Iarba de grau

Iarba de grâu

10 motive bune pentru iarba de grâu

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Iarba de grâu (Triticum aestivum) este un aliment super-sănătos cu beneficii uimitoare. De obicei se consumă ca suc de legume proaspete, dar este disponibil și sub formă de pudră. Sucul proaspăt de iarbă de grâu este considerat „hrană vie”. Pasionații de sănătate se bucură de mult timp de nenumăratele efecte benefice ale acestei plante și din motive întemeiate.

Poate fi folosit ca o băutură sănătoasă de zi cu zi și poate chiar ajuta la tratarea anumitor boli. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina cu adevărat eficacitatea acesteia, dar cercetătorii sunt de acord că iarba de grâu are potențial.

1. Este un superaliment

Germeni de grâu Germeni de grâu

Iarba de grâu este plină cu o combinație puternică de nutrienți, ceea ce o face extrem de utilă pentru menținerea sănătății. Are multe beneficii terapeutice și este cunoscut ca un aliment perfect.

Combinația largă de vitamine și nutrienți din iarba de grâu poate fi o alegere excelentă pentru îmbunătățirea stării de bine. Iarba de grâu are proprietăți antioxidante, antibacteriene și antiinflamatorii.

Conține fier, calciu, enzime, magneziu, fitonutrienți, 17 aminoacizi, vitamine A, C, E, K și B, clorofilă, proteine.

2. Detox

Conform unei cercetări din 2015, nutrienții din iarba de grâu ajută organismul să scape de impurități și de toxinele stocate.

De exemplu, clorofila ajută la eliminarea toxinelor și susține funcționarea sănătoasă a ficatului, conform unei cercetări din 2011. Odată ce corpul este curățat, nivelul de energie poate crește, iar nivelul general de sănătate se poate îmbunătăți.

3. Poate ajuta digestia

Iarba de grâu are un nivel ridicat de enzime care ajută digestia, ajutând organismul să descompună alimentele și să absoarbă nutrienții. Conform analizei cercetării din 2011 menționate anterior, acest lucru poate contribui la îmbunătățirea digestiei.

Efectul detoxifiant al ierbii de grâu curăță intestinele. Acest lucru vă va ajuta să experimentați mai puține gaze, balonare și disconfort abdominal. Conform cercetării din 2015 menționate anterior, iarba de grâu poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea constipației, a sindromului de colon iritabil și a altor probleme digestive.

4. Crește metabolismul

Consumul de iarbă de grâu poate accelera metabolismul și poate promova pierderea în greutate, conform cercetării din 2015 menționate mai sus. Este o alegere bună dacă îți urmărești greutatea, deoarece are un conținut scăzut de calorii și nu conține grăsimi.

Iarba de grâu este un aliment bogat în nutrienți, datorită căruia mulți oameni se simt plini mai devreme și provoacă o senzație de sațietate pentru mai mult timp. Acest lucru poate ajuta la reducerea poftelor pentru alimente bogate în zahăr sau grăsimi.

5. Poate scădea colesterolul

Conform unui studiu din 2010, se știe că iarba de grâu scade colesterolul. S-a descoperit că pierderea în greutate poate ajuta și la reducerea nivelului de colesterol, ceea ce poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă.

6. Poate întări sistemul imunitar

Iarba de grâu îmbunătățește funcționarea sistemului imunitar. Acest lucru poate ajuta la prevenirea infecțiilor și a bolilor. În plus, probabil că persoana a cărei imunitate funcționează la un nivel optim se simte mai bine.

Dacă suferiți de o boală, un sistem imunitar puternic vă poate ajuta să vă recuperați mai repede.

7. Poate furniza energie

Nivelurile de energie pot fi mai mari decât de obicei din iarba de grâu. După ce organismul a îndepărtat substanțele nocive, energia poate fi folosită pentru a îndeplini sarcinile zilnice și a exercita. Te vei simti mai tanar si revigorat.

8. Poate îmbunătăți funcțiile cognitive

Iarba de grâu poate îmbunătăți funcția mentală generală și poate ameliora anxietatea.

Conform unui studiu de laborator din 2010, efectele sale neuroprotectoare permit funcții cognitive mai bune și pot ajuta la prevenirea și tratarea bolii Alzheimer.

Poate ajuta la prevenirea pierderii memoriei și la îmbunătățirea coordonării ochi-mână.

9. Poate ajuta cu diabetul

Un studiu efectuat pe animale din 2014 a constatat că iarba de grâu a îmbunătățit nivelul zahărului din sânge la șobolanii cu diabet zaharat de tip 2.

O parte din motivul acestui lucru este că există compuși în iarba de grâu care au un efect similar cu cel al insulinei. Reduce indicele glicemic al alimentelor, ceea ce are un efect pozitiv asupra nivelului de zahăr din sânge.

10. Poate ajuta cu artrita

Conform cercetărilor din 2011 menționate anterior, iarba de grâu poate avea proprietăți antiinflamatorii. Acest lucru poate ajuta la ameliorarea unora dintre simptomele artritei, cum ar fi rigiditatea, durerea și umflarea. Acest lucru poate duce la mai puțin disconfort și o funcționare mai bună.

Există efecte secundare?

Cumpărați iarbă de grâu numai de la un furnizor de încredere, cum ar fi un magazin de sănătate reputat. Asigurați-vă că plantele sunt crescute și curățate corespunzător. Acest lucru ajută la eliminarea posibilității de apariție a bacteriilor dăunătoare și a mucegaiului.

Când începeți să luați iarbă de grâu pentru prima dată, începeți cu o doză mică și creșteți treptat doza pentru a ajunge la doza recomandată. Acest lucru ajută organismul să se adapteze la digerarea iarbii de grâu.

Doza obișnuită de pulbere este de 3-5 grame sau aproximativ 1 linguriță. Consumul a 2 dl de apă după ce ați luat iarbă de grâu poate reduce riscul de reacții adverse.

Reacțiile adverse posibile sunt: ​​greață, cefalee, constipație, stomac deranjat, febră. Aceste simptome dispar de obicei în 2 săptămâni - sau după ce organismul se obișnuiește cu iarba de grâu.

Nu luați iarbă de grâu dacă sunteți însărcinată sau alăptați. Unii oameni pot prezenta reacții alergice, în special cei care sunt alergici la grâu sau iarbă. Vă poate afecta diferit dacă aveți o tulburare de sânge, boala celiacă sau intoleranță la gluten.

Există o legătură între iarba de grâu și cancer?

Iarba de grâu poate fi un plus eficient la programele de tratament al cancerului.

O revizuire din 2015 a studiilor menționate anterior sugerează că iarba de grâu are potențial anticancerigen. Acest lucru se poate datora faptului că iarba de grâu ucide anumite celule. Când este utilizată împreună cu tratamentul convențional al cancerului, iarba de grâu poate stimula sistemul imunitar și poate ajuta la detoxifierea organismului. Sunt necesare studii mai cuprinzătoare pentru a confirma aceste constatări.

Un studiu din 2017 a constatat că iarba de grâu are un efect inhibitor asupra proliferării celulelor canceroase orale. Aceasta înseamnă că poate împiedica înmulțirea și răspândirea celulelor. Acest lucru se poate datora conținutului său ridicat de clorofilă.

Iarba de grâu poate reduce, de asemenea, mielotoxicitatea cauzată de chimioterapie. Mielotoxicitatea reduce funcția măduvei osoase și poate crește riscul de infecție.

O recenzie din 2015 arată, de asemenea, că iarba de grâu are proprietăți antioxidante care pot ajuta la prevenirea cancerului. Valoarea nutritivă ridicată a iarbii de grâu ajută la construirea unui sistem imunitar puternic, despre care se crede că menține organismul sănătos și lipsit de boli.

Rezumat

Pentru a beneficia la maximum de aceste beneficii, încercați să consumați o porție de iarbă de grâu în fiecare zi sau o dată la două zile.

Fii atent la schimbările pe care le observi în corpul tău. Poate doriți să țineți notițe la sfârșitul fiecărei zile pentru a vă ajuta să urmăriți când aveți efecte secundare sau alte efecte, cum ar fi creșterea nivelului de energie.

Este important să găsiți doza și ora potrivite pentru dvs. Testul vă poate ajuta să decideți dacă merită să luați pe stomacul gol sau după masă.

Dacă luați iarbă de grâu pentru o anumită problemă de sănătate, analizați alte modificări ale stilului de viață care vă pot ajuta și mai mult să vă îmbunătățiți sănătatea. De asemenea, medicul dumneavoastră vă poate recomanda anumite modificări în dieta sau rutina zilnică.
Vreau iarbă de grâu!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :