Pudră de proteine

Pudră de proteine

Pudră proteică vegană

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Evitarea produselor de origine animală nu înseamnă a renunța la proteine.

Fie că ești pe drum sau cauți o realimentare rapidă după antrenament, o varietate de produse pe bază de plante – simplu sau aromat – poți alege dintre pudre proteice care pot fi amestecate cu apă, lapte vegetal, smoothie-uri, fulgi de ovăz sau alte alimente.

Plantele precum orezul, mazărea și semințele de floarea soarelui nu sunt la fel de concentrate în proteine ​​precum carnea și peștele. Cu toate acestea, procesatorii de alimente extrag majoritatea grăsimilor și carbohidraților, astfel încât să poată izola proteinele din plante pentru a face pulberi bogate în proteine.

În ciuda unor afirmații, majoritatea proteinelor vegetale nu sunt complete, adică nu conțin cantități optime de aminoacizi esențiali pentru a sprijini sinteza proteinelor din organism. Totuși, aceasta nu este o problemă în cazul consumului regulat de diferite proteine ​​vegetale.

Așadar, urmează cele mai bune pudre proteice vegane și caracteristicile lor nutriționale.

Proteina din mazăre

Pudra proteică de mazăre nu este făcută din mazăre verde dulce, ci din verișoarele lor cu un conținut mai mare de proteine: mazăre galbenă.

O porție (30 de grame) de pudră BioMenü BIO PROTEIN DE MĂZARE fără arome aprox. Conține 25 de grame de proteine ​​și 116 calorii. Ca și alte leguminoase, conținutul de aminoacid esențial numit metionină este scăzut.

Cu toate acestea, pulberea BioMenü BIO PEA PROTEIN este deosebit de bogată în aminoacizi esențiali cu lanț ramificat (leucină, izoleucină și valină), care furnizează combustibil mușchilor care lucrează și stimulează organismul să producă proteine ​​musculare.

Într-un studiu de 12 săptămâni, 161 de tineri au consumat 25 de grame de pudră proteică de mazăre de două ori pe zi, imediat după antrenamentul cu greutăți. Cei mai slabi participanți și-au crescut grosimea mușchilor bicepși cu 20%, comparativ cu doar 8% în grupul placebo.

De asemenea, câștigurile musculare observate cu proteinele din mazăre au fost similare cu cele cu proteinele din zer.

Studiile la animale și la oameni sugerează, de asemenea, că proteina din mazăre poate promova sațietatea și scădea tensiunea arterială.

Pudra proteică din mazăre este bogată în aminoacizi cu lanț ramificat (BCAA), care susțin dezvoltarea mușchilor. Potrivit cercetărilor preliminare, este la fel de eficient ca și proteina din zer în susținerea creșterii musculare. Vă poate ajuta să vă simțiți plin și să vă reduceți tensiunea arterială.

Proteina din cânepă

Proteina din cânepă este obținută din semințele plantei de canabis, dar dintr-o varietate care conține doar urme de compuși euforici.

O porție (30 de grame) de pudră proteică BioMenü BIO KENDERMAG fără arome aprox. Conține 14 grame de proteine ​​și 105 calorii. O sursă excelentă de fibre, fier, zinc, magneziu și acid alfa-linolenic (ALA), conține forma vegetală a grăsimilor omega-3.

Deoarece cânepa are un nivel scăzut de aminoacid esențial lizină, nu este o proteină completă. Cu toate acestea, dacă mănânci în mod obișnuit leguminoase sau quinoa, poți umple acest gol.

Cercetarea în eprubetă sugerează că proteina din semințe de cânepă poate fi o sursă valoroasă de scădere a tensiunii arteriale. Cu toate acestea, efectele acestui lucru nu au fost încă studiate la om.

Deși proteina de cânepă are o proteină moderată și un nivel scăzut de aminoacizi de lizină, este bogată în fibre, fier, zinc, magneziu și ALA și conține grăsimi omega-3.

Proteina din semințe de dovleac

Semințele de dovleac în ansamblu au un conținut relativ ridicat de proteine ​​și grăsimi sănătoase. Când se face o pulbere, cea mai mare parte a grăsimii este îndepărtată, ceea ce îi reduce conținutul de calorii.

O porție (30 de grame) de pulbere nearomatizată de PROTEINĂ DE SEMINȚE DE DOVLEAC BIO BioMenü aprox. Conține 20 de grame de proteine ​​și 116 calorii. Deoarece conținutul de aminoacizi esențiali al treoninei și al lizinei este scăzut, aceasta nu este o proteină completă.

Proteina din semințe de dovleac este totuși foarte hrănitoare, conținând cantități mari de magneziu, zinc, fier și alte minerale, precum și compuși vegetali benefici.

Există puține studii privind beneficiile pentru sănătate ale proteinei din semințe de dovleac, dar există dovezi că aceasta are proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.

Când șobolanii cu boală hepatică li s-a administrat proteină din semințe de dovleac în plus față de dieta lor obișnuită, anumiți markeri ai sănătății ficatului s-au îmbunătățit în comparație cu șobolanii tratați cu proteine ​​​​de cazeină (lapte).

Mai mult, în sângele șobolanilor care consumă proteine ​​din semințe de dovleac, în comparație cu grupul de cazeine, nivelul de colesterol LDL „rău” a scăzut cu 22%, iar activitatea antioxidantă a crescut cu 48%.

Deși săracă în aminoacizi esențiali treonină și lizină, pudra proteică din semințe de dovleac este foarte hrănitoare și oferă o mare varietate de minerale. Compușii săi buni din plante pot avea efecte antioxidante și antiinflamatorii.

Proteina din orez brun

Pudra proteică de orez brun este ușor disponibilă și relativ ieftină.

O porție (30 de grame) de pudră BioMenü BIO PROTEIN DE OREZ, fără arome, aprox. conține xx grame de proteine ​​și xx calorii. Conținutul de aminoacid esențial lizină este scăzut, dar este o sursă bună de BCAA pentru a sprijini dezvoltarea mușchilor.

De fapt, un studiu preliminar sugerează că pudra proteică de orez brun poate fi la fel de eficientă ca și proteina din zer în sprijinirea creșterii musculare atunci când este consumată după antrenamentul cu greutăți.

Într-un studiu de opt săptămâni pe bărbați tineri, cei care au consumat 48 de grame de pudră de proteine ​​din orez după antrenamentul cu greutăți trei zile pe săptămână au avut o creștere cu 12% a grosimii mușchilor bicepși în comparație cu bărbații care au consumat aceeași cantitate de proteine ​​din zer.

Una dintre problemele produselor din orez este contaminarea cu arsen. Alegeți o pudră de proteine ​​​​de orez care a fost testată pentru nivelurile de arsenic.

Deși nu este o proteină completă, pudra de proteine ​​​​de orez brun este bogată în BCAA și poate fi la fel de eficientă ca și proteina din zer în susținerea creșterii musculare, ca parte a unui program de antrenament cu greutăți. Alegeți o marcă care a fost testată pentru contaminarea cu arsenic.

Proteina din semințe de floarea soarelui

Proteina izolată din semințele de floarea soarelui este o opțiune relativ nouă de pudră proteică vegană.

O porție (30 de grame) de pulbere de PROTEINĂ DE SEMINȚE DE FLOARE-Soarelui BioMenü fără arome 125 g aprox. Conține 16 grame de proteine, 100 de calorii și BCAA pentru creșterea mușchilor.

Ca și alte semințe, conținutul de aminoacid esențial lizină este scăzut. Cu toate acestea, este o sursă bogată de toți ceilalți aminoacizi esențiali.

Până în prezent, nu există studii care să compare efectele asupra sănătății ale proteinei din semințe de floarea soarelui și ale altor surse izolate de proteine ​​vegetale la animale sau la oameni.

Proteina din semințe de floarea-soarelui oferă BCAA pentru creșterea și regenerarea mușchilor. Conținutul de aminoacid esențial lizină este scăzut.

Rezumat

Pudrele de proteine ​​​​vegane pot ajuta la furnizarea organismului cu aminoacizi esențiali necesari pentru a susține sinteza proteinelor, inclusiv creșterea și regenerarea musculară.

Cereelele, leguminoasele și semințele sunt surse tipice de proteine ​​vegetale, care sunt transformate în pulberi prin extragerea majorității grăsimilor și carbohidraților în timp ce se separă componentele proteice.

Proteinele din plante au de obicei niveluri scăzute de unul sau mai mulți aminoacizi esențiali. Cu toate acestea, aceasta nu este o problemă dacă consumați în mod regulat o varietate de proteine ​​vegetale.
Vreau pudră proteică vegană!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :