Cordyceps

Cordyceps

6 beneficii ale Cordyceps, care sunt susținute și de știință

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Cordyceps este o ciupercă parazită care crește pe larvele insectelor. Când aceste ciuperci invadează gazda lor, îi înlocuiesc țesuturile și încolțesc tulpini lungi și subțiri care cresc în afara corpului gazdei.

Rămășițele de insecte și ciuperci sunt colectate manual, uscate și folosite de secole în medicina tradițională chineză pentru a trata oboseala, bolile, bolile de rinichi și libidoul scăzut.

Suplimentele și produsele care conțin extract de cordyceps au devenit din ce în ce mai populare datorită numeroaselor lor presupuse beneficii pentru sănătate.

Din cele peste 400 de specii de Cordyceps descoperite, două au devenit centrul cercetării în domeniul sănătății: Cordyceps sinensis și Cordyceps militaris. Cu toate acestea, majoritatea acestor cercetări sunt animale limitat la teste de laborator, astfel încât experții în sănătate nu sunt în prezent în măsură să tragă concluzii cu privire la efectele lor asupra oamenilor. Beneficiile lor potențiale pentru sănătate cu toate acestea, sunt promițătoare.

1. Vă poate îmbunătăți performanța la antrenament

Cordyceps Cordyceps

Se crede că Cordyceps crește producția de către organism a moleculei de adenozin trifosfat (ATP), care este esențială pentru furnizarea de energie mușchilor. Acest lucru poate îmbunătăți utilizarea oxigenului de către organism, în special în timpul exercițiilor fizice.

Într-un studiu, cercetătorii au testat efectul lor asupra mobilității la 30 de adulți în vârstă sănătoși care folosesc biciclete staționare. Participanții au primit fie 3 grame dintr-o tulpină sintetică de Cordyceps numită CS-4 pe zi, fie o pastilă placebo timp de șase săptămâni. Până la sfârșitul studiului, VO2 max a crescut cu 7% la participanții care au luat CS-4, în timp ce nu a existat nicio schimbare la participanții care au primit pilula placebo. VO2 max este o valoare folosită pentru a determina nivelul de fitness.

Într-un studiu similar, 20 de adulți în vârstă sănătoși au primit 1 gram de CS-4 sau un placebo timp de 12 săptămâni. În timp ce cercetătorii nu au găsit nicio modificare a VO2 max în niciunul dintre grupuri, alte măsuri ale performanței fizice s-au îmbunătățit la participanții care au primit CS-4.

Într-un studiu, a fost investigat și efectul unui amestec de ciuperci care conține Cordyceps asupra performanței la efort la adulții mai tineri. După trei săptămâni, VO2 max al participanților a crescut cu 11% în comparație cu placebo.

Cu toate acestea, cercetările actuale sugerează că Cordyceps nu este eficient în îmbunătățirea performanței fizice la sportivii antrenați.

S-a demonstrat că Cordyceps îmbunătățește performanța la efort la adulții mai în vârstă și mai tineri, dar nu la sportivii bine antrenați

2. Proprietăți anti-îmbătrânire

Cordyceps a fost folosit în mod tradițional de către persoanele în vârstă pentru a reduce oboseala și pentru a crește rezistența și libidoul. Cercetătorii cred că conținutul lor de antioxidanți poate explica potențialul lor anti-îmbătrânire.

Mai multe studii au descoperit că Cordyceps crește nivelul de antioxidanți la șoarecii în vârstă, ceea ce ajută la îmbunătățirea memoriei și a funcției sexuale. Antioxidanții sunt molecule care luptă împotriva distrugerii celulelor prin neutralizarea radicalilor liberi, care pot contribui la boli și îmbătrânire.

Un studiu a constatat că șoarecii cărora li sa administrat Cordyceps au trăit cu câteva luni mai mult decât șoarecii cărora li sa administrat un placebo. Un alt studiu a constatat că Cordyceps a prelungit durata de viață a muștelor de fructe, susținând și mai mult credința că are proprietăți anti-îmbătrânire.

Cu toate acestea, nu se știe dacă Cordyceps are aceleași efecte anti-îmbătrânire la oameni.

Cercetările la șoareci sugerează că Cordyceps are proprietăți anti-îmbătrânire. Deși aceste rezultate sunt promițătoare, nu se știe dacă se aplică la oameni

3. Posibile efecte antitumorale

Abilitatea Cordyceps de a încetini creșterea tumorilor a atras un interes considerabil în ultimii ani. Cercetătorii cred că ciupercile pot exercita un efect antitumoral în mai multe moduri.

În studiile pe eprubetă, s-a demonstrat că Cordyceps inhibă creșterea multor celule canceroase umane, inclusiv cancerul pulmonar, de colon, de piele și de ficat.

Studiile pe șoareci au arătat, de asemenea, că Cordyceps are un efect antitumoral asupra limfomului, melanomului și cancerului pulmonar.

Cordyceps poate, de asemenea, inversa efectele secundare asociate cu multe forme de terapie pentru cancer. Un astfel de efect secundar este leucopenia. Leucopenia nu trebuie confundată cu leucemia, leucopenia este o afecțiune în care numărul de globule albe (leucocite) scade, reducând apărarea organismului și crescând riscul de infecții.

Un studiu a testat efectele Cordyceps asupra șoarecilor care au dezvoltat leucopenie după radioterapie și tratament cu Taxol, un agent de chimioterapie comun. Interesant, Cordyceps a inversat leucopenia. Aceste rezultate sugerează că ciupercile pot ajuta la reducerea complicațiilor asociate cu tratamentele pentru cancer.

Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste studii au fost efectuate pe animale și eprubete, nu pe oameni. Efectul Cordyceps asupra leucopeniei și creșterii tumorii nu este cunoscut la om, așa că experții în sănătate nu pot trage nicio concluzie în acest moment.

Experimentele pe eprubetă și pe animale sugerează că Cordyceps poate fi potrivit pentru tratamentul cancerului și pentru atenuarea unora dintre efectele secundare ale tratamentelor anticancer, cu toate acestea, aceste efecte nu au fost demonstrate la oameni și sunt necesare cercetări suplimentare< /h3>

4. Poate ajuta la tratarea diabetului de tip 2

Cordyceps conține un tip special de zahăr care poate ajuta la tratarea diabetului. Diabetul este o boală în care organismul fie nu produce insulină, fie nu răspunde la hormonul care transportă în mod normal zahărul, glucoza, în celule ca energie.

Dacă organismul nu produce suficientă insulină sau nu răspunde corect la aceasta, glucoza nu poate pătrunde în celule, deci rămâne în sânge. În timp, prea multă glucoză în sânge poate provoca probleme grave de sănătate. Prin urmare, este important ca diabeticii să își regleze corect nivelul zahărului din sânge.

Interesant, Cordyceps poate menține zahărul din sânge într-un interval sănătos, imitând efectul insulinei. S-a demonstrat că Cordyceps scade nivelul zahărului din sânge în mai multe studii pe șoareci cu diabet.

Unele dovezi sugerează că poate proteja și împotriva bolilor de rinichi, o complicație frecventă a diabetului. Un studiu pe 1.746 de persoane cu boală cronică de rinichi care a analizat 22 de studii a constatat că cei care au luat suplimente cu Cordyceps au îmbunătățit funcția rinichilor.

Cu toate acestea, aceste rezultate sunt neconcludente. Autorii revizuirii au remarcat că multe dintre studii au fost de calitate scăzută. Prin urmare, nu s-au putut trage concluzii cu privire la efectul Cordyceps asupra funcției renale la persoanele cu boală cronică de rinichi.

Nivelurile crescute cronice ale zahărului din sânge sunt frecvente la persoanele cu diabet necontrolat și pot avea consecințe grave asupra sănătății, cercetările pe animale sugerează că Cordyceps poate fi un potențial tratament pentru diabet

5. Posibile beneficii pentru sănătatea inimii

Pe măsură ce apar cercetările asupra efectelor Cordyceps asupra sănătății inimii, beneficiile ciupercii devin din ce în ce mai evidente. De fapt, Cordyceps este aprobat în China pentru tratamentul aritmiei, o afecțiune în care bătăile inimii sunt prea lente, prea rapide sau neregulate.

Un studiu a constatat că Cordyceps a redus semnificativ afectarea inimii la șobolanii cu boală cronică de rinichi. Se crede că leziunile cardiace rezultate din boala cronică de rinichi cresc riscul de insuficiență cardiacă, astfel încât reducerea acestor leziuni poate ajuta la evitarea acestui rezultat. Cercetătorii au atribuit aceste rezultate conținutului de adenozină din Cordyceps. Adenozina este un compus natural care este cardioprotector.

Cordyceps poate avea, de asemenea, un efect benefic asupra nivelului de colesterol. Studiile pe animale au arătat că Cordyceps scade nivelul de colesterol LDL „rău”. LDL poate crește riscul de boli de inimă, determinând acumularea colesterolului în artere.

În mod similar, s-a demonstrat că Cordyceps reduce nivelul de trigliceride la șoareci. Trigliceridele sunt un tip de grăsime care se găsește în sânge. Nivelul său ridicat este asociat cu un risc mai mare de boli de inimă.

Din păcate, nu există suficiente dovezi pentru a determina dacă Cordyceps are vreun efect benefic asupra sănătății inimii la oameni.

Cordyceps poate aduce beneficii sănătății inimii, ajutând la prevenirea aritmiilor cardiace și la scăderea trigliceridelor și a colesterolului LDL „rău”

6. Poate ajuta la combaterea inflamației

Se spune că Cordyceps ajută la combaterea inflamației din organism. Deși unele inflamații sunt bune, prea mult poate duce la boli precum boli de inimă și cancer.

Cercetarile au aratat ca atunci cand celulele umane sunt expuse la Cordyceps, organismul suprima proteinele specifice care cauzeaza inflamatie. Datorită acestor efecte potențiale, cercetătorii cred că Cordyceps poate servi ca un supliment sau un medicament antiinflamator util.

De fapt, s-a demonstrat că Cordyceps reduce inflamația căilor respiratorii la șoareci, făcându-l o terapie potențială pentru astm. Cu toate acestea, ciupercile par a fi mai puțin eficiente decât medicamentele prescrise în mod obișnuit și utilizate pentru a ameliora inflamația. Cordyceps poate avea, de asemenea, utilizări topice. Potrivit unui studiu, atunci când este aplicat local la șoareci, a redus inflamația pielii, ceea ce demonstrează și mai mult proprietățile sale antiinflamatorii.

Potențialele proprietăți antiinflamatorii ale Cordyceps nu au fost încă observate la oameni.

Conform cercetărilor, Cordyceps reduce markerii inflamatori la animale, dar efectul său asupra inflamației la om este încă necunoscut

Luând suplimente pentru Cordyceps

Cordyceps sinensis este foarte greu de recoltat și, prin urmare, este prohibitiv de scump, așa că majoritatea suplimentelor Cordyceps conțin o versiune cultivată artificial numită Cordyceps CS-4.

Dozaj

Din cauza cercetărilor umane limitate, nu există un consens asupra dozării.

Doza utilizată în general în cercetarea umană este de 1-3 g pe zi. Această gamă nu are efecte secundare și are anumite beneficii pentru sănătate.

Efecte secundare și siguranță

Până acum, niciun studiu nu a investigat siguranța Cordyceps la om.

Cu toate acestea, istoria sa lungă de utilizare în medicina tradițională chineză sugerează că este netoxic. Guvernul chinez a aprobat utilizarea Cordyceps CS-4 în spitale și îl recunoaște ca un medicament natural, sigur.

Suplimentele de Cordyceps sunt cultivate în laboratoare datorită costului ridicat al Cordyceps sinensis recoltat în sălbăticie, dozele la om variază de la 1-3g, în prezent nu există studii privind siguranța lor la om

Rezumat

Cordyceps este bine cunoscut în medicina tradițională chineză și a fost folosit de secole pentru a trata multe boli.

Deși ciupercile sunt promițătoare în multe domenii, există puține cercetări privind efectele lor asupra oamenilor. Prin urmare, este nevoie de mai multe cercetări înainte ca experții să poată face recomandări. Studiile pe animale și de laborator sugerează că Cordyceps poate îmbunătăți sănătatea inimii și poate lupta împotriva inflamației, cancerului, diabetului și îmbătrânirii. Cu toate acestea, multe dintre aceste studii sunt de proastă calitate și rezultatele nu pot fi extrapolate la om. Cu toate acestea, au existat studii pe oameni cu privire la efectele Cordyceps asupra performanței la efort. S-a descoperit că ciuperca poate crește consumul de energie și oxigen în timpul exercițiilor fizice.

În prezent, nu există un consens cu privire la doza pe care trebuie să o ia oamenii pentru a beneficia de potențialele beneficii pentru sănătate sau cât de sigur este. Numai timpul va spune dacă beneficiile pentru sănătate ale Cordyceps observate în studiile pe animale și de laborator se aplică oamenilor.
Vreau Cordyceps!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :