Ulei esențial de geranium

Geranium

Tot ce trebuie să știți despre uleiul esențial de geranium

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Prezentare generală

Geranium Geranium

Uleiul esențial de geranium (mușcata) este obținut prin distilarea cu abur a frunzelor de Pelargonium graveolens, o plantă originară din Africa de Sud. Potrivit folclorului, a fost folosit pentru multe afecțiuni de sănătate.

Uleiul de geranium este cultivat in multe regiuni, inclusiv in Europa si Asia. Există multe soiuri și tulpini de floare roz proaspătă, cu parfum floral. Tipurile individuale diferă prin parfum, dar sunt aproape identice în ceea ce privește compoziția, beneficiile și utilizarea.

Uleiul de geraniu este utilizat pe scară largă ca ingredient în parfumuri și produse cosmetice. Uleiul esențial este folosit și în aromaterapie pentru a trata multe afecțiuni de sănătate. În aromoterapie, uleiurile esențiale sunt inhalate cu un difuzor, diluate cu uleiuri purtătoare și aplicate pe piele, au un efect calmant.

Cercetatorii au investigat efectele benefice ale uleiului esential de geranium in numeroase experimente umane si animale. Există, de asemenea, dovezi anecdotice ale beneficiilor sale. Se crede că are proprietăți antioxidante, antibacteriene, antiinflamatorii, antimicrobiene și astringente.

Beneficiile uleiului esențial de geranium

Uleiul esential de geranium este bine cercetat pentru unele afectiuni, dar mai putin pentru altele. Asigurați-vă că vă consultați medicul înainte de utilizare și nu înlocuiți uleiul esențial de geranium cu medicamentele sau tratamentul prescris.

Uleiul de geranium poate fi util in urmatoarele conditii:

Acnee, dermatită și boli inflamatorii ale pielii.

Conform unei analize din 2017 a studiilor privind uleiul esențial de geranium, este benefic pentru reducerea acneei, iritațiilor pielii și infecțiilor pielii atunci când este aplicat local, datorită proprietăților sale antibacteriene, antimicrobiene și antiseptice.

Proprietățile antiinflamatorii ale uleiului esențial de geranium sunt, de asemenea, benefice pentru multe afecțiuni inflamatorii, inclusiv cele care implică pielea. Potrivit unui studiu, uleiul esențial de geranium este promițător ca un potențial medicament antiinflamator cu puține efecte secundare.

Edem

Conform unui experiment pe animale, proprietățile antiinflamatorii ale uleiului esențial de geranium pot avea un efect benefic asupra umflăturilor picioarelor și ale picioarelor cauzate de edem.

Dovezile anecdotice sugerează că adăugarea uleiului esențial de geranium în apa de baie poate fi o modalitate bună de a trata această afecțiune. Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a examina efectul uleiului esențial de geranium asupra edemului.

Sinuzita

Vestibulita nazală este o afecțiune neplăcută asociată cu tratamentul medicamentos pentru cancer.

Un mic studiu observațional și dovezi anecdotice sugerează că uleiul esențial de geranium poate ameliora simptomele nazale cauzate de această afecțiune, cum ar fi sângerare, cicatrici, durere, uscăciune și răni. Pentru studiu, uleiul esențial de geranium a fost amestecat cu ulei de susan și folosit ca spray nazal la femeile supuse chimioterapiei pentru cancerul de sân.

Infecție

Mai multe studii au aratat ca uleiul esential de geranium lupta impotriva infectiilor bacteriene. Uleiul esențial de geranium are proprietăți antimicrobiene și antibacteriene, astfel încât este eficient împotriva mai multor tulpini de bacterii.

Un studiu a constatat că uleiul esențial de geranium este la fel de eficient ca amoxicilina în combaterea tulpinilor de bacterii precum Staphylococcus aureus. Același studiu a constatat că este ineficient împotriva Listeria monocytogenes, o altă tulpină de bacterii.

Boala neurodegenerativă

Anumite boli neurodegenerative, cum ar fi boala Alzheimer, scleroza multiplă, boala Parkinson și scleroza laterală amiotrofică (ALS) sunt asociate cu diferite grade de neuroinflamație.

Un studiu a constatat că concentrațiile mari de citronelol, o componentă a uleiului esențial de geranium, inhibă producția de oxid nitric, reducând inflamația și moartea celulelor din creier.

Cercetătorii spun că uleiul esențial de geranium le poate aduce beneficii persoanelor cu boli neurodegenerative care implică neuroinflamație.

Menopauză și perimenopauză

Un studiu a constatat că aromaterapia cu ulei esențial de geranium stimulează în mod benefic secreția de estrogen salivar.

Cercetătorii susțin că uleiul esențial de geranium poate fi valoros pentru femeile care se confruntă cu simptome de estrogen scăzut și sănătate legate de menopauză și perimenopauză.

Stres, anxietate și depresie

Aromaterapia devine din ce în ce mai comună, chiar și în mediul spitalicesc. Într-un studiu clinic randomizat cu femei aflate în travaliu pentru prima dată, s-a constatat că uleiul esențial de geranium inhalat a avut un efect calmant și a putut reduce anxietatea asociată cu prima etapă a travaliului.

Dovezile anecdotice sugerează, de asemenea, că uleiul esențial de geranium poate promova relaxarea și atenuează starea de spirit depresivă. Într-un experiment pe animale pe șoareci, efectele calmante și antidepresive ale tulpinii de ulei esențial de geraniu Reunion (Pelargonium roseum willd) au fost analizate și s-au dovedit a fi eficiente în reducerea stresului.

Durere cauzată de zona zoster

Shingetul duce adesea la nevralgie postherpetică, o afecțiune foarte dureroasă care afectează fibrele nervoase și pielea care trece de-a lungul nervului.

Un studiu a constatat că aplicarea topică a uleiului de geranium a redus semnificativ durerea de nevralgie postherpetică în câteva minute de la aplicare. Aceste efecte au fost trecătoare și au necesitat reaplicarea după cum a fost necesar.

Alergii

Conform unui studiu preliminar, uleiul esențial de geranium poate fi eficient în reducerea reacțiilor alergice datorită conținutului său de citronelol. Cu toate acestea, sunt necesare investigații suplimentare.

Dovezile anecdotice sugerează că aplicarea locală poate reduce mâncărimea cauzată de reacțiile alergice. Acest lucru se datorează efectului antiinflamator al uleiului esențial.

Îngrijirea rănilor

Dovezile anecdotice sugerează că uleiul esențial de geranium poate fi benefic în oprirea sângerării de la rănile minore. Face acest lucru accelerând coagularea și provocând contracția vaselor de sânge. Proprietățile sale antibacteriene și antiseptice au și un efect benefic asupra vindecării.

Diabet zaharat

Uleiul esențial de geranium a fost folosit de mult timp în Tunisia ca remediu popular pentru reducerea hiperglicemiei.

Un studiu pe animale a constatat că administrarea orală zilnică a redus semnificativ nivelul de glucoză la șobolani. Cercetătorii au sugerat că uleiul esențial de geranium poate fi benefic pentru atenuarea nivelului ridicat de zahăr din sânge la persoanele cu diabet, dar au indicat și că sunt necesare studii suplimentare.

Oamenii nu ar trebui să consume ulei esențial de geranium. Cercetarea umană este încă necesară, dar aromaterapia adăugată la un difuzor sau aplicată local poate avea același efect.

Uleiul de geranium vs. ulei de muscata trandafir

Uleiul esențial de geranium și uleiul esențial de muscata trandafir provin din diferite specii ale speciilor de plante Pelargonium graveolens.

Compoziția și proprietățile lor sunt aproape identice, așa că au un efect la fel de benefic asupra sănătății. Uleiul esențial de muscata trandafir are un parfum puțin mai floral, care seamănă cu cel al unui trandafir.

Cum se folosește uleiul de geranium

Uleiul esențial de geraniu poate fi diluat cu un ulei purtător, cum ar fi uleiul de susan și aplicat local pe piele. Îl poți folosi pentru a trata acneea sau mâncărimea pielii sau ca ulei de masaj.

Unele uleiuri purtătoare pot provoca o reacție alergică atunci când sunt aplicate pe piele. Înainte de utilizare, faceți un test de plasture pe o zonă mică pentru a vă asigura că nu provoacă o reacție.

Când diluați uleiurile esențiale cu un ulei purtător, este important să urmați următoarele recomandări de diluare. Pentru adulți, începeți prin a amesteca 2 lingurițe de ulei purtător cu 5 picături de ulei esențial. Aceasta corespunde unei diluții de 2,5 procente. Pentru copii, 1-2 picături de ulei esențial la 2 lingurițe de ulei purtător este o cantitate sigură.

Ca tratament de aromoterapie, puteți, de asemenea, să picurați ulei de geranium pe un prosop de hârtie sau pe haine care nu sunt afectate de decolorare. De asemenea, îl puteți folosi într-un difuzor de cameră pentru a parfuma un spațiu mai mare. Există, de asemenea, difuzoare pentru uz personal, cum ar fi bețișoarele inhalatoare de aromă, pe care le puteți umple cu ulei și le puteți inspira din mers.

Uleiurile esențiale nu trebuie niciodată înghițite.

Efecte secundare ale uleiului de geranium

Atunci când este utilizat corect, uleiul de geranium este considerat sigur pentru majoritatea oamenilor. Unii oameni pot avea o erupție cutanată sau o senzație de arsură atunci când îl folosesc pe piele. Nu utilizați niciodată ulei esențial pe piele decât dacă este diluat cu un ulei purtător.

O cantitate mică de ulei de geranium este uneori adăugată la produsele de panificație, o cantitate mică poate fi înghițită cu ușurință. Efectele ingerării unor cantități mari de ulei de mușcate sunt necunoscute.

Rezumat

Uleiul esential de geranium a fost folosit de secole pentru tratarea afectiunilor de sanatate. Datele științifice sugerează că poate fi benefic pentru o serie de afecțiuni, cum ar fi anxietatea, depresia, infecțiile și calmarea durerii. Se crede că are proprietăți antibacteriene, antioxidante și antiinflamatorii.

Consultați-vă întotdeauna medicul înainte de a utiliza uleiuri esențiale și nu înlocuiți tratamentul prescris cu uleiuri esențiale.
Vreau ulei esential de geranium!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :