Astaxantina

Astaxanthin

7 beneficii posibile ale astaxantinei

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Uleiul de pește, care conține acizi grași omega-3, nu este singura substanță din ocean care poate îmbunătăți funcționarea corpului uman. Astaxantina este un pigment carotenoid găsit în păstrăv, microalge, drojdie și creveți, printre alte organisme marine. Se găsește cel mai adesea în somonul din Pacific, care dă peștelui culoarea roz.

Astaxantina este un antioxidant care are multe beneficii pentru sănătate. A fost asociat cu o piele mai sănătoasă, rezistență, sănătatea inimii, dureri articulare și poate avea chiar un viitor în tratamentul cancerului.

1. Antioxidant

După cum probabil știți, antioxidanții sunt buni pentru dvs. Proprietățile antioxidante ale astaxantinei sunt principala sursă de mențiuni de sănătate și beneficii pentru suplimentele alimentare, în special atunci când sunt utilizate în tratamentul cancerului.

A fost asociat cu îmbunătățirea fluxului sanguin și reducerea stresului oxidativ la fumători și persoanele supraponderale. Un studiu comparativ al astaxantinei și al altor carotenoizi a arătat că astaxantina a prezentat cea mai mare activitate antioxidantă împotriva radicalilor liberi.

2. Cancer

Datorită proprietăților sale antioxidante, multe studii s-au concentrat asupra modului în care astaxantina poate ajuta în tratamentul diferitelor tipuri de cancer. Un studiu a arătat beneficii pe termen scurt și lung în tratamentul cancerului de sân, inclusiv o reducere a creșterii celulelor cancerului de sân.

Prețul ridicat al astaxantinei purificate limitează utilizarea acesteia în studii ulterioare și tratamente împotriva cancerului.

3. Pielea

Astaxantina poate fi utilizată local pentru a susține pielea sănătoasă. Un studiu din 2012 a constatat că combinarea dozelor locale și orale de astaxantină poate ajuta la netezirea ridurilor, la reducerea petelor de vârstă și la menținerea umidității pielii. Au existat rezultate pozitive atât pentru bărbați, cât și pentru femei, dar sunt necesare mai multe studii pentru a confirma aceste rezultate.

4. Suport de formare

Au existat numeroase studii despre modul în care astaxantina poate afecta rezistența și nivelul de oboseală după exercițiu. Studiile efectuate la șoareci arată că poate crește utilizarea de către organism a acizilor grași, care ajută la rezistență și previne deteriorarea mușchilor și a scheletului.

Cu toate acestea, încă lipsesc dovezi ale efectelor sale asupra exercițiului uman. Un studiu pe subiecți umani nu a găsit niciun beneficiu legat de exerciții fizice de la suplimentarea cu astaxantină asupra leziunilor musculare.

5. Sănătatea inimii

Cercetătorii investighează, de asemenea, potențialele beneficii ale astaxantinei pentru sănătatea inimii. Un studiu din 2006 a analizat efectele astaxantinei asupra șobolanilor cu hipertensiune arterială (tensiune arterială ridicată), iar rezultatele au arătat că aceasta poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de elastină și a grosimii peretelui arterial.

Alte afirmații includ ideea că astaxantina poate preveni bolile de inimă și poate scădea colesterolul, dar încă nu există suficiente dovezi pentru a susține aceste utilizări.

6. Dureri articulare

Astaxantina poate avea, de asemenea, un viitor în tratamentul durerilor articulare, inclusiv afecțiuni precum artrita reumatoidă, care afectează multe persoane și sindromul de tunel carpian. Cu toate acestea, rezultatele de până acum sunt amestecate.

Unele studii arată că astaxantina poate reduce inflamația și simptomele durerii asociate cu artrita. Cu toate acestea, un studiu privind legătura dintre astaxantina și sindromul de tunel carpian nu a găsit nicio dovadă care să susțină această afirmație.

7. Fertilitatea masculină

Într-un studiu din 2005, astaxantina a arătat rezultate pozitive pentru fertilitatea masculină. Pe parcursul a trei luni, studiul dublu-orb a examinat 30 de bărbați diferiți care au suferit anterior de infertilitate.

Cercetătorii au descoperit îmbunătățiri ale parametrilor spermatozoizilor, cum ar fi numărul și motilitatea spermatozoizilor, precum și fertilitatea îmbunătățită în grupul care a primit doze mari de astaxantină. Deoarece acesta a fost un studiu la scară relativ mică, sunt necesare mai multe dovezi și cercetări pentru a susține această afirmație.

Rezumat

Deși unele mențiuni de sănătate nu au fost încă decise, puteți fi sigur că - fiind un antioxidant - astaxantina este bună pentru dvs.

Pentru a profita de proprietățile sale antioxidante, încercați să mâncați somon o dată sau de două ori pe săptămână. Somonul la grătar, de exemplu, este perfect pentru o cină ușoară.

Alegeți alimente integrale ca opțiune numărul unu pentru a obține nutrienții de care aveți nevoie. Astaxantina este disponibilă și ca supliment alimentar.
Vreau astaxantina!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :