Konjac glucomannan

Konjac glucomannan

Ce este konjac?

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Konjac este o legumă rădăcină care crește în anumite părți ale Asiei. Este cunoscut pentru tuberculul său amidon, partea asemănătoare tuberculului a tulpinii care se dezvoltă sub pământ. Din tubercul este produsă o sursă bogată de fibre alimentare solubile, cunoscută sub numele de glucomanan.

Oamenii folosesc konjac ca medicament tradițional și sursă de hrană pentru a face paste și gustări.

În lumea occidentală, este folosit ca aditiv alimentar și supliment alimentar pentru a reduce nivelul colesterolului din plasmă, a îmbunătăți metabolismul carbohidraților și a promova funcția intestinală.

În prezent, îl puteți găsi sub formă de tăiței shirataki în magazinele alimentare.

Beneficiile konjac

Floare de Konjac Floarea de konjac

Conținutul ridicat de fibre de konjac oferă multe beneficii pentru sănătate.

Fibrele solubile ajută la scăderea colesterolului și a nivelului de zahăr din sânge. O dietă bogată în fibre poate ajuta la reglarea mișcărilor intestinale, la prevenirea hemoroizilor și la prevenirea bolilor diverticulare.

Konjac și constipație

Un studiu din 2008 a constatat că glucomananul poate ajuta la prevenirea constipației. Studiul a arătat că adăugarea de glucomanan la o dietă cu conținut scăzut de fibre a crescut cantitatea de bacterii probiotice din scaun.

În plus, a crescut funcția intestinală cu 30 la sută.

Konjac și pierderea în greutate

Fibra se umple. Consumul regulat vă ajută să vă simțiți satul pentru mai mult timp, astfel încât este mai puțin probabil să mâncați în exces sau să gustați între mese. Konjac se extinde în stomac, așa că te ajută să te simți plin.

Un studiu din 2005 a constatat că adăugarea unui supliment de fibre de glucomanan la o dietă echilibrată de 1.200 de calorii a dus la o scădere în greutate mai mare decât o dietă de 1.200 de calorii plus un placebo. Adăugarea de suplimente suplimentare de fibre (gumă guar sau alginat) nu a avut niciun efect.

Konjac și colesterol

O analiză sistematică din 2008 a constatat că konjac poate ajuta la scăderea colesterolului total, a colesterolului LDL („rău”) și a trigliceridelor. Konjac a redus, de asemenea, greutatea corporală și nivelul zahărului din sânge a jeun.

Cercetătorii au concluzionat că glucomananul ar putea fi o terapie adjuvantă pentru pacienții cu diabet zaharat și colesterol ridicat.

Un studiu ulterior a constatat că konjac a redus nivelul de colesterol LDL și a recomandat utilizarea acestuia pentru a reduce riscul de boli cardiovasculare.

Konjac și sănătatea pielii

Un studiu din 2013 a constatat că konjac poate reduce acneea și poate îmbunătăți sănătatea pielii. Se crede că reduce reacțiile alergice și îmbunătățește vindecarea rănilor.

Cum se utilizează konjac

Puteți folosi konjac ca pesmet pentru alimente prăjite și ca pudră pentru produse de patiserie și sosuri.

Suplimentele Konjac sunt disponibile online sau la majoritatea magazinelor naturiste. Cel mai bine este să cumpărați suplimente de konjac numai de la producători de renume.

Luați konjac cu multă apă, de preferință înainte de mese. Nu există o doză standardizată de konjac aprobată. Dozele recomandate variază în funcție de producător și în funcție de utilizarea intenționată a konjac-ului.

Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de dozare ale producătorului sau consultați medicul sau un profesionist calificat din domeniul sănătății pentru sfaturi.

Riscuri Konjac, precauții și efecte secundare

Glucomannanul este în general bine tolerat. Cu toate acestea, ca toate produsele bogate în fibre, poate provoca probleme digestive precum balonare, diaree sau scaune moale, dureri abdominale, gaze, greață.

Suplimentele de Konjac pot provoca, de asemenea, dilatarea și blocarea esofagului sau intestinului. Riscul este mai mare dacă luați comprimate de konjac, consumați konjac sub orice formă fără apă, sunteți mai în vârstă sau aveți probleme la înghițire.

Utilizarea konjacului a fost interzisă în mai multe țări din cauza incidenței mari a obstrucției intestinale sau a gâtului. Copiii și persoanele însărcinate sau care alăptează nu ar trebui să ia suplimente de konjac.

Nu mai luați konjac și obțineți asistență medicală dacă aveți simptome ale unei reacții alergice, cum ar fi dificultăți de respirație, urticarie sau erupții cutanate, mâncărimi ale pielii, bătăi rapide ale inimii, umflare.

S-a demonstrat că Konjac scade nivelul zahărului din sânge. Poate încetini absorbția zahărului, așa că diabeticii ar trebui să-și monitorizeze mai atent glicemia. Consultați-vă medicul înainte de a utiliza konjac dacă luați insulină sau alte medicamente pentru diabet.

Rezumat

Konjac este o plantă care a fost folosită de secole în Asia ca aliment și în medicina tradițională. Cercetările au arătat că poate ajuta la ameliorarea constipației și la scăderea colesterolului.

Konjac poate sprijini, de asemenea, pierderea în greutate, dar sunt necesare studii suplimentare. Cea mai bună formulă pentru a pierde în greutate este încă o dietă sănătoasă și exerciții fizice regulate.
Glucomannan - un supliment eficient pentru pierderea în greutate?

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Să slăbiți nu este întotdeauna ușor, iar succesul pe termen lung necesită angajament și perseverență. Nenumărate suplimente și planuri de dietă sunt promovate ca strategii eficiente de slăbire, pretinzând că ușurează lucrurile.

Unul dintre acestea este glucomananul, o fibră dietetică naturală prezentată ca un supliment eficient de slăbit. Acest articol analizează în profunzime știința din spatele glucomananului și dacă ar trebui să îl luați.

Ce este glucomananul?

Glucomannanul este o fibră dietetică naturală, solubilă în apă, extrasă din rădăcina de igname de elefant, cunoscută și sub numele de konjac.

Este disponibil ca supliment alimentar, în amestecuri de băuturi și adăugat la alimente precum pastele și făină. Este, de asemenea, ingredientul principal al tăițeilor shirataki.

Glucomannanul reprezintă 40% din greutatea uscată a ignamei de elefant, originară din Asia de Sud-Est. A fost folosit de mult timp în amestecuri de plante și în alimente tradiționale, cum ar fi tofu, paste și jeleu de konjac.

Pe lângă faptul că este vândut ca supliment alimentar, este folosit și ca aditiv alimentar - ca emulgator și agent de îngroșare, marcat cu numărul E E425-ii.

Glucomannanul are o capacitate excepțională de a absorbi apa, ceea ce îl face una dintre cele mai vâscoase fibre dietetice cunoscute.

Absoarbe atât de mult lichid încât o cantitate mică de glucomanan adăugată la un pahar de apă transformă întregul conținut într-un gel. Se crede că aceste proprietăți unice îi susțin efectul asupra pierderii în greutate.

Glucomannanul este o fibră alimentară solubilă în apă extrasă din rădăcina ignamei de elefant. A primit o atenție considerabilă ca supliment alimentar pentru pierderea în greutate.

Cum ajută glucomananul la pierderea în greutate?

Glucomannanul este o fibră dietetică solubilă în apă.

Ca și alte fibre solubile, se crede că promovează pierderea în greutate în mai multe moduri:

  • Are un conținut foarte scăzut de calorii.
  • Umple spațiul din stomac și promovează o senzație de sațietate, reducând aportul alimentar la mesele ulterioare.
  • Întârzie golirea stomacului, contribuind la creșterea sațietății.
  • Ca și alte fibre solubile, reduce absorbția proteinelor și a grăsimilor.

De asemenea, hrănește bacteriile prietenoase din intestin, care le transformă în acizi grași cu lanț scurt, cum ar fi butiratul, despre care unele studii pe animale arată că protejează împotriva acumulării de grăsime.

Hrănirea cu bacterii intestinale poate avea alte beneficii. Unele studii au arătat o corelație între bacteriile intestinale alterate și greutatea corporală.

Glucomannanul diferă de majoritatea celorlalte fibre solubile prin faptul că este foarte vâscos, ceea ce îl face deosebit de eficient pentru pierderea în greutate.

Ca și alte fibre solubile, glucomananul absoarbe și apa din stomac și contribuie la senzația de sațietate. De asemenea, poate promova reducerea aportului de calorii și pierderea în greutate în alte moduri.

Acest lucru chiar funcționează?

Efectul glucomananului asupra pierderii în greutate a fost investigat în numeroase studii randomizate controlate. Aceste tipuri de studii reprezintă standardul de aur pentru cercetarea științifică asupra oamenilor.

În cel mai mare studiu, 176 de persoane sănătoase, dar supraponderale, care urmau o dietă săracă în calorii au primit aleatoriu fie un supliment de glucomanan, fie un placebo. Au fost testate trei suplimente diferite de glucomanan în doze diferite. Unele conțineau și alte fibre.

Scăderea în greutate a fost semnificativ mai mare la cei care au primit glucomanan. Mai multe alte studii sunt de acord cu aceste constatări. Glucomannanul a cauzat o scădere moderată în greutate la persoanele supraponderale și obeze atunci când este luat în mod regulat înainte de mese.

Este deosebit de eficient atunci când este combinat cu o dietă de slăbire. Același lucru este valabil și pentru toate metodele de slăbire - funcționează cel mai bine în combinație.

Atunci când este luat înainte de masă, glucomananul poate duce la o scădere modestă în greutate la persoanele supraponderale, în primul rând prin crearea unei senzații de sațietate și prin reducerea aportului caloric.

Alte beneficii pentru sănătate

Pe lângă promovarea pierderii în greutate, glucomananul poate îmbunătăți anumiți factori de risc pentru bolile de inimă.

O revizuire sistematică a 14 studii a constatat că glucomananul poate reduce:

  • Nivelul total de colesterol cu ​​19 mg/dl (0,5 mmol/l)
  • Colesterolul „rău” LDL cu 16 mg/dl (0,4 mmol/l)
  • Trigliceride cu 11 mg/dl (0,12 mmol/l)
  • Nivelul de zahăr din sânge a jeun este de 7,4 mg/dl (0,4 mmol/l)

În primul rând, scade nivelul colesterolului din sânge prin reducerea absorbției colesterolului în intestin.

Conform acestei cercetări, includerea glucomananului în dietă poate reduce riscul de a dezvolta boli de inimă și diabet de tip 2.

Ca fibră solubilă în apă, glucomananul este, de asemenea, utilizat cu succes pentru a trata constipația.

Glucomannanul poate îmbunătăți câțiva factori importanți de risc pentru bolile de inimă, inclusiv colesterolul total, colesterolul „rău” LDL, trigliceridele și zahărul din sânge.

Dozare și efecte secundare

O doză de 1 gram de 3 ori pe zi este considerată suficientă pentru pierderea în greutate. Când este amestecat cu apă, glucomananul se extinde și poate absorbi de până la 50 de ori greutatea sa. Prin urmare, doza recomandată de glucomanan este mai mică în comparație cu alte suplimente de fibre.

Glucomannanul nu are efect asupra pierderii în greutate decât dacă este luat înainte de mese. Recomandările de timp variază de la 15 minute la 1 oră înainte de masă.

Glucomannanul este bine tolerat și, în general, considerat sigur.

Cu toate acestea, dacă glucomananul se extinde înainte de a ajunge în stomac, poate provoca sufocare sau blocaje în gât și esofag. Pentru a preveni acest lucru, clătiți cu cel puțin 2 pahare de apă sau alt lichid.

Unii oameni pot prezenta efecte secundare ușoare, cum ar fi balonare, scaune moale sau diaree, dar aceste efecte negative sunt rare.

Glucomannanul poate reduce, de asemenea, absorbția medicamentelor orale, cum ar fi sulfonilureea, un medicament antidiabetic. Acest lucru poate fi evitat dacă medicamentul este luat cu cel puțin patru ore după administrarea glucomananului sau cu o oră înainte.

Glucomannanul este în general considerat sigur. Doza recomandată este de 1 gram luat de trei ori pe zi cu apă. Asigurați-vă că îl luați înainte de masă, deoarece altfel nu va avea niciun efect asupra pierderii în greutate.

Rezumat

Pe baza dovezilor, glucomananul este un supliment eficient pentru pierderea în greutate. Dar, ca orice strategie de slăbire, nu funcționează de la sine.

Singura modalitate cunoscută pe termen lung de a pierde în greutate este să vă schimbați permanent stilul de viață.

Glucomannanul poate ajuta la ușurarea acestui lucru, dar nu va face miracole de la sine.
Vreau Konjac Glucomannan!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :