Otet de mere

Otet de mere

5 beneficii pentru sănătate ale oțetului de mere

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Oțetul de mere este un remediu popular acasă. Oamenii l-au folosit pentru gătit și medicamente de secole. Mulți oameni susțin că poate atenua multe plângeri de sănătate, dar ce spun cercetările?

Oțetul de mere are diverse proprietăți pentru sănătate, inclusiv efecte antimicrobiene și antioxidante. În plus, dovezile sugerează că poate avea beneficii pentru sănătate, cum ar fi promovarea pierderii în greutate, scăderea colesterolului și a zahărului din sânge și ameliorarea simptomelor diabetului. Cu toate acestea, sunt disponibile puține rezultate ale cercetării, așa că sunt necesare studii suplimentare înainte de a putea fi recomandate ca terapie alternativă.

Acest articol prezintă șase beneficii potențiale pentru sănătate ale oțetului de mere.

1. Materiale extrem de sănătoase

Oțetul de mere se face într-un proces în două etape. În timpul producției, merele zdrobite sunt mai întâi tratate cu drojdie, care fermentează și transformă zaharurile în alcool. Bacteriile sunt apoi adăugate pentru a fermenta în continuare alcoolul, transformându-l în acid acetic, care este ingredientul principal în oțet. Acidul acetic conferă oțetului mirosul și gustul puternic acrișor. Potrivit cercetătorilor, acest acid este responsabil pentru beneficiile pentru sănătate ale oțetului de mere. Conținutul de acid al oțetului de mere este de 5-6%.

Oțetul de mere este obținut prin fermentarea zahărului de mere în acid acetic, care este componenta principală a oțetului și este responsabil pentru beneficiile sale pentru sănătate

2. Poate ajuta la uciderea bacteriilor dăunătoare

Oțetul poate ajuta la uciderea diferiților agenți patogeni, inclusiv bacteriile. Oamenii au folosit în mod tradițional oțet pentru a trata și dezinfecta ciuperca unghiilor, păduchii, negii și infecțiile urechii. Hipocrate, părintele medicinei moderne, a folosit oțet pentru a curăța rănile în urmă cu mai bine de 2.000 de ani.

Oțetul este, de asemenea, un conservant alimentar, iar studiile arată că inhibă creșterea bacteriilor precum E. coli în alimente, prevenind astfel alterarea alimentelor.

Sursele anecdotice sugerează, de asemenea, că oțetul de mere diluat poate ajuta și la tratarea acneei.

Ingredientul principal al oțetului - acidul acetic - poate ucide bacteriile dăunătoare și poate împiedica reproducerea acestora, a fost folosit anterior ca dezinfectant și conservant natural

3. Poate ajuta la scăderea zahărului din sânge și la tratarea diabetului

Până în prezent, una dintre cele mai convingătoare utilizări ale oțetului este de a ajuta la tratarea diabetului de tip 2. Diabetul de tip 2 se caracterizează prin niveluri ridicate ale zahărului din sânge cauzate de rezistența la insulină sau incapacitatea de a produce insulină.

Este important ca persoanele cu diabet să își mențină zahărul din sânge în intervalul normal, deoarece unii cercetători consideră că glicemia crescută este o cauză majoră a îmbătrânirii și a diferitelor boli cronice.

Cea mai eficientă și sănătoasă modalitate de a controla zahărul din sânge este evitarea carbohidraților rafinați și a zahărului, dar și oțetul de mere poate ajuta foarte mult.

Cercetările sugerează că oțetul are următoarele beneficii pentru nivelul zahărului din sânge și al insulinei:

  • Conform unui mic studiu, oțetul poate îmbunătăți sensibilitatea la insulină cu 19-34% în timpul unei mese bogate în carbohidrați și poate reduce semnificativ glicemia și răspunsul la insulină.
  • Într-un mic studiu pe 5 persoane sănătoase, oțetul a redus glicemia cu 31,4% după ce a mâncat 50,4 g de pâine albă.
  • Conform unui mic studiu în rândul diabeticilor, consumul a 2 linguri de oțet de mere înainte de a merge la culcare a scăzut nivelul zahărului din sânge cu 4% în dimineața următoare.
  • Mai multe studii pe oameni arată că oțetul poate îmbunătăți funcția insulinei și poate scădea nivelul zahărului din sânge postprandial.

Este foarte important să nu înlocuiți niciodată tratamentul medical cu produse de sănătate nedovedite! Dacă luați în prezent medicamente pentru scăderea zahărului din sânge, consultați-vă medicul înainte de a crește aportul de orice oțet.

Oțetul de mere s-a dovedit promițător în îmbunătățirea sensibilității la insulină și reducerea nivelului de zahăr din sânge postprandial

4. Te poate ajuta să slăbești

Poate fi o surpriză, dar studiile arată că oțetul te poate ajuta să slăbești. Mai multe studii pe oameni au arătat că oțetul poate crește senzația de sațietate. Acest lucru poate contribui la reducerea aportului de calorii și, astfel, la pierderea în greutate. De exemplu, conform unui studiu, oțetul cu o masă bogată în carbohidrați a dus la o senzație crescută de sațietate, iar participanții au consumat cu 200-275 de calorii mai puține în restul zilei.

În plus, un studiu pe 175 de persoane obeze a arătat că consumul zilnic de oțet de mere a redus grăsimea din burtă, ajutând la pierderea în greutate. Totuși, rețineți că acest studiu s-a desfășurat pe parcursul a 3 luni, astfel încât efectele adevărate ale greutății corporale sunt destul de incerte. Cu toate acestea, simpla adăugare sau scădere a anumitor alimente sau ingrediente rareori are un efect vizibil asupra greutății. O schimbare completă a dietei sau a stilului de viață determină pierderea în greutate pe termen lung.

În general, oțetul de mere poate contribui la pierderea în greutate prin promovarea sațietății, scăderea zahărului din sânge și a nivelului de insulină. O lingură de oțet de mere conține doar aproximativ trei calorii, ceea ce este foarte scăzut.

Studiile sugerează că oțetul poate crește senzația de sațietate și vă poate ajuta să mâncați mai puține calorii, ceea ce poate duce la pierderea în greutate

5. Îmbunătățește sănătatea inimii animalelor

Boala de inimă este una dintre principalele cauze de deces. Mulți factori biologici sunt asociați cu riscul de boli de inimă. Cercetările sugerează că oțetul poate îmbunătăți câțiva dintre acești factori de risc. Cu toate acestea, majoritatea studiilor au fost efectuate pe animale.

Aceste studii pe animale sugerează că oțetul de mere poate reduce nivelul colesterolului și al trigliceridelor, precum și riscul apariției mai multor alte tipuri de boli de inimă. Unele studii la șobolani au arătat, de asemenea, că oțetul scade tensiunea arterială, un factor de risc major pentru boli de inimă și probleme ale rinichilor.

Nu există dovezi bune că oțetul are vreun efect benefic asupra sănătății inimii umane. Cercetătorii trebuie să efectueze studii suplimentare înainte de a trage concluzii ferme.

Multe studii pe animale au arătat că oțetul poate scădea nivelul trigliceridelor din sânge și al colesterolului, precum și tensiunea arterială, dar nu există dovezi concrete că reduce riscul de boli de inimă la oameni

Rezumat

Multe site-uri web și consilieri naturisti susțin că oțetul de mere are beneficii excepționale pentru sănătate, inclusiv creșterea energiei și tratarea bolilor. Din păcate, există puține cercetări care să susțină majoritatea afirmațiilor despre beneficiile pentru sănătate.

Cu toate acestea, unele studii sugerează că poate avea unele beneficii, inclusiv distrugerea bacteriilor, scăderea zahărului din sânge și promovarea pierderii în greutate. Oțetul de mere pare să fie sigur atâta timp cât nu luați prea mult.
Vreau oțet de mere!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :