Lucernă

Lucernă

Lucernă

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Lucerna (medicago sativa) este o plantă care a fost cultivată de sute de ani ca hrană pentru animale. A fost mult timp foarte apreciat în comparație cu alte surse de hrană datorită conținutului său excelent de vitamine, minerale și proteine.

Lucerna aparține familiei de leguminoase, dar se păstrează și ca plantă medicinală. Se pare că este originar din Asia de Sud și Centrală, dar a fost cultivat în întreaga lume de secole. Pe lângă faptul că este folosit ca furaj, a fost folosit de multă vreme ca plantă medicinală pentru oameni. Semințele sau frunzele uscate pot fi consumate ca supliment, sau semințele pot fi încolțite și consumate sub formă de muguri de lucernă.

Conținutul de nutrienți al lucernă

Lucernă Lucernă

Lucerna este de obicei consumată ca supliment pe bază de plante sau sub formă de muguri de lucernă.

În general, oferă o sursă adecvată de vitamina K și conține mulți alți nutrienți, inclusiv vitamina C, cupru, mangan și acid folic. Germeni de lucernă conțin aceiași nutrienți și au un conținut foarte scăzut de calorii. De exemplu, 1 cană (33 de grame) de germeni de lucernă are doar 8 calorii și conține: 8% din valoarea zilnică a vitaminei K, 3% vitamina C, 3% folat, 2% tiamină, 3% din riboflavină , 2% din magneziu, 2% din fier și 6% din cupru.

O cană conține, de asemenea, 1 gram de proteine ​​și 1 gram de carbohidrați, care provin din fibre.

Lucerna este, de asemenea, bogată în compuși bioactivi din plante, inclusiv saponine, cumarine, flavonoide, fitosteroli, fitoestrogeni și alcaloizi.

Lucerna conține vitamina K și cantități mici de multe alte vitamine și minerale, este, de asemenea, bogată în mulți compuși bioactivi din plante

Lucerna poate ajuta la scăderea colesterolului

Abilitatea de scădere a colesterolului a lucernă este cel mai bine studiat beneficiu pentru sănătate până în prezent.

Numerele studii pe animale au arătat că poate scădea colesterolul total, colesterolul LDL (rău) și trigliceridele, în timp ce crește colesterolul HDL (bun), ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă.

Efectul de scădere a colesterolului al lucernei este atribuit conținutului său ridicat de saponină. Acesta realizează acest lucru prin reducerea absorbției colesterolului în intestin și prin creșterea secreției de compuși folosiți pentru a produce colesterol nou.

Studiile actuale arată promițătoare pentru lucernă ca un potențial agent de scădere a colesterolului. Cu toate acestea, este nevoie de mai multe cercetări la oameni.

În studiile pe animale, lucerna s-a dovedit că scade colesterolul, probabil pentru că conține compuși vegetali numiți saponine

Alte posibile beneficii pentru sănătate

Există multe motive pentru utilizarea tradițională a lucernei ca plantă medicinală. Acestea includ scăderea tensiunii arteriale, acționarea ca un diuretic, creșterea producției de lapte matern, tratarea artritei și îndepărtarea pietrelor la rinichi. Cele mai multe dintre aceste beneficii pentru sănătate propuse nu au fost încă cercetate, dar unele au fost studiate într-o oarecare măsură.

Funcția metabolică îmbunătățită

Una dintre utilizările tradiționale ale lucernei este ca antidiabetic sau agent de scădere a zahărului din sânge.

Numerele studii pe animale au arătat că lucerna îmbunătățește sănătatea cardiometabolică prin reducerea grăsimilor din sânge și a nivelului de zahăr din sânge.

Deși aceste rezultate sunt promițătoare, sunt necesare studii suplimentare pentru a determina dacă lucerna ar avea același efect la om.

Ameliorarea simptomelor menopauzei

Lucerna are niveluri ridicate de compuși din plante numiți fitoestrogeni, care sunt similari din punct de vedere chimic cu hormonul estrogen. Aceasta înseamnă că pot provoca aceleași efecte în organism ca estrogenul.

Fitoestrogenii sunt controversați, dar pot avea multe beneficii, inclusiv atenuarea simptomelor menopauzei cauzate de scăderea nivelului de estrogen.

Efectele lucernă asupra simptomelor menopauzei nu au fost bine cercetate, dar există unele dovezi care susțin utilizarea acesteia pentru a reduce bufeurile.

Cu toate acestea, există și riscuri potențiale. Este important să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății dacă vă gândiți să tratați aceste simptome.

Efecte antioxidante

Lucerna a fost folosită de mult timp în medicina ayurvedică pentru a trata afecțiunile cauzate de inflamație și daune oxidative.

De fapt, lucerna are proprietăți antioxidante puternice, deoarece unele studii pe animale au arătat că previne daunele cauzate de stresul oxidativ cauzat de radicalii liberi. Mai exact, lucerna poate reduce moartea celulară și deteriorarea ADN-ului cauzată de radicalii liberi. Reușește toate acestea prin reducerea formării de radicali liberi și îmbunătățirea apărării organismului.

Cu toate acestea, aceste rezultate au apărut în studiile pe celule în eprubetă la șobolani, șoareci și pui. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a afla dacă lucerna ar avea același efect asupra participanților umani.

Lucerna are multe beneficii potențiale pentru sănătate, dar doar câteva au fost evaluate științific, poate promova sănătatea metabolică, poate reduce simptomele menopauzei și susține starea antioxidantă, dar sunt necesare mai multe studii umane

Siguranță și efecte secundare

Deși lucerna este probabil sigură pentru majoritatea oamenilor, poate provoca efecte secundare dăunătoare la unii oameni.

Dacă sunteți însărcinată

Deoarece mugurii de lucernă cruzi și produsele suplimentare din semințe de lucernă prezintă riscuri potențiale pentru siguranța alimentară, aceste produse trebuie evitate în timpul sarcinii.

Dacă luați diluanți de sânge

Dozele mari de vitamina K pot reduce efectul medicamentelor de subțiere a sângelui, cum ar fi warfarina. Prin urmare, este important ca persoanele care iau aceste medicamente să evite modificările mari ale aportului de vitamina K.

Dacă aveți o boală autoimună

S-a raportat, de asemenea, că suplimentele de lucernă reactivează lupusul la unele persoane. Se crede că acest efect se datorează posibilului efect de stimulare imunitară al aminoacidului L-kavanine găsit în lucernă, așa că persoanele cu lupus sau alte boli autoimune sunt sfătuite să evite să ia lucernă.

Dacă sistemul tău imunitar este slăbit

Condițiile umede necesare pentru germinarea semințelor de lucernă sunt ideale pentru creșterea bacteriilor. Drept urmare, mugurii vânduți în magazine sunt uneori contaminați cu bacterii, iar mai multe focare bacteriene au fost legate în trecut de mugurii de lucernă.

Mâncarea de germeni contaminați poate îmbolnăvi pe oricine, dar majoritatea adulților sănătoși se recuperează fără consecințe pe termen lung. Cu toate acestea, pentru persoanele cu sistemul imunitar compromis, o astfel de infecție poate fi foarte gravă.

Din acest motiv, copiii, femeile însărcinate, adulții în vârstă sau orice altă persoană cu un sistem imunitar slăbit sunt sfătuite să evite suplimentele cu germenii de lucernă și produsele din semințe de lucernă.

Lucerna poate fi dăunătoare unor persoane, inclusiv celor care sunt însărcinate, care iau diluanți ai sângelui, au o boală autoimună sau au un sistem imunitar compromis

Cum să adăugați lucernă în dieta noastră

Suplimentele de lucernă pot fi luate sub formă de pulbere sau tablete sau pot fi transformate și în ceai.

Deoarece au fost efectuate puține studii pe oameni cu semințe, frunze sau extract de lucernă, este dificil să se recomande o doză sigură sau eficientă.

O altă modalitate de a consuma lucernă este să o consumi sub formă de germeni. Germenii de lucernă pot fi adăugați în dieta dvs. în mai multe moduri, cum ar fi amestecați în sandvișuri sau salate.

Cu toate acestea, fiți conștienți de riscul ridicat de infecție bacteriană. Trebuie luate măsuri de precauție pentru a vă asigura că mugurii sunt cultivați și depozitați în condiții de siguranță.

Puteți să luați suplimente alimentare sau să mâncați germeni de lucernă, germenii sunt ușor de adăugat la sandvișuri, salate și multe altele

Rezumat

S-a demonstrat că lucerna ajută la scăderea nivelului de colesterol și poate fi, de asemenea, benefică în controlul nivelului de zahăr din sânge și în ameliorarea simptomelor menopauzei.

Oamenii îl iau și pentru că conține antioxidanți și nutrienți precum vitamina K, cupru, acid folic și magneziu. Lucerna este, de asemenea, extrem de săracă în calorii.

Cu toate acestea, unii oameni ar trebui să evite lucerna, inclusiv femeile însărcinate, cele care iau medicamente pentru subțierea sângelui și cele cu boli autoimune.

În ciuda faptului că este nevoie de mai multe cercetări de înaltă calitate asupra lucernă, aceasta poate fi considerată un aliment care îmbunătățește sănătatea din mai multe motive.
Vreau lucernă!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :