Mango

Mango

Beneficiile pentru sănătate ale consumului de mango

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

În unele părți ale lumii, mango (mangifera indica) este numit „regele fructelor”. Are o sămânță mare, osoasă. Mango este originar din India și Asia de Sud-Est și este cultivat de peste 4.000 de ani. Există sute de soiuri de mango, fiecare cu un gust, formă, dimensiune și culoare unice.

Acest fruct nu este doar delicios, ci se laudă și cu un profil nutrițional impresionant. De fapt, studiile au legat mango și nutrienții lor de beneficii pentru sănătate, cum ar fi îmbunătățirea imunității, digestia și vederea, precum și un risc mai mic de anumite tipuri de cancer.

În continuare este o prezentare generală a beneficiilor nutriționale ale mango.

Bogat în nutrienți

Mango are un conținut scăzut de calorii, dar este plin de nutrienți.

O cană (165 de grame) de mango feliat conține aproximativ:

 • Calorii: 99
 • Proteine: 1,4 grame
 • Carbohidrați: 24,7 grame
 • Grăsimi: 0,6 grame
 • Fibre alimentare: 2,6 grame
 • Vitamina C: 67% din doza zilnică recomandată (RDI)
 • Cupru: 20% din CDI
 • Acid folic: 18% din RDI
 • Vitamina B6: 11,6% din CDI
 • Vitamina A: 10% din CDI
 • Vitamina E: 9,7% din RDI
 • Vitamina B5: 6,5% din RDI
 • Vitamina K: 6% din RDI
 • Niacină (vitamina B3): 7% din RDI
 • Potasiu: 6% din CDI
 • Riboflavină (vitamina B3): 5% din RDI
 • Mangan: 4,5% din CDI
 • Tiamină (vitamina B1): 4% din RDI
 • Magneziu: 4% din CDI

De asemenea, conține cantități mici de fosfor, acid pantotenic, calciu, seleniu și fier.

O ceașcă (165 de grame) de mango oferă aproape 70% din CDI pentru vitamina C – o vitamină solubilă în apă care susține sistemul imunitar, ajută organismul să absoarbă fierul și promovează creșterea și regenerarea.

Mango este sărac în calorii, dar bogat în nutrienți - în special vitamina C, care susține imunitatea, absorbția fierului, creșterea și regenerarea

Conținut ridicat de antioxidanți

Bucăți de mango Bucăți de mango

Mango este plin de polifenoli - compuși vegetali care acționează ca antioxidanți. Conține mai mult de o duzină de tipuri diferite de polifenoli, inclusiv mangiferină, catechine, antocianine, quercetină, kaempferol, ramnetină, acid benzoic și multe altele.

Antioxidanții sunt foarte importanți deoarece protejează celulele de efectele nocive ale radicalilor liberi. Radicalii liberi sunt compuși foarte reactivi care se pot lega și pot deteriora celulele. Cercetările au legat efectele nocive ale radicalilor liberi cu semnele îmbătrânirii și bolile cronice.

Dintre polifenoli, mangiferina a atras cel mai mult interes, este uneori numită „super antioxidant” deoarece este deosebit de eficientă.

Studiile de laborator și pe animale au arătat că mangiferina poate contracara daunele asociate cu cancerul, diabetul și alte boli.

Mango conține mai mult de o duzină de tipuri diferite de polifenoli, inclusiv mangiferina, care este deosebit de eficientă, polifenolii acționează ca antioxidanți în organism

Poate crește imunitatea

Mango este o sursă excelentă de nutrienți care stimulează imunitatea. O cană (165 de grame) de mango asigură 10% din necesarul zilnic de vitamina A.

Vitamina A este esențială pentru un sistem imunitar sănătos, deoarece ajută la combaterea infecțiilor. Nivelurile scăzute de vitamina A sunt asociate cu un risc mai mare de infecție.

În plus, 165 de grame de mango asigură aproape trei sferturi din necesarul zilnic de vitamina C. Această vitamină poate ajuta organismul să producă globule albe, care sunt esențiale pentru combaterea mai multor boli. Poate promova funcționarea mai eficientă a acestor celule și poate îmbunătăți capacitatea de apărare a pielii.

Mango conține, de asemenea, acid folic, vitamina K, vitamina E și mai multe tipuri de vitamine B, care contribuie, de asemenea, la menținerea imunității.

Mango este o sursă excelentă de acid folic, câteva vitamine B și vitaminele A, C, K și E - toate care ajută la creșterea imunității

Poate sprijini sănătatea inimii

Mango Mango

Mango conțin mulți nutrienți care susțin funcționarea sănătoasă a inimii. De exemplu, magneziul și potasiul, care contribuie la menținerea unui interval sănătos al ritmului cardiac și la relaxarea vaselor de sânge, asigurând astfel tensiunea arterială mai scăzută.

Mango conține, de asemenea, un antioxidant unic numit mangiferină.

Experimentele pe animale au arătat că mangiferina protejează celulele inimii împotriva inflamației, stresului oxidativ și apoptozei (moartea controlată a celulelor). De asemenea, poate reduce nivelul de colesterol din sânge, trigliceride și acizi grași liberi.

Mango conține magneziu, potasiu și antioxidantul mangiferină, care susțin toate funcționarea sănătoasă a inimii

Poate sprijini funcționarea sistemului digestiv

Mango are multe proprietăți care sunt foarte benefice pentru sănătatea digestivă.

Una este enzimele digestive numite amilaze. Enzimele digestive descompun moleculele mari de alimente, astfel încât acestea să poată fi absorbite cu ușurință. Amilazele descompun carbohidrații complecși în zaharuri, cum ar fi glucoza și maltoza. Aceste enzime sunt mai active în mangourile coapte, motiv pentru care sunt mai dulci decât cele necoapte.

În plus, deoarece mango conțin multă apă și fibre alimentare, ele pot ajuta la rezolvarea problemelor digestive, cum ar fi constipația și diareea.

Un studiu de patru săptămâni pe adulți cu constipație cronică a constatat că consumul zilnic de mango a fost mai eficient în ameliorarea simptomelor bolii decât un supliment care conține o cantitate similară de fibre solubile.

Aceasta înseamnă că, pe lângă fibrele alimentare, mango au și alte componente care susțin sistemul digestiv.

Mango conțin enzime digestive, apă, fibre alimentare și alți compuși care promovează un sistem digestiv sănătos

Poate sprijini sănătatea ochilor

Mango este plin de nutrienți care susțin funcționarea sănătoasă a ochilor.

Doi nutrienți antioxidanti cheie sunt luteina și zeaxantina. Se acumulează în retină, în special în miezul acesteia, macula. În interiorul retinei, luteina și zeaxantina acționează ca protecție solară naturală și absorb excesul de lumină. De asemenea, par să protejeze ochii de lumina albastră dăunătoare.

În plus, mango este o sursă excelentă de vitamina A, care susține și sănătatea ochilor. Deficitul de vitamina A este asociat cu uscarea ochilor și orbirea nocturnă. O deficiență severă de vitamina A poate cauza probleme și mai mari, cum ar fi cicatricile corneene.

Mango conțin luteină, zeaxantina și vitamina A - care susțin sănătatea ochilor, luteina și zeaxantina pot proteja împotriva razelor solare, în timp ce lipsa vitaminei A poate cauza probleme de vedere

Poate îmbunătăți sănătatea părului și a pielii

Arborele de mango Arborele de mango

Mango este bogat în vitamina C, care este necesară pentru sănătatea părului și a pielii. Aceasta vitamina este esentiala pentru producerea de colagen, o proteina care da structura pielii si parului. Colagenul face pielea elastică și previne lăsarea și formarea ridurilor.

În plus, mango este o sursă bună de vitamina A, care stimulează creșterea părului și producerea de sebum - un lichid care ajută la hidratarea scalpului pentru un păr sănătos. În plus, vitamina A și alți retinoizi se integrează în piele și o protejează de soare.

Pe lângă vitaminele A și C, mango conțin o cantitate mare de polifenoli, care funcționează ca antioxidanți. Acești antioxidanți protejează foliculii de păr de efectele nocive ale stresului oxidativ.

Mango conține vitamina C, care oferă elasticitate pielii, previne lăsarea și ridurile și oferă, de asemenea, vitamina A, care este necesară pentru un păr sănătos

Poate ajuta la reducerea anumitor riscuri de cancer

Mango este bogat în polifenoli, care pot avea proprietăți anticancerigene. Polifenolii pot contribui la protecția împotriva stresului oxidativ, care este legat de multe tipuri de cancer.

S-au găsit polifenoli de mango în studiile pe eprubetă și pe animale pentru a reduce stresul oxidativ, ucide sau opri creșterea diferitelor celule canceroase, inclusiv leucemia, cancerul de colon, plămânul, prostată și sânul.

Mangiferina, unul dintre principalii polifenoli din mango, a atras recent atenția pentru efectele sale promițătoare împotriva cancerului. În experimentele pe animale, a redus inflamația, a protejat celulele împotriva stresului oxidativ și fie a oprit creșterea celulelor canceroase, fie le-a ucis.

Deși aceste studii sunt promițătoare, sunt necesare studii pe oameni pentru a înțelege mai bine efectele anticancer ale polifenolilor de mango.

Polifenolii de mango pot combate stresul oxidativ legat de cancerul de colon, plămâni, prostată, sân și oase

Rezumat

Mango este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți și are multe beneficii pentru sănătate, inclusiv potențiale efecte anticancerigene, precum și îmbunătățirea imunității, sănătatea digestivă, sănătatea ochilor, a pielii și a părului.
Vreau un mango!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :