Moringa

Moringa

6 beneficii pentru sănătate demonstrate științific ale moringa

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Moringa (moringa oleifera) este o plantă care a fost lăudată pentru beneficiile sale pentru sănătate de mii de ani. Este foarte bogat în antioxidanți sănătoși și ingrediente vegetale bioactive. Până acum, oamenii de știință au examinat doar o parte din numeroasele sale beneficii binecunoscute pentru sănătate.

1. Moringa este foarte hrănitoare

Arborele Moringa
Arborele Moringa

Moringa oleifera este un copac destul de mare originar din nordul Indiei. Aproape toate părțile copacului sunt consumate sau folosite ca ingredient în medicamentele tradiționale din plante. Acest lucru se aplică în principal frunzelor și păstăilor, care sunt consumate în mod obișnuit în unele părți din India și Africa.

Frunzele de Moringa sunt o sursă excelentă de multe vitamine și minerale. O cană de frunze proaspete, tăiate mărunt (21 grame) conține:

  • Proteine: 2 grame
  • Vitamina B6: 19% din DZR
  • Vitamina C: 12% din DZR
  • Fier: 11% din DZR
  • Riboflavină (vitamina B2): 11% din DZR
  • Vitamina A (din beta-caroten): 9% din DZR
  • Magneziu: 8% din DZR

În țările occidentale, frunzele uscate sunt vândute ca supliment alimentar, sub formă de pulbere sau capsule.

Dietele națiunilor în curs de dezvoltare lipsesc uneori de vitamine, minerale și proteine. În aceste țări, moringa oleifera poate fi o sursă importantă de mulți nutrienți esențiali.

Frunzele de Moringa sunt bogate în mulți nutrienți importanți, inclusiv proteine, vitamina B6, vitamina C, riboflavină și fier

2. Moringa este bogată în antioxidanți

Frunza de Moringa Frunza de Moringa

Antioxidanții sunt compuși care luptă împotriva radicalilor liberi din organism. Nivelurile ridicate de radicali liberi pot provoca stres oxidativ, care a fost asociat cu boli cronice precum bolile de inimă și diabetul de tip 2.

În frunzele moringa oleifera s-au găsit mulți compuși vegetali antioxidanti. Pe lângă vitamina C și beta-caroten, acestea sunt:

  • Quercetină: acest antioxidant puternic poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale
  • acid clorogenic: acidul clorogenic, găsit și în cantități mari în cafea, poate ajuta la reducerea nivelului de zahăr din sânge după masă

Un studiu efectuat la femei a constatat că administrarea a 1,5 lingurițe (7 grame) de pudră de frunze de moringa în fiecare zi timp de trei luni a crescut semnificativ nivelurile de antioxidanți din sânge.

Extractul de frunze de Moringa poate fi folosit și ca conservant alimentar. Mărește durata de valabilitate a cărnii prin reducerea oxidării.

Moringa oleifera este bogată în diverși antioxidanți, inclusiv quercetină și acid clorogenic, iar pulberea de frunze de moringa poate crește nivelul de antioxidanți din sânge

3. Moringa poate scădea zahărul din sânge

Oglicemia ridicată poate fi o problemă gravă de sănătate. De fapt, aceasta este principala caracteristică a diabetului. În timp, glicemia crescută poate duce la o serie de probleme grave de sănătate, inclusiv riscul de boli de inimă. De aceea este important să menținem nivelul zahărului din sânge în limite sănătoase.

În mod interesant, mai multe studii au arătat că moringa oleifera poate ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge. Cu toate acestea, majoritatea dovezilor se bazează pe studii pe animale. Există doar câteva studii pe oameni și acestea sunt în general de calitate scăzută.

Un studiu efectuat pe 30 de femei a arătat că administrarea a 1,5 lingurițe (7 grame) de pudră de frunze de moringa zilnic timp de trei luni a redus nivelul zahărului din sânge cu o medie de 13,5%.

Un alt studiu mic pe șase persoane cu diabet a constatat că suplimentarea meselor cu 50 de grame de frunze de moringa a redus valorile glicemiei cu 21%.

Oamenii de știință cred că aceste efecte sunt cauzate de compuși vegetali, cum ar fi izotiocianați.

Frunzele de Moringa pot duce la scăderea nivelului zahărului din sânge, dar sunt necesare mai multe cercetări înainte de a se putea face concluzii ferme

4. Moringa poate reduce inflamația

Inflamația este răspunsul natural al organismului la infecție sau rănire. Acesta este un mecanism de apărare de bază, dar poate deveni o problemă majoră de sănătate dacă persistă o perioadă lungă de timp. De fapt, inflamația persistentă este legată de multe probleme cronice de sănătate, inclusiv boli de inimă și cancer.

Majoritatea fructelor, legumelor, ierburilor și condimentelor întregi sunt antiinflamatoare. Cu toate acestea, măsura în care pot ajuta depinde de tipul și cantitatea de compuși antiinflamatori pe care îi conțin.

Oamenii de știință cred că principalii compuși antiinflamatori din frunzele de moringa sunt izotiocianați, dar până acum cercetările s-au limitat la studii pe eprubetă și pe animale. Ar trebui investigat dacă Moringa oleifera are un efect antiinflamator similar asupra oamenilor.

 

Studiile la animale și eprubete au arătat că Moringa oleifera are proprietăți antiinflamatorii, dar acest efect nu a fost testat la om

5. Moringa poate scădea nivelul colesterolului

Colesterolul ridicat este asociat cu un risc crescut de boli de inimă. Din fericire, multe alimente vegetale pot reduce eficient colesterolul. Acestea includ semințe de in, ovăz și migdale. Atât studiile pe animale, cât și pe oameni au arătat că moringa oleifera poate avea efecte similare de scădere a colesterolului.

Moringa oleifera poate scădea colesterolul, ceea ce poate reduce riscul de boli de inimă

6. Moringa poate proteja împotriva toxicității arsenului

Contaminarea alimentelor și apei cu arsenic este o problemă în multe părți ale lumii. Anumite tipuri de orez pot conține cantități deosebit de mari. Expunerea pe termen lung la niveluri ridicate de arsenic poate duce în cele din urmă la probleme de sănătate.

Studiile leagă expunerea pe termen lung la un risc crescut de cancer și boli de inimă. Mai multe studii pe șoareci și șobolani au arătat că frunzele de moringa oleifera pot proteja împotriva anumitor efecte ale toxicității arsenului.

Aceste rezultate sunt promițătoare, dar nu se știe încă dacă acest lucru este adevărat la oameni.

Conform experimentelor pe animale, moringa oleifera poate proteja împotriva toxicității arsenului, dar acest lucru nu a fost încă testat la oameni

Rezumat

Moringa oleifera este un copac indian ale cărui frunze au fost folosite în medicina tradițională de mii de ani, dar doar câteva dintre numeroasele sale beneficii cunoscute pentru sănătate au fost studiate științific.

Studiile de până acum arată că moringa oleifera poate provoca o scădere moderată a zahărului din sânge și a nivelului de colesterol. De asemenea, poate avea un efect antioxidant și antiinflamator și protejează împotriva toxicității arsenicului.

Frunzele de Moringa sunt foarte hrănitoare și utile pentru persoanele care suferă de deficiențe nutritive de bază.
Vreau moringa!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :