Baobab

Baobab

Cele mai importante 6 beneficii ale fructelor și pudrei de baobab

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Baobabul - sau arborele de pâine de maimuță, cunoscut științific sub numele de Adansonia - este un copac originar din anumite regiuni din Africa, Arabia, Australia și Madagascar. Copacii de baobab cresc până la 30 de metri înălțime, iar fructele lor mari, comestibile, sunt foarte apreciate pentru gustul lor delicios, asemănător citricelor. Pulpa, frunzele și semințele fructului de baobab - care sunt disponibile și sub formă de pulbere - au multe beneficii pentru sănătate și sunt ingrediente pentru diverse rețete și bucătării.

1. Este bogat în multe vitamine și minerale importante

Arborele de baobab Baobab

Baobabul este o sursă de multe vitamine și minerale importante.

Cercetările arată că conținutul nutrițional al baobabilor poate varia în funcție de locația geografică a cultivării și de diferitele părți ale plantei, cum ar fi frunzele, pulpa și semințele, de exemplu:

 • pulpa este bogată în vitamina C, antioxidanți și câteva minerale cheie, cum ar fi potasiu, magneziu, fier și zinc
 • frunzele sale sunt bogate în calciu și proteine ​​de înaltă calitate, ușor digerabile
 • semințele și pulpa fructului sunt pline de fibre, grăsimi și micronutrienți, cum ar fi tiamina, calciul și fierul

În majoritatea părților lumii unde baobab proaspăt nu este disponibil, se găsește de obicei sub formă de pulbere uscată. Baobabul sub formă de pudră conține mulți nutrienți importanți, dar este deosebit de bogat în vitamina C, vitamina B6, niacină, fier și potasiu.

Două linguri (20 de grame) de baobab pudră conțin aproximativ următoarele:

 • Calorii: 50
 • Proteine: 1 gram
 • Carbohidrați: 16 grame
 • Grăsimi: 0 grame
 • Fibre: 9 grame
 • Vitamina C: 58% din doza zilnică de referință (RDI)
 • Vitamina B6: 24% din RDI
 • Niacina: 20% din RDI
 • Fier: 9% din CDI
 • Potasiu: 9% din CDI
 • Magneziu: 8% din RDI
 • Calciu: 7% din RDI

Prin urmare, atât baobabul sub formă de pulbere, cât și părțile proaspete ale plantei sunt extrem de hrănitoare.

Baobabul este extrem de hrănitor, diferite părți ale plantei oferă cantități variate de proteine, vitamina C, antioxidanți, potasiu, magneziu, fier, zinc, calciu și vitamine B

2. Te poate ajuta să slăbești prin creșterea senzației de plenitudine

Unele cercetări au descoperit că adăugarea de baobab în dieta ta poate fi benefică dacă vrei să scapi de câteva kilograme în plus. Poate ajuta la reducerea apetitului și a senzației de sațietate, contribuind astfel la un consum mai mic de alimente și, astfel, la pierderea în greutate.

Un mic studiu cu 20 de persoane a arătat că consumul unui smoothie îmbogățit cu 15 grame de extract de baobab a redus semnificativ foamea în comparație cu o băutură placebo.

Baobab are un conținut ridicat de fibre, majoritatea preparatelor sub formă de pudră conțin 4,5 grame de fibre per lingură (10 grame). Fibrele trec prin sistemul digestiv foarte lent, astfel încât pot ajuta la încetinirea golirii stomacului, ceea ce prelungește senzația de plenitudine. O simplă creștere a aportului de fibre cu 14 grame pe zi a dus la o reducere cu până la 10% a aportului de calorii și o pierdere medie în greutate de 1,9 kg în patru luni.

Baobabii au un conținut ridicat de fibre, reducând astfel senzația de foame, ceea ce poate favoriza pierderea în greutate

3. Poate ajuta la echilibrarea zahărului din sânge

Fructul de baobab Fructul Baobab

Adăugarea de baobab în dieta ta poate fi benefică în controlul nivelului de zahăr din sânge.

Un studiu a constatat că coacerea extractului de baobab în pâine albă a redus cantitatea de amidon rapid digerabil și a încetinit creșterea zahărului din sânge în organism.

În mod similar, un alt studiu mic pe 13 persoane a constatat că adăugarea de baobab la pâinea albă a redus cantitatea de insulină necesară pentru a transporta zahărul din sânge în țesuturi pentru a controla nivelul zahărului din sânge.

Datorită conținutului său ridicat de fibre, baobabul poate ajuta la încetinirea absorbției zahărului în fluxul sanguin, ceea ce poate împiedica creșterea și instabilitatea nivelului de zahăr din sânge, stabilizând astfel nivelul de zahăr din sânge pe termen lung.

Baobab poate ajuta la încetinirea creșterii zahărului din sânge și la reducerea cantității de insulină necesară pentru a menține sub control glicemia

4. Conținutul de antioxidanți și polifenoli poate reduce inflamația

Baobabii sunt plini de antioxidanți și polifenoli, care sunt compuși care protejează celulele de deteriorarea oxidativă și reduc inflamația din organism.

Inflamația cronică poate contribui la multe boli, inclusiv boli de inimă, cancer, tulburări autoimune și diabet, conform unor studii. Deși cercetările actuale se limitează în mare parte la animale, unele studii sugerează că baobabul poate ajuta la reducerea nivelului de inflamație din organism.

Un studiu pe șobolani a constatat că pulpa de fructe de baobab a redus câțiva markeri ai inflamației și a ajutat la protejarea inimii de daune. Și un studiu pe șoareci a arătat că extractul de baobab a redus daunele oxidative ale celulelor și nivelurile de inflamație. În ciuda acestor rezultate promițătoare, totuși, sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care baobabul ar putea afecta inflamația la oameni.

Studiile pe animale arată că baobabul poate ajuta la reducerea inflamației și la prevenirea daunelor oxidative ale celulelor, dar este nevoie de mai multe cercetări umane

5. Conținutul ridicat de fibre poate promova sănătatea digestivă

Baobab este o sursă excelentă de fibre, versiunile sub formă de pudră pot conține până la 18% din valoarea zilnică recomandată într-o lingură (10 grame). Fibrele trec prin tractul gastrointestinal nedigerate și sunt esențiale pentru sănătatea digestivă. De exemplu, o revizuire a cinci studii a constatat că consumul de mai multe fibre a crescut frecvența mișcărilor intestinale la persoanele cu constipație.

Fibrele acționează și ca un prebiotic și hrănesc bacteriile benefice din intestin, optimizând sănătatea microbiomului intestinal.

Alte cercetări arată că creșterea aportului de fibre poate proteja și împotriva afecțiunilor precum ulcerul, bolile inflamatorii intestinale și hemoroizii.

Baobabul este bogat în fibre, care pot îmbunătăți digestia și pot preveni constipația, ulcerele intestinale, bolile inflamatorii intestinale și hemoroizii

6. Un adaos excelent și hrănitor la dieta ta

Baobabul este originar din toată Africa, Madagascar și Australia și poate adăuga multă aromă și substanțe nutritive deserturilor, tocanelor, supelor și smoothie-urilor. Cu toate acestea, obținerea de baobabi proaspeți poate fi o provocare în țările în care fructele nu sunt cultivate. Din fericire, versiunile sub formă de pudră sunt disponibile pe scară largă în întreaga lume.

Pentru a obține rapid și convenabil doza zilnică de baobab, încercați să amestecați pudra în băuturile preferate, cum ar fi apă, suc, ceai sau smoothie-uri. Pentru un tratament bogat în antioxidanți, puteți adăuga pudra la produse de copt sau o presărați pe iaurt sau fulgi de ovăz. Cu puțină creativitate, vă puteți bucura de Baobab în moduri nelimitate și puteți profita de beneficiile unice pentru sănătate pe care le oferă.

Baobabul poate fi consumat proaspăt sau pudră și adăugat la diverse rețete

Efecte secundare posibile

Deși majoritatea oamenilor pot consuma în siguranță baobab, există câteva efecte secundare potențiale de luat în considerare.

În primul rând, semințele și pulpa conțin antinutrienți, cum ar fi fitații, taninurile și acidul oxalic, care pot reduce absorbția și disponibilitatea nutrienților. Cu toate acestea, numărul de antinutrienți găsiți în baobab este prea scăzut pentru a fi un motiv de îngrijorare pentru majoritatea oamenilor, mai ales dacă consumă o dietă echilibrată, bogată în alte alimente sănătoase, integrale.

Au existat, de asemenea, unele îngrijorări cu privire la prezența acizilor grași ciclopropenoizi în uleiul de baobab, care pot interfera cu sinteza acizilor grași și pot contribui la probleme de sănătate. Cu toate acestea, studiile arată că acești compuși nocivi sunt reduse semnificativ în timpul procesării și este puțin probabil să provoace probleme pentru majoritatea oamenilor.

În sfârșit, cercetările sunt limitate cu privire la efectele baobabului asupra femeilor însărcinate sau care alăptează, așa că cel mai bine este să vă mențineți aportul la un nivel moderat și să consultați medicul dacă aveți întrebări sau nelămuriri.

Efectul baobabului nu a fost suficient studiat la femeile însărcinate sau care alăptează și conține, de asemenea, unii antinutrienți și acizi grași ciclopropenoizi, care pot avea un efect negativ asupra consumatorilor, dar cantitatea acestora a fost redusă în timpul procesării

Cuvânt de închidere

Baobabul este un fruct care are multe beneficii impresionante pentru sănătate.

Pe lângă faptul că furnizează mulți nutrienți importanți, adăugarea de baobab în dieta ta poate promova pierderea în greutate, poate ajuta la echilibrarea nivelului zahărului din sânge, la reducerea inflamației și la optimizarea sănătății digestive.

Cel mai bine, baobabul, cel puțin sub formă de pudră, este ușor disponibil și incredibil de versatil, făcându-l ușor de adăugat în dieta ta.

Ulei de fasole Bao: îngrijirea pielii

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Chiar dacă nu ați auzit niciodată de ulei de baobab, este posibil să recunoașteți copacul din care provine. Arborele de baobab (cunoscut în țara noastră în mod obișnuit ca: arbore de pâine de maimuță) are un trunchi înalt și gros și arată ca și cum ar crește cu rădăcinile în sus. Acest pom fructifer este originar din țările din sudul Africii, cum ar fi Malawi, Kenya și Madagascar. Numele științific al arborelui baobab este Adansonia Digitata. În Africa, oamenii îl numesc „arborele vieții” și „arborele medicinal” pentru numeroasele sale utilizări, inclusiv uleiul de baobab.

Uleiul de baobab este comedogenic?

Nu. Uleiul de baobab este clasificat drept comedogen 2. Aceasta înseamnă că nu va înfunda porii, dar dacă aveți pielea sensibilă sau grasă, utilizarea uleiurilor precum baobab poate înfunda porii și poate provoca alte iritații ale pielii.

Beneficiile uleiului de baobab

ulei de baobab Ulei de baobao

Uleiul de baobao este presat la rece din semințe pentru o varietate de utilizări, de la gătit la îngrijirea părului la îngrijirea pielii.

Uleiul de baobao este bogat în acizi grași omega-3 și alte grăsimi, cum ar fi acidul palmitic, acidul oleic, acidul linolenic, acidul linoleic.

Cercetarea clinică arată că acizii grași omega-3 din uleiul de baobab au multe beneficii pentru sănătate pentru piele, inclusiv:

 • hidratare
 • ajută la prevenirea deshidratării pielii
 • înmoaie pielea
 • îmbunătățește textura pielii
 • îmbunătățește elasticitatea pielii
 • ajută la îmbunătățirea capacităților de protecție ale stratului superior al pielii
 • ajută pielea să se vindece mai repede
 • reduce inflamația

De fapt, acizii linoleic și linolenic sunt cei mai des utilizați acizi grași în îngrijirea pielii, cosmetice și părului din lume.

Uleiul de baobao poate ajuta, de asemenea, la tratarea eczemei. Acizii grași omega-3 din acest ulei pot ajuta la vindecarea stratului superior al pielii și pot ajuta la menținerea umidității atunci când sunt utilizați ca tratament topic pentru piele. Acest lucru poate ajuta la vindecarea sau calmarea unei erupții cutanate cu eczemă.

În caz de acnee, cosuri

Un studiu clinic a descoperit că uleiul de baobab poate ajuta la ameliorarea problemelor de acnee la unii oameni. Acest lucru se datorează faptului că conține mult acid linoleic - un tip de acid gras omega-3 - care are proprietăți antiinflamatorii. Din acest motiv, uleiul de baobab poate ajuta la reducerea înroșirii pielii, iritației și umflăturilor în cazul acneei.

Pentru scalp și păr

Un studiu medical arată că utilizarea uleiului de baobab în tratamentul scalpului poate preveni sau trata mătreața și descuamarea.

Conținutul ridicat de acizi grași omega-3 din uleiul de baobab este, de asemenea, bun pentru păr. Folosit ca mască de păr sau balsam, uleiul de baobab poate ajuta la hidratarea părului uscat și la întărirea părului slab și fragil.

Uleiul de baobao nu conține multe proteine, așa că nu-i pasă de părul deteriorat ca și alte produse bogate în proteine.

Efecte secundare și utilizarea uleiului de baobab

Nu se știe cât de mulți dintre nutrienții din fructele și semințele de baobab rămân în ulei după presare la rece sau depozitare. Cu toate acestea, utilizarea uleiului de baobab ca produs natural de îngrijire a pielii și a părului are încă multe avantaje.

Dacă ai pielea foarte grasă, predispusă la acnee sau sensibilă, folosește ulei de baobab cu moderație. Poate înfunda porii unor oameni, ceea ce poate cauza sau agrava acneea. De asemenea, poate provoca iritații ale pielii sau erupții cutanate la unele persoane.

Când utilizați ulei de baobab pentru prima dată pe piele, păr sau scalp, faceți un test. Pune o cantitate mică de ulei în cotul tău și așteaptă 24 de ore. Dacă nu aveți roșeață sau mâncărime, puteți utiliza în siguranță ulei de baobab.

Rezumat

Uleiul de boaba, ca și alte părți ale arborelui de baobab, are multe proprietăți care au un efect pozitiv asupra sănătății. Conținutul ridicat de acizi grași omega-3 al uleiului de baobab poate fi benefic pentru piele și păr.

Uleiul de baobao este folosit în multe produse cosmetice pentru piele și păr. De asemenea, puteți folosi ulei pur de baobab ca hidratant pentru piele și tratament pentru păr. Asigurați-vă că faceți un test înainte de prima utilizare pentru a vă asigura că pielea dumneavoastră o poate tolera.
Vreau un baobab!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :