MSM

MSM

Beneficiile MSM dovedite științific

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Metilsulfonilmetan, cunoscut mai frecvent sub numele de MSM, este un supliment alimentar popular folosit pentru a trata o gamă largă de simptome și afecțiuni. Este un compus care conține sulf care apare în mod natural la plante, animale și oameni. Poate fi produs și într-un laborator.

MSM este utilizat pe scară largă în medicina alternativă și de către cei care caută o modalitate naturală de a reduce durerile și inflamațiile articulare și de a crește imunitatea. În plus, cercetările susțin utilizarea sa în tratamentul multor afecțiuni, de la artrită la rozacee.

Iată opt beneficii pentru sănătate susținute de știință ale MSM.

1. Poate reduce durerile articulare pentru a îmbunătăți calitatea vieții

Una dintre cele mai populare utilizări ale MSM este reducerea durerilor articulare sau musculare.

S-a demonstrat că aduce beneficii celor cu tulburări articulare, o cauză comună a durerilor de genunchi, spate, mână și șold. Degenerarea articulațiilor poate avea un impact negativ asupra calității vieții prin limitarea mișcării și a mobilității.

Studiile au arătat că MSM reduce semnificativ inflamația din organism. De asemenea, previne degradarea cartilajului, care este un țesut flexibil care protejează capetele oaselor din articulații.

Un studiu efectuat pe 100 de persoane cu vârsta sub 50 de ani a arătat că tratamentul cu 1200 mg de MSM timp de 12 săptămâni a redus durerea, rigiditatea și umflarea articulațiilor în comparație cu un placebo. Membrii grupului de suplimente MSM au raportat, de asemenea, o îmbunătățire a calității generale a vieții și mai puține dificultăți la mers și la ridicarea din pat.

Un alt studiu pe 32 de persoane cu dureri de spate a constatat că administrarea unui supliment de glucozamină care conține MSM a redus semnificativ rigiditatea și durerea de spate în timpul exercițiilor și a îmbunătățit semnificativ calitatea vieții.>

Studiile au arătat că MSM este eficient în reducerea durerii articulare, a rigidității și a umflăturilor, îmbunătățind calitatea vieții

2. Are efecte antiinflamatoare și crește nivelul de glutation

Proprietățile antiinflamatorii ale MSM sunt bine documentate de cercetări științifice.

Se crede că MSM inhibă funcțiile NF-kB, un complex proteic implicat în răspunsurile inflamatorii ale organismului. De asemenea, reduce producția de citokine, cum ar fi factorul de necroză tumorală alfa (TNF-ɑ) și interleukina 6 (IL-6), care semnalează proteinele legate de inflamația sistemică. În plus, MSM poate crește nivelul de glutation, un antioxidant puternic produs de organism.

De exemplu, MSM a redus semnificativ inflamația la șoarecii cu ulcer gastric prin inhibarea eliberării de citokine inflamatorii, inclusiv TNF-ɑ și IL-6, precum și creșterea nivelurilor de glutation.

Un alt studiu pe 40 de bărbați activi fizic a arătat că administrarea a 3 grame de MSM a redus eliberarea de citokine inflamatorii și a prevenit stresul excesiv asupra celulelor imunitare în comparație cu un placebo.

MSM poate reduce eliberarea de molecule legate de inflamație, cum ar fi TNF-ɑ și IL-6, și poate crește nivelul unui antioxidant puternic numit glutation

3. Poate accelera recuperarea după exercițiu prin reducerea leziunilor musculare și a stresului

În timpul exercițiilor epuizante, apar leziuni musculare și crește stresul oxidativ. Drept urmare, sportivii experimentează dureri musculare, care pot împiedica performanța sportivă și eficacitatea antrenamentului.

MSM poate accelera în mod natural regenerarea musculară după exerciții intense, reducând astfel inflamația și stresul oxidativ.

Un studiu pe 18 bărbați a arătat că administrarea a 50 mg de pulbere MSM per kilogram de greutate corporală timp de 10 zile a redus semnificativ daunele musculare induse de efort și a crescut activitatea antioxidantă după o alergare de 14 km.

Poate fi util în reducerea durerii după exerciții prelungite.

Într-un studiu, 22 de femei sănătoase au primit 3 grame de MSM sau un placebo pe zi timp de trei săptămâni înainte de a alerga un semimaraton. Grupul MSM a experimentat mai puține dureri musculare și articulare decât grupul placebo.

Un alt studiu a constatat că sportivii de sex masculin care au luat 3 grame de MSM pe zi timp de două săptămâni au avut niveluri mai scăzute de IL-6 și mai puține dureri musculare după exerciții intense de anduranță.

MSM poate ajuta la reducerea durerii, a leziunilor musculare și a stresului oxidativ după exerciții intense, ajutându-vă să vă recuperați mai repede

4. Ajută la ameliorarea simptomelor artritei prin reducerea durerii și a rigidității

Artrita este o afecțiune inflamatorie frecventă care provoacă durere, rigiditate și amplitudine redusă de mișcare a articulațiilor.

Deoarece MSM are proprietăți antiinflamatorii puternice, este adesea folosit ca alternativă naturală la medicamente pentru ameliorarea simptomelor artritei.

Un studiu efectuat pe 49 de persoane cu osteoartrită a genunchiului a arătat că administrarea a 3,4 grame de MSM pe zi timp de 12 săptămâni a redus durerea, rigiditatea și a îmbunătățit funcția fizică în comparație cu un grup placebo.

De asemenea, poate crește eficacitatea altor suplimente comune pentru artrită, cum ar fi sulfatul de glucozamină, sulfatul de condroitină și acidul boswellic.

Un studiu a constatat că MSM combinat cu glucozamină și condroitina a fost mai eficient în reducerea durerii și rigidității la pacienții cu osteoartrita la genunchi decât glucozamina și condroitina în monoterapie.

Un alt studiu a constatat că la pacienții cu osteoartrită la genunchi, un supliment care conține 5 g de MSM și 7 g de acid boswellic a fost mai eficient decât glucozamina în reducerea durerii și îmbunătățirea funcției. În plus, subiecții care au primit atât MSM, cât și acid boswellic au avut nevoie de mai puține medicamente antiinflamatoare decât grupul de glucozamină.

S-a demonstrat că MSM ajută la reducerea durerii și rigidității la persoanele cu artrită și poate ajuta, de asemenea, la îmbunătățirea funcției fizice

5. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor alergice prin reducerea inflamației

Rinita alergică este o reacție alergică care provoacă simptome precum lăcrimarea ochilor, strănutul, mâncărimea, curgerea nazală și congestie nazală. Declanșatorii obișnuiți ai rinitei alergice sunt părul animal, polenul și mucegaiurile. După expunerea la un alergen, multe substanțe antiinflamatoare precum prostaglandine și citokine sunt eliberate, ceea ce duce la simptome neplăcute.

Studiile au arătat că MSM poate reduce eficient simptomele rinitei alergice. Poate reduce reacțiile alergice prin reducerea inflamației și inhibarea eliberării de citokine și prostaglandine.

Un studiu pe 50 de persoane cu rinită alergică a constatat că 2.600 mg de MSM pe zi timp de 30 de zile au redus simptomele, inclusiv mâncărime, congestie, dificultăți de respirație, strănut și tuse. În plus, participanții au înregistrat o creștere semnificativă a nivelurilor de energie pe parcursul a 14 zile.

Prin reducerea inflamației, MSM poate ajuta la reducerea simptomelor legate de alergie, inclusiv tusea, scurtarea respirației, congestia, strănutul și oboseala

6. Poate stimula imunitatea și poate ajuta la menținerea sănătății

Sistemul imunitar este o rețea specializată de țesuturi, celule și organe care protejează organismul de boli și infecții. Sistemul imunitar poate fi slăbit de stres, boală, dietă sau somn inadecvat sau lipsă de activitate. Compușii cu sulf, cum ar fi MSM, joacă un rol important în sănătatea sistemului imunitar.

MSM, de exemplu, poate reduce eficient stresul oxidativ și inflamația care slăbesc imunitatea. Deoarece este eficient în reducerea nivelurilor de compuși inflamatori, cum ar fi IL-6 și TNF-ɑ, MSM poate reduce stresul asupra sistemului imunitar. De asemenea, joacă un rol în crearea glutationului, principalul antioxidant al organismului. Poate ajuta la creșterea nivelurilor acestui ingredient important. Nivelurile adecvate de glutation sunt esențiale pentru sănătatea generală și funcționarea sistemului imunitar.

Un studiu în eprubetă a arătat că MSM a restabilit eficient nivelurile de glutation și a redus markerii inflamatori în celulele șoarecilor care au fost slăbite de proteinele HIV.

MSM poate ajuta la stimularea sistemului imunitar prin reducerea inflamației și creșterea nivelului de glutation

7. Poate îmbunătăți sănătatea pielii prin creșterea nivelului de keratina

Keratina este o proteină care este principala componentă structurală a părului, pielii și unghiilor. Conține aminoacizi cisteină cu un conținut ridicat de sulf, motiv pentru care părul ars are un miros caracteristic de sulf.

MSM poate avea un efect pozitiv asupra sănătății pielii, deoarece acționează ca un donator de sulf asupra keratinei, care poate ajuta la întărirea acestei proteine ​​importante.

MSM ajută la reducerea inflamației. Inflamația poate deteriora celulele pielii și poate accelera dezvoltarea semnelor de îmbătrânire, cum ar fi apariția ridurilor. De asemenea, poate ameliora simptomele anumitor afecțiuni ale pielii, cum ar fi rozaceea, care poate provoca roșeață, iritație și inflamație.

Un studiu a arătat că, atunci când este aplicat pe pielea persoanelor cu rozacee, MSM a îmbunătățit semnificativ o serie de simptome, cum ar fi roșeața, mâncărimea, inflamația, hidratarea și nuanța pielii.

MSM poate îmbunătăți sănătatea pielii prin întărirea cheratinei și reducerea inflamației și poate ajuta la reducerea simptomelor anumitor afecțiuni ale pielii

8. Poate avea efecte în lupta împotriva cancerului

Unul dintre cele mai noi domenii ale cercetării MSM este investigarea eficacității sale în combaterea celulelor canceroase. Deși cercetarea este limitată, rezultatele de până acum au fost promițătoare.

Mai multe studii pe eprubetă au arătat că MSM inhibă creșterea celulelor canceroase ale stomacului, esofagului, ficatului, colonului, pielii și vezicii urinare. Se pare că afectează ADN-ul celulelor canceroase, ajutându-le să moară. MSM pare să prevină răspândirea celulelor canceroase, cunoscută și sub numele de metastază.

Un studiu pe șoareci cu cancer hepatic a arătat că subiecții cărora li s-a injectat MSM au avut mai puține tumori, tumori mai mici și mai puține leziuni hepatice decât cei care nu au primit tratamentul.

Un alt studiu la șoareci a arătat că MSM a inhibat creșterea celulelor canceroase de sân umane.

Deși aceste rezultate sunt încurajatoare, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina siguranța și eficacitatea utilizării MSM în tratamentul cancerului.

Cercetarea pe eprubetă și pe animale au arătat că MSM are proprietăți împotriva cancerului, dar sunt necesare mai multe cercetări

Siguranța MSM și efectele secundare

MSM este considerat sigur și, în general, bine tolerat, cu efecte secundare minime.

Unii oameni pot prezenta reacții ușoare dacă sunt sensibili la MSM, cum ar fi probleme cu stomacul, cum ar fi greața, balonarea și diareea. În cazul aplicării pe piele, poate provoca, de asemenea, iritații ușoare ale pielii sau ochilor.

Nu se recomandă consumul de alcool în timpul utilizării MSM, deoarece alte medicamente care conțin sulf pot provoca reacții adverse atunci când sunt amestecate cu băuturi alcoolice. Cu toate acestea, această combinație potențial problematică nu a fost încă studiată.

Suplimentele MSM sunt în general considerate sigure, dar pot provoca efecte secundare ușoare, cum ar fi greață, diaree și reacții cutanate la unele persoane

Rezumat

MSM este un supliment popular cu multe utilizări.

Cercetările arată că poate fi util în reducerea simptomelor de durere articulară, inflamație, alergii, îmbunătățirea sănătății pielii și accelerarea recuperării după exercițiu.

În plus, unele dovezi sugerează că MSM poate stimula funcția imunitară și poate lupta împotriva cancerului.

MSM pare să fie sigur, studiile arată efecte secundare minime.
Vreau MSM!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :