Amarant

Amaranth

Amaranth: un cereal străvechi cu beneficii impresionante pentru sănătate

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Deși amarantul a devenit recent popular ca aliment sănătos, acest cereale străvechi a fost un aliment de bază în unele părți ale lumii de mii de ani. Are un profil nutrițional impresionant și este asociat cu o serie de beneficii impresionante pentru sănătate.

Ce este amarantul?

Plantă de amarant Plantă de amarant

Amarantul este un grup de peste 60 de tipuri diferite de cereale care au fost cultivate de aproximativ 8.000 de ani. Aceste cereale au fost cândva considerate un aliment de bază în civilizațiile Inca, Maya și Aztecă.

Amarantul este clasificat drept pseudo-bob, ceea ce înseamnă că, din punct de vedere tehnic, nu este un bob precum grâul sau ovăzul, dar are un set similar de nutrienți și este utilizat într-un mod similar. Gustul său pământesc, de nucă poate fi folosit bine în multe feluri de mâncare.

Pe lângă faptul că este incredibil de versatil, acest cereal hrănitor este în mod natural fără gluten și bogat în proteine, fibre, micronutrienți și antioxidanți.

Amarantul este un grup de cereale versatil și hrănitor care a fost cultivat de mii de ani

Amarantul este extrem de hrănitor

Această cereală străveche este bogată în fibre, proteine ​​și mulți micronutrienți importanți. Amarantul este o sursă deosebit de bună de mangan, magneziu, fosfor și fier.

Amarantul este plin de mangan, o singură porție depășește necesarul zilnic de nutrienți. Manganul este deosebit de important pentru funcția creierului și se crede că protejează împotriva anumitor afecțiuni neurologice.

De asemenea, este bogat în magneziu, care este un nutrient esențial. Este implicat în aproape 300 de reacții ale corpului, inclusiv sinteza ADN și contracția musculară.

În plus, amarantul conține mult fosfor, un mineral important pentru sănătatea oaselor. De asemenea, este bogat în fier, care ajută organismul să producă sânge.

Amarantul este o sursă bună de fibre, proteine, mangan, magneziu, fosfor și fier, precum și mulți alți micronutrienți importanți

Conține antioxidanți

Semințe de amarant Semințe de amarant

Antioxidanții sunt compuși naturali care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi nocivi. Radicalii liberi pot deteriora celulele și pot contribui la dezvoltarea bolilor cronice.

Amarantul este o sursă bună de antioxidanți care susțin sănătatea. O analiză a raportat că amarantul este deosebit de bogat în acizi fenolici, care sunt compuși vegetali care funcționează ca antioxidanți. Acestea includ acidul galic, acidul p-hidroxibenzoic și acidul vanilic, toate acestea putând ajuta la prevenirea bolilor precum bolile de inimă și cancerul. Într-un experiment cu șobolani, ei au văzut că amarantul crește activitatea anumitor antioxidanți și ajută la protejarea ficatului de efectele dăunătoare ale alcoolului.

Amarantul crud are cel mai mare conținut de antioxidanți. Studiile au arătat că înmuierea și prelucrarea acestuia îi poate reduce activitatea antioxidantă.

Sunt necesare studii suplimentare pentru a determina modul în care antioxidanții din amarant pot afecta oamenii.

Amarantul este bogat în mulți antioxidanți, cum ar fi acidul galic, acidul p-hidroxibenzoic și acidul vanilic, care pot ajuta la prevenirea bolilor

Mâncatul de amarant poate reduce inflamația

Inflamația este un răspuns imun normal conceput pentru a proteja organismul de răni și infecții.

Cu toate acestea, inflamația cronică poate contribui la apariția bolilor cronice și este legată de afecțiuni precum cancerul, diabetul și bolile autoimune.

Numerele studii au arătat că amarantul poate avea un efect antiinflamator în organism. Într-un studiu pe eprubetă, s-a descoperit că amarantul reduce câțiva markeri ai inflamației. În mod similar, un studiu pe animale a arătat că amarantul inhibă producția de imunoglobulină-E, un anticorp implicat în inflamația alergică.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare umane pentru a măsura efectul antiinflamator potențial al amarantului.

Testele pe animale și eprubete arată că amarantul poate avea un efect antiinflamator asupra organismului

Amarantul poate reduce colesterolul

Colesterolul este o substanță asemănătoare grăsimii care se găsește în tot organismul. Prea mult colesterol se poate acumula în sânge și poate duce la îngustarea arterelor.

În mod interesant, unele studii pe animale au arătat că amarantul are proprietăți de scădere a colesterolului.

Un studiu la hamsteri a arătat că uleiul de amarant a redus colesterolul LDL total și „rău” cu 15%, respectiv 22%. În plus, semințele de amarant au scăzut colesterolul LDL „rău” în timp ce crește colesterolul „bun” HDL. În plus, un studiu la găini a raportat că o dietă care conține amarant reduce colesterolul total cu până la 30% și colesterolul LDL „rău” cu până la 70%.

În ciuda acestor rezultate promițătoare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege modul în care amarantul afectează nivelul de colesterol la oameni.

Unele studii pe animale arată că amarantul poate ajuta la scăderea colesterolului LDL total și „rău”

Te poate ajuta să slăbești

Dacă doriți să pierdeți câteva kilograme în plus, ar trebui să luați în considerare adăugarea de amarant în dieta dvs.

Conținutul ridicat de proteine ​​și fibre al amarantului vă poate ajuta să pierdeți în greutate. Într-un mic studiu, ei au observat că un mic dejun bogat în proteine ​​reduce nivelul de grelină, hormonul care stimulează senzația de foame. Un alt studiu care a implicat 19 persoane a arătat că o dietă bogată în proteine ​​a fost asociată cu o scădere a apetitului și a aportului de calorii.

Între timp, fibrele din amarant se pot deplasa nedigerate și încet în tractul gastrointestinal, promovând o senzație de plenitudine. Un studiu a urmărit 252 de femei timp de 20 de luni și a constatat că aportul crescut de fibre a fost asociat cu un risc mai scăzut de creștere în greutate și de grăsime corporală.

Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a investiga efectul amarantului asupra pierderii în greutate. Pentru a maximiza pierderea în greutate, asigurați-vă că combinați amarantul cu o dietă generală sănătoasă și un stil de viață activ.

Amarantul este bogat în proteine ​​și fibre, ambele pot reduce pofta de mâncare și pot crește pierderea în greutate

Amarantul este în mod natural fără gluten

Glutenul este un tip de proteină care se găsește în cereale precum grâul, orzul, spelta și secară.

La persoanele cu boală celiacă, consumul de gluten declanșează un răspuns imunitar în organism care provoacă leziuni și inflamații ale sistemului digestiv. Persoanele cu sensibilitate la gluten pot prezenta și simptome negative, cum ar fi diaree, balonare și gaze.

În timp ce multe dintre cele mai frecvent consumate cereale conțin gluten, amarantul este în mod natural fără gluten și, prin urmare, poate fi consumat de cei care urmează o dietă fără gluten.

Alte cereale natural fără gluten includ sorgul, quinoa, meiul, ovăzul, hrișca și orezul brun.

Amarantul este un cereale hrănitor, fără gluten, care este un supliment alimentar potrivit pentru persoanele cu boală celiacă sau boala celiacă

Cum se folosește amarantul

Amarantul este ușor de preparat și poate fi folosit în multe feluri de mâncare.

Puteți germina amarantul înainte de a-l găti, înmuiându-l în apă și lăsând apoi semințele să germineze timp de 1-3 zile. Germinarea face boabele mai ușor de digerat și descompune antinutrienții, care pot afecta absorbția mineralelor.

Pentru a găti amarant, amestecați apă cu amarant într-un raport de 3:1. Se aduce la fierbere, apoi se reduce focul și se lasă să fiarbă aproximativ 20 de minute, până când apa se absoarbe.

Iată câteva modalități simple de a vă bucura de acest cereal hrănitor:

  • • Adăugați amarant la smoothie-uri pentru a le crește conținutul de fibre și proteine
  • • Utilizați în feluri de mâncare în loc de paste, orez sau cușcuș
  • • Se amestecă în supe sau tocane pentru a le face mai consistente
  • • Amestecați fructe, nuci sau scorțișoară și faceți din ele o cereale pentru micul dejun

Amarantul poate fi încolțit pentru a îmbunătăți digestia și absorbția mineralelor, amarantul gătit poate fi folosit în multe feluri de mâncare

Rezumat

Amarantul este un cereal hrănitor, fără gluten, care conține o mulțime de fibre, proteine ​​și micronutrienți.

De asemenea, a fost asociat cu o serie de beneficii pentru sănătate, inclusiv reducerea inflamației, scăderea colesterolului și creșterea scăderii în greutate.

Cel mai bun dintre toate, acest cereal este ușor de preparat și poate fi adăugat la o varietate de feluri de mâncare, făcându-l o completare excelentă pentru dieta ta.
Vreau semințe de amarant!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :