Pudră de Maca

Maca

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Pudră de Maca

Energia pură

Ginsengul peruvian este, de asemenea, menționat ca fiind unul dintre cele mai noi superalimente, dar nu degeaba: rădăcina de maca era cunoscută și folosită și de incașii care trăiau în Munții Anzi ca plantă stimulatoare, pe care o foloseau pentru a-și menține sănătatea într-un mod natural.

Maca este o plantă care supraviețuiește, trăiește doar la altitudini de peste 4.200 de metri, în condiții meteorologice dure, unde alte plante ar muri. Efectele sale medicinale energizante se datorează probabil acestei tenacități și toleranței ridicate. Potrivit cercetărilor, maca este bogată în aminoacizi, minerale, vitamine, oligoelemente și fitonutrienți. Comoara incașilor are un efect extraordinar asupra echilibrului hormonal, de aceea este recomandată ca supliment alimentar pentru toate plângerile care pot fi urmărite până la tulburări hormonale.

Pudra de Maca: mai mult decât un afrodisiac

Creșterea dorinței sexuale și îmbunătățirea fertilității se află pe lista efectelor sale benefice, precum și creșterea aptitudinii fizice sau atenuarea simptomelor menopauzei. Deși a fost considerat un afrodisiac binecunoscut în cultura indigenă peruană, care crește efectiv libidoul masculin și feminin, pudra de maca poate face mult mai mult decât atât!

  • Pudra de Maca este un agent energizant eficient, în plus, spre deosebire de cofeină, ne crește nivelul de energie fără a perturba funcționarea inimii sau a glandelor suprarenale.
  • Reglează echilibrul hormonal, reglează funcția tiroidiană.
  • Poate reduce depresia și anxietatea: nutrientul său numit macamidă stimulează starea noastră emoțională pozitivă, reducând astfel depresia.
  • Poate ajuta în timpul menopauzei - cu utilizarea regulată, numărul și intensitatea bufeurilor pot fi reduse semnificativ.
  • La fel ca uleiul de krill, poate îmbunătăți abilitățile mentale - poate avea un efect benefic asupra abilităților noastre de învățare și memorie.
  • Poate îmbunătăți circulația sângelui și reduce problemele de circulație.
  • Înfrumusețează pielea, întărește dinții, stimulează creșterea părului.

Ce poate face pudra de maca gelatinizată?

Pudra de maca crudă nu este tratată termic, așa că acest ambalaj păstrează toate enzimele și nutrienții găsiți inițial în plantă. În preparatul de maca gelatinizat, conținutul de amidon al pulberii de rădăcină este îndepărtat printr-un tratament termic blând, rezultând un produs mai ușor de digerat, concentrat, cu absorbție mai rapidă. Această versiune poate fi mai benefică pentru cei cu stomac sensibil și pentru cei care au o dietă strictă.
9 efecte benefice ale rădăcinii de maca

Rădăcina Maca Rădăcină de maca

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Maca a câștigat o popularitate explozivă în ultima vreme.

Maca este o plantă originară din Peru, care este cel mai adesea disponibilă sub formă de pulbere sau capsule.

Rădăcina de Maca este folosită în mod tradițional pentru a crește fertilitatea și dorința sexuală. Este cunoscut pentru efectele sale energizante și de creștere a rezistenței.

Ce este maca?

Planta de maca - cunoscută științific sub numele de lepidium meyenii - se mai numește și ginseng peruvian. Este originar din Anzii peruani, în condiții extreme, foarte înalte, la o altitudine de 4.000 de metri deasupra nivelului mării.

Maca este o plantă cruciferă, înrudită cu varza, varza, broccoli, conopida. A fost folosit de mult în Peru în scopuri culinare și medicinale.

Partea comestibilă principală a plantei este rădăcina. Vine în mai multe culori, de la alb la negru. Rădăcina de Maca este de obicei uscată, măcinată și consumată sub formă de pulbere, amestecată cu alimente și băuturi, dar este disponibilă și în capsule.

Este demn de remarcat faptul că cercetările privind maca sunt încă la început.

Maca este o plantă medicinală care trăiește în principal în munții peruvieni la altitudini mari și în condiții extreme.

1. Bogat în nutrienți

Pudra de rădăcină de Maca este foarte hrănitoare, o sursă excelentă de multe vitamine și minerale importante.

Rădăcina de Maca este o sursă bună de carbohidrați, săracă în grăsimi și bogată în fibre. Conține câteva vitamine și minerale esențiale precum vitamina C, cupru, fier.

De asemenea, conține diverși compuși vegetali, inclusiv glucozinolați și polifenoli.

Pudra de rădăcină de Maca este bogată în carbohidrați, vitamine și minerale, inclusiv vitamina C, cupru și fier, precum și mulți compuși bioactivi din plante

2. Crește libidoul bărbaților și femeilor

Scăderea dorinței sexuale este o problemă comună în rândul adulților. Ca urmare, există un mare interes pentru potențiatorii naturali ai libidoului. Maca este un amplificator eficient al dorinței sexuale și această afirmație este susținută și de cercetări.

O analiză din 2010 a patru studii clinice randomizate cu un total de 131 de participanți a găsit dovezi că maca îmbunătățește dorința sexuală după cel puțin șase săptămâni de consum.

Maca crește dorința sexuală atât la bărbați, cât și la femei

3. Poate crește fertilitatea masculină

Calitatea și cantitatea spermatozoizilor sunt foarte importante pentru fertilitatea masculină. Există unele dovezi că rădăcina de maca crește fertilitatea masculină.

Un nou rezumat a analizat rezultatele a cinci studii mai mici. El a descoperit că maca a îmbunătățit calitatea spermei atât la bărbații infertili, cât și la bărbații sănătoși.

Un studiu a implicat nouă bărbați sănătoși. După ce au consumat maca timp de patru luni, cercetătorii au observat o creștere a numărului de spermatozoizi și a motilității.

Maca poate crește producția de spermă și poate îmbunătăți calitatea acestuia, îmbunătățind astfel fertilitatea masculină.

4. Poate ajuta la ameliorarea simptomelor menopauzei

Menopauza este perioada din viața unei femei în care menstruația se oprește definitiv. Scăderea naturală a estrogenului în acest moment poate provoca o serie de simptome neplăcute. Acestea includ bufeuri, uscăciune vaginală, schimbări de dispoziție, probleme de somn și iritabilitate.

O analiză a patru studii efectuate la femei aflate la menopauză a constatat că maca a ajutat la ameliorarea simptomelor menopauzei, inclusiv bufeurile și tulburările de somn.

În plus, studiile pe animale sugerează că maca poate contribui la sănătatea oaselor. Femeile au un risc mai mare de osteoporoză după menopauză.

Maca poate ameliora simptomele menopauzei, inclusiv bufeurile și problemele de somn noaptea.

5. Maca poate îmbunătăți starea de spirit

Numerele studii au arătat că maca poate avea un efect de îmbunătățire a dispoziției. Acest lucru poate duce la reducerea anxietății și a simptomelor depresive, în special la femeile aflate la menopauză.

Maca conține compuși vegetali numiți flavonoide, despre care se crede că sunt cel puțin parțial responsabili pentru aceste efecte psihologice.

Maca poate îmbunătăți bunăstarea mentală și starea de spirit prin reducerea depresiei și anxietății, în special la femeile aflate la menopauză.

6. Poate spori performanța sportivă și poate energiza

Pudra de rădăcină de Maca este un supliment alimentar popular printre culturisti și sportivi. Se spune că ajută la creșterea masei musculare, la creșterea forței și a energiei și la îmbunătățirea performanței la exercițiu. Unele studii pe animale au arătat, de asemenea, că îmbunătățește rezistența.

În plus, un studiu pe opt cicliști de sex masculin a arătat că, după 14 zile de suplimentare cu extract de maca, timpul necesar pentru a finaliza un ciclu de 40 km a fost redus.

În prezent, nu există dovezi științifice care să susțină afirmațiile referitoare la masa musculară sau fitness.

Suplimentele cu Maca pot îmbunătăți performanța la efort, în special rezistența, atunci când sunt utilizate. Cu toate acestea, efectul acestui lucru asupra masei și forței musculare nu a fost încă investigat.

7. Posibil efect de protecție solară al macai asupra pielii

Razele ultraviolete (UV) ale soarelui pot arde și deteriora pielea neprotejată. În timp, radiațiile UV pot provoca riduri și pot crește riscul de cancer de piele.

Există unele dovezi că aplicarea extractului concentrat de maca pe piele poate ajuta la protecția UV.

Un studiu a constatat că extractul de maca aplicat pe pielea a 5 șobolani timp de 3 săptămâni a prevenit deteriorarea pielii cauzată de radiațiile UV.

Efectul protector a fost atribuit antioxidanților polifenoli și glucozinolaților găsiți în maca.

Nu uitați că extractul de maca nu poate înlocui protecția solară tradițională. De asemenea, protejează pielea doar atunci când este aplicată pe piele, nu prin consumul acesteia.

Atunci când este aplicat pe piele, extractul de maca poate ajuta la protejarea acesteia împotriva razelor UV ale soarelui.

8. Poate ajuta la învățare și la memorie

Maca poate îmbunătăți funcția creierului. Această proprietate este folosită în mod tradițional de nativii peruani pentru a îmbunătăți performanța școlară a copiilor.

În experimentele pe animale, maca a îmbunătățit învățarea și memoria la rozătoarele cu deficiențe de memorie. În acest sens, maca neagră pare a fi mai eficientă decât alte soiuri.

Unele dovezi sugerează că maca, în special soiul negru, poate îmbunătăți învățarea și memoria.

9. Poate reduce mărirea prostatei

Mărirea prostatei, cunoscută și sub numele de hiperplazie benignă de prostată (HBP), este frecventă la bărbații în vârstă. O prostată mărită poate cauza diverse probleme cu fluxul de urină, deoarece înconjoară uretra.

În mod interesant, unele studii asupra rozătoarelor sugerează că maca roșie reduce dimensiunea prostatei.

Conform recomandărilor, efectul maca roșie asupra prostatei este eficient împreună cu o cantitate mare de glucozinolat. Aceste substanțe pot reduce riscul de cancer de prostată.

Mărirea prostatei este frecventă la bărbații în vârstă și poate cauza probleme la urinare. Pe baza experimentelor pe animale, maca roșie poate reduce dimensiunea prostatei.

Cum se folosește maca?

Maca este ușor de inclus în dieta ta. Poate fi luat ca supliment sau amestecat în alimente și băuturi.

Doza optimă pentru uz medicinal nu a fost încă determinată. Doza zilnică de pudră de rădăcină de maca utilizată în teste este de obicei de 1,5–5 grame pe zi.

Disponibil sub formă de pulbere sau în capsule de 500 mg.

În timp ce maca galbenă este tipul cel mai ușor disponibil, tipurile mai închise, cum ar fi roșu și negru, pot avea proprietăți biologice diferite.

Pudra de rădăcină în masă poate fi încorporată cu ușurință în dietă și este disponibilă pe scară largă.

Siguranță și efecte secundare

Maca este în general considerată sigură.

Cu toate acestea, nativii din Peru cred că consumul de rădăcină proaspătă de maca poate fi dăunător sănătății, așa că recomandă să fie gătită mai întâi.

De asemenea, în caz de probleme cu tiroida, ar trebui să fii atent când folosești maca. Acest lucru se datorează faptului că conține goitrogeni, substanțe care pot interfera cu funcționarea normală a glandei tiroide.

În sfârșit, femeile care sunt însărcinate sau care alăptează ar trebui să-și consulte medicul înainte de a lua maca.

Maca este considerată sigură pentru majoritatea oamenilor, deși persoanele cu probleme cu tiroida ar trebui să o folosească cu prudență.

Rezumat

Utilizarea suplimentelor de maca poate avea multe beneficii pentru sănătate, cu toate acestea, majoritatea studiilor nu sunt cuprinzătoare și multe au fost efectuate doar pe animale. Deși maca este promițătoare, încă trebuie studiată mai în detaliu.
Vreau un urs!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :