și de calmare a durerii.

Unii oameni folosesc tulsi chiar și după o intervenție chirurgicală pentru a vindeca și a proteja rănile. Tulsi crește rezistența la tracțiune a rănilor, timpul de vindecare și contracția. Rezistența la tracțiune se referă la cât de multă presiune sau greutate poate rezista o rană înainte de a se rupe.

Cercetările arată că tulsi poate fi eficient împotriva infecțiilor și rănilor, cum ar fi: ulcere bucale, cheloide, cicatrici, acnee.

Poate scădea zahărul din sânge

Dacă aveți prediabet sau diabet de tip 2, toate părțile plantei tulsi pot ajuta la scăderea zahărului din sânge. Studiile pe animale și pe oameni au arătat că tulsi poate ajuta la prevenirea simptomelor diabetului, cum ar fi: creșterea în greutate, hiperinsulinemia sau excesul de insulină în sânge, colesterolul crescut, rezistența la insulină, hipertensiunea arterială.

În experimentul timpuriu citat pe animale, nivelul zahărului din sânge la șobolanii care au primit extract de tulsi a scăzut cu 26,4% după 30 de zile. Nivelul zahărului din sânge al șobolanilor hrăniți cu pudră de frunze de tulsi a scăzut și el după o lună.

Discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga tulsi în dieta dvs., deoarece dacă luați deja medicamente pentru a vă controla glicemia, tulsi vă poate scădea și mai mult zahărul din sânge.

Poate scădea colesterolul

Deoarece tulsi vizează stresul metabolic, poate ajuta, de asemenea, la pierderea în greutate și la controlul colesterolului.

În studiile pe animale, s-au observat modificări semnificative în moleculele de grăsime ale iepurilor atunci când aceștia au fost hrăniți cu frunze proaspete de tulsi. Nivelul de colesterol „rău” (LDL) a fost mai scăzut, iar nivelul de colesterol „bun” (HDL) a fost mai mare.

Un studiu pe animale a arătat că uleiul din tulsi (eugenol) a redus nivelul de colesterol indus de stres. Șobolanii diabetici și non-diabetici au scăzut colesterolul total în rinichi, ficat sau inimă după ce au mâncat pudră de frunze de tulsi.

Ameliorează inflamația și durerile articulare

Imaginați-vă că puteți lupta cu stresul, anxietatea și inflamația cu o ceașcă de ceai relaxant făcut din frunze de tulsi.

Ca adaptogen cu proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, tulsi oferă toate aceste beneficii. Poate ajuta chiar și persoanele cu artrită sau fibromialgie.

Protejează-ți stomacul

Tulsi poate contracara efectele ulcerelor induse de stres. Crește în mod natural apărarea stomacului: reduce acidul din stomac, crește secreția de mucus, crește celulele de mucus și prelungește durata de viață a celulelor mucoase.

Multe medicamente pentru ulcerul peptic au efecte secundare, iar acest lucru poate fi inconfortabil pentru unele persoane. O alternativă preferată poate fi tulsi. Un experiment pe animale a arătat că 200 mg de extract de tulsi au redus semnificativ numărul și parametrii ulcerelor la două treimi dintre animale.

S-a dovedit că Tulsi îmbunătățește sănătatea organismului în multe feluri, ajută la combaterea infecțiilor, scade glicemia, scade colesterolul, ameliorează durerile articulare și protejează stomacul

Utilizări ale lui Tulsi

Suplimentele cu extract de Tulsi sunt disponibile sub formă de pulbere, tablete sau capsule. Toate părțile plantei pot fi folosite în suplimente și unguente. Uleiul esențial de tulsi este distilat din frunzele și florile plantei.

De asemenea, puteți face ceai tulsi din frunze, flori sau pudră de frunze uscate. Ceaiul proaspăt preparat se poate face și din plantă, punând 2-3 lingurițe de tulsi într-o cană de apă clocotită și lăsând-o la infuzat timp de 5-6 minute.

Frunzele sunt, de asemenea, adesea folosite în gătit, deși unii oameni mănâncă frunzele crude. Tulsi are un gust picant și amar.

Există multe modalități de a încorpora tulsi în viața de zi cu zi, puteți găti cu el, îl puteți consuma ca supliment alimentar sau puteți face ceai din el

Utilizare în siguranță

Discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră înainte de a adăuga tulsi sau orice alt supliment alimentar în dieta dumneavoastră.

Nu există suficiente cercetări pentru a recomanda utilizarea acestuia pentru sugari, copii sau femei însărcinate sau care alăptează.

Cumpărați tulsi care este cultivat organic dintr-o sursă de renume într-un mediu rural, nepoluat. Tulsi cultivat într-o zonă contaminată poate conține de două ori mai multă toxicitate.

Nu au fost raportate efecte secundare negative în studiile clinice pe oameni. Cu toate acestea, ar trebui să evitați tulsi dacă alăptați, sunteți însărcinată sau intenționați să rămâneți gravidă.

Nu au fost raportate efecte secundare negative în studiile pe oameni, dar se recomandă să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a include tulsi în dieta dumneavoastră și să încercați să cumpărați dintr-o sursă de renume, dacă este posibil
Produse Tulsi

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :