Neem

Neem

Neem

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Neem (azadirachta indica) este un copac originar din subcontinentul indian. Diverse părți ale acestui copac au fost folosite de mult timp în medicina tradițională asiatică. În mod tradițional, crenguțele sale albe erau folosite pentru a trata durerea, febra și infecțiile și pentru curățarea dinților. Cu toate acestea, întrebarea este dacă aceste afirmații sunt fundamentate. Acest articol oferă o analiză aprofundată a argumentelor științifice din spatele extractului de neem.

Ce este neem?

Neem Neem

Denumită „farmacia satului”, neem este o plantă medicinală unică, deoarece toate părțile sale - inclusiv frunzele, florile, semințele, fructele, rădăcinile și coaja - pot fi folosite.

Manuscrisele vechi de un secol dezvăluie unele dintre utilizările istorice ale acestui copac. Florile sale au fost folosite pentru a trata tulburările căilor biliare, frunzele sale pentru ulcere și coaja pentru boli ale creierului.

Peste 140 de compuși activi diferiți au fost izolați din diferite părți ale plantei. Aceste ingrediente active au proprietăți antioxidante, antimicrobiene, antiparazitare, antiinflamatoare, antidiabetice și de vindecare a rănilor.

Deși mecanismele de acțiune a neemului nu sunt complet clare, investigația plantei este în desfășurare.

Neem conține peste 140 de compuși activi care pot avea multe efecte antioxidante și antiinflamatorii și a fost folosit de mult timp pentru a trata ulcerele, problemele gastrointestinale și bolile creierului

Beneficiile potențiale pentru sănătate ale neem

Deși cercetările științifice despre neem sunt în stadii incipiente, acesta arată promițător în multe aspecte ale sănătății, inclusiv gestionarea zahărului din sânge și beneficiile pentru păr, piele, dinți, ficat și rinichi. Rețineți că sunt necesare studii suplimentare pe oameni.

Poate întări sănătatea părului

Extractul din semințe de neem conține azadiractină, un compus activ care poate lupta împotriva paraziților care afectează părul și pielea, cum ar fi păduchii. Azadiractina acționează interferând cu creșterea, reproducerea paraziților și alte procese celulare.

Într-un studiu care a testat eficacitatea șamponului pe bază de neem asupra păduchilor de cap la copii, lăsarea șamponului pe păr timp de 10 minute a ucis păduchii în timp ce era blând cu pielea.

Nimbidin, un compus găsit în extractul de neem și uleiul de neem, poate, de asemenea, trata mătreața datorită proprietăților sale antiinflamatorii și antimicrobiene. Mătreața și iritarea scalpului pot rezulta din acumularea de ciuperci pe scalp.

Poate îmbunătăți sănătatea dinților și a gurii

Mestecarea scoarței de neem pentru a promova igiena orală este o practică comună în India.

Proprietățile antiseptice, antiinflamatorii, antioxidante și de stimulare a sistemului imunitar ale Neemului pot promova sănătatea orală. Deși sunt necesare mai multe cercetări, studiile arată că neem poate ameliora durerea și poate ajuta la tratarea gingivitei, parodontozei și a cariilor dentare.

În plus, studiile pe eprubete sugerează că neem poate minimiza capacitatea bacteriilor de a coloniza suprafața dinților, reducând astfel formarea plăcii.

În plus, într-un studiu de 21 de zile pe 45 de persoane cu gingivita, s-a constatat că apa de gură cu neem este la fel de eficientă ca apa de gură cu clorhexidină – o apă de gură puternică – în reducerea sângerării gingiilor și a plăcii.

Poate ajuta la sănătatea ficatului și a rinichilor

Proprietățile antioxidante și antiinflamatorii ale neemului pot ajuta la combaterea stresului oxidativ, care, la rândul său, poate promova sănătatea ficatului și a rinichilor.

Stresul oxidativ este cauzat de acumularea de molecule instabile, așa-numiții radicali liberi. Deși organismul produce în mod natural radicali liberi ca un produs secundar al metabolismului, sursele externe le sporesc prezența.

Unele medicamente, inclusiv medicamentele anticancerigene, analgezicele și antipsihoticele, pot contribui la stresul oxidativ, care poate provoca leziuni tisulare la nivelul ficatului și rinichilor.

În mod interesant, un studiu la șobolani a constatat că extractul de frunze de neem a redus leziunile hepatice induse de doze mari de acetaminofen. Un alt studiu pe șobolani a arătat efecte similare, sugerând că extractul de neem a îmbunătățit deteriorarea țesutului renal cauzată de medicamentele pentru chimioterapie. Cu toate acestea, sunt încă necesare studii asupra oamenilor.

Poate îmbunătăți sănătatea pielii

Uleiul din semințe de neem este bogat în acizi grași, inclusiv acid oleic, acid stearic, acid palmitic și acid linoleic. În mod colectiv, acești acizi grași au proprietăți antiinflamatorii, antioxidante și antimicrobiene care pot susține pielea sănătoasă.

Rețineți că, în timp ce medicina ayurvedică - o metodă tradițională de vindecare indiană - folosește neem pentru a trata psoriazisul și eczema, foarte puține studii științifice susțin aceste afirmații.

Coș

În mod tradițional, neem a fost folosit pentru a trata acneea, pentru a reduce petele și pentru a îmbunătăți elasticitatea pielii. Conform studiilor, proprietățile antibacteriene ale uleiului de neem luptă împotriva acneei.

Un studiu pe eprubetă a arătat că uleiul de neem poate ajuta la tratamentul pe termen lung al acneei atunci când este adăugat la nanoparticulele lipide solide (SLNs) - un nou tip de formulare de medicament - care oferă o eliberare stabilă a medicamentului. În același timp, sunt necesare cercetări asupra oamenilor.

Ulcerul și vindecarea rănilor

Experimentele pe animale indică faptul că extractul de frunze de neem accelerează vindecarea rănilor cu o reacție inflamatorie crescută și formarea de noi vase de sânge.

Într-un studiu de caz de 34 de zile din 2013, 100 mg de ulei de neem aplicate local de două ori pe zi au vindecat complet un ulcer cronic al pielii. Într-un alt studiu, 6 persoane cu ulcere intestinale au luat 30 mg de extract de neem de două ori pe zi. După 10 zile, secreția acidă a fost redusă semnificativ, iar după 10 săptămâni ulcerele s-au vindecat aproape complet. Totuși, acesta a fost un studiu destul de mic. Sunt necesare cercetări umane suplimentare.

Alte beneficii posibile

Neem poate avea câteva alte beneficii pentru sănătate, deși rezultatele sunt amestecate și sunt necesare studii suplimentare pe oameni.

Efecte antimalarice

Neem conține compuși activi numiți limonoizi. Un studiu pe șoareci a constatat că limonoizii pot fi la fel de eficienți în țintirea celulelor infectate cu malarie ca și tratamentele tradiționale care utilizează clorochina. Cu toate acestea, unele studii pe eprubetă nu arată un efect pozitiv al extractului de neem asupra rezultatelor malariei. Rețineți că neem nu este utilizat pe scară largă în prezent pentru tratarea malariei.

Tratament pentru infertilitate

Neem a fost, de asemenea, considerat o alternativă la vasectomie datorită efectului său anti-infertilitate. Vasectomia este o procedură chirurgicală care împiedică eliberarea spermatozoizilor în testicule. Conform studiilor pe animale, neem poate imobiliza și ucide spermatozoizii fără consecințe pe termen lung.

Tratamentul diabetului zaharat

Unele studii pe animale arată că extractul de frunze de neem poate fi un candidat pentru noi medicamente pentru diabet. Acest lucru se datorează faptului că extractul de neem poate ajuta celulele care produc insulină -- hormonul care ajută la reglarea zahărului din sânge -- și poate scădea zahărul din sânge. Cu toate acestea, studiile umane lipsesc.

Chiar dacă neem are multe efecte terapeutice, rezultatele sunt neconcludente, deoarece se bazează pe eprubete și studii pe animale cu foarte puține studii pe oameni

Riscuri și posibile efecte secundare ale neem

Deși produsele cu neem sunt derivate din surse naturale, acestea sunt în mod inerent nesigure pentru consumul uman. Prin urmare, este important să luați măsuri de precauție atunci când utilizați produse cu neem.

Extractele din semințe de neem constau din diverși acizi grași și aproximativ 2% din alte substanțe considerate toxice. Nivelul acestor substanțe variază de la produs la produs și poate fi afectat de metodele de extracție și depozitare.

Evitați consumul oral!

Aportul oral al oricărui produs de neem trebuie tratat cu precauție extremă, dar cel mai bine este să îl evitați cu totul.

Experiența arată că utilizarea internă a neemului poate provoca simptome neurologice și psihotice, poate duce la otrăvire și insuficiență renală.

Alte aplicații

Cei care îl iau pentru a trata diabetul ar trebui să-și consulte medicul înainte de a utiliza neem pentru a evita riscul de scădere a zahărului din sânge.

Deși aplicarea topică pare a fi sigură atunci când este diluată cu alte ingrediente, aplicarea directă pe piele nu este recomandată, deoarece poate provoca iritații.

Neem are un efect contraceptiv pe termen lung pentru bărbați chiar și după administrarea unei singure doze. Evitați neem dacă încercați să aveți copii din cauza capacității sale de a opri dezvoltarea spermei și a cercetării limitate privind siguranța sa.

Neem nu trebuie utilizat la sugari, copii sau femei însărcinate sau care alăptează, deoarece siguranța sa este mixtă și nu există cercetări cuprinzătoare.

Deși neem este sigur de utilizat diluat local, administrarea pe cale orală vă poate dăuna sănătății, în prezent nu există suficiente cercetări pentru a determina în detaliu riscurile și efectele secundare ale neem și ale produselor pe bază de neem, asigurați-vă că discutați cu medicul dumneavoastră. înainte de a încerca neem

Rezumat

Neem este o plantă unică, deoarece toate părțile sale – frunzele, florile, semințele, fructele, rădăcina și scoarța – au un efect medicinal.

Deși cercetările științifice despre acest supliment sunt încă în stadiile incipiente, dovezile sugerează că poate trata mătreața, păduchii, gingivita și tartrul, precum și să promoveze vindecarea rănilor.

Cu toate acestea, informațiile despre dozare sunt necunoscute în prezent, iar lipsa de reglementare înseamnă că multe produse de neem nu sunt testate pentru siguranță și puritate. De aceea, cel mai bine este să discutați cu un profesionist din domeniul sănătății înainte de a încerca orice produs neem.
Îl vreau pe Neem!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :