Nuci de macadamia

Nucă de Macadam

10 beneficii pentru sănătate și nutriție ale nucilor de macadamia

Următoarele sunt constatări susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Nucile de Macadamia sunt bogate în vitamine, minerale, fibre și antioxidanți. Beneficiile pot include pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății intestinale și protecția împotriva bolilor precum diabetul și bolile de inimă.

Nuca de macadamia este o nucă de copac cu o aromă delicată, de unt și o textură cremoasă.

Nuci de Macadamia, originari din Australia, sunt acum cultivați în multe părți ale lumii, cum ar fi Brazilia, Costa Rica, Hawaii și Noua Zeelandă.

La fel ca majoritatea tipurilor de nuci, nucile de macadamia sunt bogate în substanțe nutritive și compuși vegetali benefici. De asemenea, este asociat cu o serie de proprietăți benefice, inclusiv o digestie mai bună, sănătatea inimii, controlul greutății și al zahărului din sânge.

1. Bogat în nutrienți

Nucă de macadam Nucă de Macadamia

Nucile de Macadamia sunt bogate în calorii și în grăsimi sănătoase, vitamine și minerale. 28 de grame de nuci de macadamia conțin următoarele:

 • Proteine: 2 grame
 • Carbohidrați: 4 grame
 • Zahăr: 1 gram
 • Fibre: 3 grame
 • Mangan: 58% din valoarea zilnică (DV)
 • Tiamină: 22% din DV
 • Cupru: 11% din DV
 • Magneziu: 9% din DV
 • Fier: 6% din DV
 • Vitamina B6: 5% din DV

Nucile de Macadamia sunt, de asemenea, bogate în grăsimi mononesaturate, un tip de grăsime care poate susține sănătatea inimii prin scăderea colesterolului total și LDL (rău).

Aceste nuci au un conținut scăzut de carbohidrați și zaharuri și au un conținut moderat de fibre. Această combinație îi face puțin probabil să crească nivelul zahărului din sânge, ceea ce poate fi benefic în special pentru persoanele cu diabet.

Nucile de Macadamia sunt bogate în vitamine, minerale și fibre, dar, în același timp, au un conținut scăzut de carbohidrați și zahăr și se laudă și cu grăsimi mononesaturate sănătoase

2. Este plin de antioxidanți

Ca majoritatea nucilor, nucile de macadamia sunt o sursă excelentă de antioxidanți.

Antioxidanții neutralizează radicalii liberi, care sunt molecule instabile care pot provoca leziuni celulare și pot crește riscul de boli precum diabetul, Alzheimer și bolile de inimă.

În plus, nucile de macadamia au cel mai mare conținut de flavonoide dintre toate nucile. Acest antioxidant combate inflamația și ajută la scăderea colesterolului.

În plus, această nucă este bogată în tocotrienoli, o formă de vitamina E cu proprietăți antioxidante care poate ajuta la scăderea nivelului de colesterol. Acești compuși pot proteja chiar împotriva cancerului și a bolilor creierului.

Nucile de Macadamia sunt pline de flavonoide și tocotrienoli, antioxidanți care protejează organismul de deteriorarea celulelor și de boli

3. Poate îmbunătăți sănătatea inimii

Nucile de Macadamia pot reduce riscul de boli de inimă.

Conform diferitelor studii, consumul a 8-42 de grame de nuci pe zi poate reduce nivelul de colesterol total și LDL (rău) cu până la 10%.

În mod interesant, un mic studiu asupra persoanelor cu colesterol ridicat a constatat că o dietă bogată în nuci de macadamia a redus nivelul acestui marker de sânge în aceeași măsură ca o dietă prietenoasă cu inima și săracă în grăsimi.

În plus, consumul a 42-84 de grame de nuci de macadamia pe zi poate reduce semnificativ nivelul markerilor inflamatori, cum ar fi leucotriena B4. Inflamația este unul dintre factorii de risc pentru bolile de inimă.

Cercetătorii cred că efectul benefic al nucilor de macadamia asupra inimii poate proveni din conținutul lor ridicat de acizi grași mononesaturați.

Această grăsime este asociată în mod constant cu o sănătate mai bună a inimii și cu un risc mai scăzut de accident vascular cerebral și atac de cord fatal.

Nucile de Macadamia sunt bogate în grăsimi mononesaturate prietenoase cu inima, consumul zilnic a unei cantități mici poate reduce factorii de risc pentru bolile de inimă, cum ar fi colesterolul ridicat și inflamația

4. Poate reduce riscul de sindrom metabolic

Sindromul metabolic este un set de factori de risc, cum ar fi glicemia crescută și colesterolul, care cresc riscul de accident vascular cerebral, boli de inimă și diabet de tip 2.

Cercetările arată că nucile de macadamia pot proteja atât împotriva sindromului metabolic, cât și împotriva diabetului de tip 2.

De exemplu, o revizuire recentă a legat o dietă bogată în nuci, inclusiv nuci de macadamia, cu scăderea nivelului de zahăr din sânge a jeun. În dieta din această recenzie, oamenii au consumat între 28 și 84 de grame de nuci de macadamia pe zi. Nivelul lor de hemoglobină A1c sa îmbunătățit semnificativ, ceea ce este un indicator al controlului pe termen lung al zahărului din sânge.

De asemenea, o dietă bogată în grăsimi mononesaturate – care reprezintă 80% din grăsimea din nucile de macadamia – poate ajuta la reducerea factorilor de risc pentru sindromul metabolic, în special la persoanele cu diabet zaharat de tip 2.

În general, consumul de nuci este asociat cu scăderea glicemiei și a greutății corporale la persoanele cu sindrom metabolic sau diabet de tip 2.

Consumul regulat de nuci, inclusiv nuci de macadamia, poate reduce riscul de sindrom metabolic și poate contribui la un nivel mai scăzut și mai stabil al zahărului din sânge

5. Vă poate ajuta să pierdeți în greutate

Chiar dacă sunt bogate în calorii, nucile de macadamia vă pot ajuta să pierdeți în greutate.

Acest lucru se datorează parțial cantității de proteine ​​și fibre pe care le conține, doi nutrienți despre care se știe că reduc foamea și favorizează sațietatea.

Cercetările arată că unele dintre grăsimile din nuci pot rămâne în peretele fibros al nucilor în timpul digestiei. Deci nucile de macadamia și alte nuci pot conține mai puține calorii decât se credea anterior. Într-un studiu de 3 săptămâni, 71 de tinere japoneze au mâncat pâine cu 10 grame de nuci de macadamia, nucă de cocos sau unt în fiecare zi. Cei din grupul cu nuci de macadamia au pierdut 0,4 kg până la sfârșitul studiului, în timp ce greutatea celor din celelalte grupuri nu s-a schimbat.

Nucile de Macadamia sunt, de asemenea, bogate în grăsimi mononesaturate, în special acizi grași omega-7, care protejează împotriva creșterii nedorite în greutate.

Într-un studiu de 12 săptămâni, șoarecii obezi hrăniți cu o dietă bogată în grăsimi cu cantități mari de ulei de macadamia - bogat în acid palmitoleic - aveau celule adipoase semnificativ mai mici decât cele care nu au primit acest produs.

Cu toate acestea, nu este clar dacă nucile de macadamia au același efect benefic asupra oamenilor.

Nucile de Macadamia pot reduce foamea și pot promova sațietatea, ceea ce poate fi benefic pentru pierderea în greutate și poate conține, de asemenea, mai puține calorii decât se credea anterior

6. Poate îmbunătăți sănătatea intestinală

Nucile de Macadamia conțin fibre care îmbunătățesc digestia și sănătatea generală a intestinului.

Ca și în cazul majorității nucilor, fibra solubilă din nucile de macadamia poate acționa ca un prebiotic, ceea ce înseamnă că ajută la hrănirea bacteriilor intestinale benefice.

Aceste bacterii prietenoase, la rândul lor, produc acizi grași cu lanț scurt (SCFA) precum acetat, butirat și propionat, care pot reduce inflamația și pot proteja împotriva afecțiunilor precum sindromul colonului iritabil (IBS), boala Crohn și colita ulcerativă.

Unele dovezi sugerează că SCFA pot reduce riscul de diabet și obezitate.

Fibrele solubile din nucile de macadamia ajută digestia prin hrănirea bacteriilor intestinale benefice, care pot îmbunătăți sănătatea intestinală

7–9. Alte beneficii posibile

Cercetările sugerează că nucile de macadamia pot oferi beneficii suplimentare pentru sănătate, inclusiv:

 1. 7. Oferă proprietăți anticancerigene: Nucile de macadamia conțin flavonoide și tocotrienoli, compuși vegetali despre care s-a demonstrat în studii pe eprubetă că ajută la combaterea sau uciderea celulelor canceroase. Cu toate acestea, sunt necesare cercetări suplimentare.
 2. 8. Îmbunătățirea sănătății creierului: Studiile pe eprubetă și pe animale arată că tocotrienolii pot proteja și celulele creierului de afecțiuni precum Alzheimer și Parkinson. Cu toate acestea, este nevoie de cercetare umană.
 3. 9. Creșteți longevitatea: consumul regulat de nuci, inclusiv nuci de macadamia, poate reduce riscul de deces prematur cu aproximativ o treime.

Rețineți că aceste potențiale proprietăți sunt departe de a fi dovedite. Sunt necesare studii suplimentare pe oameni.

Consumul regulat de nuci de macadamia poate reduce riscul de deces prematur și poate ajuta la protejarea împotriva cancerului și a bolilor creierului, dar este important de reținut că sunt necesare mai multe cercetări înainte de a putea trage concluzii ferme

10. Poate fi adăugat cu ușurință în dietă

Nucile de Macadamia sunt versatile și pot fi încorporate cu ușurință în majoritatea dietelor.

De obicei, nucile de macadamia crude sunt cea mai sănătoasă formă. Fripturile uscate sunt o alternativă bună dacă nu aveți timp să le prăjiți singur, dar încercați să evitați variantele prăjite cu ulei, care conțin grăsimi adăugate inutil.

Puteți mânca nuci de macadamia întregi, le puteți măcina și presărați în supe și mâncăruri fierbinți sau puteți înlocui crutoanele în salate.

Untul de nuci de Macadamia este o altă modalitate de a vă bucura de aceste nuci. La fel ca untul de arahide, poate fi uns pe pâine, biscuiți și felii de fructe, precum și adăugat în fulgi de ovăz sau iaurt.

În sfârșit, aceste nuci pot fi înmuiate și măcinate într-o pulpă pentru a face brânză sau lapte fără lactate. Această pastă poate sta și la baza diferitelor deserturi.

Nucile de Macadamia sunt un adaos versatil la majoritatea dietelor, pot fi consumate întregi, măcinate, crude, prăjite sau sub formă de unt de nuci și pot fi un adaos special la felurile principale, gustările și deserturile.

Rezumat

Nucile de Macadamia sunt bogate în vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și grăsimi sănătoase.

Beneficiile potențiale includ pierderea în greutate, îmbunătățirea sănătății intestinale și protecția împotriva diabetului, a sindromului metabolic și a bolilor de inimă.

Dacă sunteți curios despre această nucă, încercați să o includeți astăzi în dieta dvs.
Produse din nuci de macadam

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :