Ulei esențial de lemongrass

Lemongrass

De ce este benefic să folosiți ulei esențial de lemongrass?

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Lemongrass este o plantă tropicală folosită în gătit și ca plantă medicinală. Uleiul de lemongrass extras din frunzele și tulpinile plantei de lemongrass are un miros puternic, citric. Se găsește adesea în săpunuri și alte produse de îngrijire personală.

Este folosit pentru a trata problemele digestive și hipertensiunea arterială, dar are multe alte beneficii potențiale pentru sănătate. Uleiul esențial de lemongrass este un instrument popular de aromoterapie pentru ameliorarea stresului, anxietății și depresiei.

1. Are proprietăți antibacteriene

Lemongrass Lemongrass

Lemongrass este folosit ca remediu natural pentru vindecarea rănilor și prevenirea infecțiilor. Un studiu din 2010 a constatat că uleiul esențial de lemongrass este eficient împotriva multor bacterii rezistente la medicamente, inclusiv împotriva celor care provoacă infecții ale pielii, pneumonie, infecții ale sângelui și infecții intestinale grave.

2. Are proprietăți antifungice

Ciupercile sunt organisme precum drojdia și mucegaiul. Conform unui studiu din 1996, uleiul de lemongrass are un efect de descurajare eficient împotriva a patru tipuri de ciuperci. Un tip provoacă piciorul atletului, bataturi și prurit.

Cercetătorii au stabilit că cel puțin 2,5% din soluție trebuie să fie ulei de lemongrass pentru a fi eficientă.

3. Are proprietăți antiinflamatorii

Se crede că inflamația cronică cauzează multe probleme de sănătate, inclusiv artrită, boli cardiovasculare și chiar cancer. Lemongrass conține citrat, un compus antiinflamator.

Conform unui studiu pe animale din 2014, uleiul esențial de lemongrass, administrat pe cale orală, a arătat proprietăți antiinflamatorii puternice la șoarecii cu edem de labe indus de caragenan. Când este aplicat local, uleiul a arătat și un efect antiinflamator asupra șoarecilor cu edem la urechi.

4. Are proprietăți antioxidante

Antioxidanții ajută organismul să lupte împotriva radicalilor liberi care dăunează celulelor. Cercetările au arătat că uleiul esențial de lemongrass este, de asemenea, așa.

Conform unui studiu din 2015, apa de gură cu ulei de lemongrass a arătat o capacitate antioxidantă puternică. Cercetătorii văd aceasta ca o posibilă terapie adjuvantă pentru procedurile dentare nechirurgicale și gingivita.

5. Poate ajuta la prevenirea ulcerului gastric sau la ameliorarea greață

Lemongrass este folosit ca remediu popular pentru multe probleme digestive, de la dureri de stomac la ulcere gastrice. Un studiu din 2012 pe șoareci a constatat că uleiul esențial de lemongrass a ajutat la prevenirea ulcerului de stomac, o cauză comună a durerii de stomac.

Lemongrass este un ingredient comun în ceaiurile din plante și suplimentele anti-greață. Deși majoritatea produselor pe bază de plante folosesc frunze uscate de iarbă de lămâie, utilizarea uleiului esențial în aromoterapie poate oferi beneficii similare.

6. Poate ajuta la ameliorarea diareei

Diareea este adesea doar enervantă, dar poate provoca și deshidratare. Medicamentele anti-diaree fără prescripție medicală pot avea efecte secundare neplăcute, cum ar fi constipația, motiv pentru care unii oameni apelează la remedii naturiste.

Un studiu din 2006 a constatat că lemongrass poate încetini diareea. Studiul a arătat că uleiul a redus mișcările intestinale la șoarecii cu diaree indusă de ulei de ricin, posibil prin încetinirea mișcărilor intestinale.

7. Poate ajuta la scaderea nivelului de colesterol

Colesterolul ridicat poate crește riscul de atac de cord și accident vascular cerebral. Este important ca nivelul de colesterol să rămână stabil.

Lemongrass este folosită în mod tradițional pentru a trata colesterolul ridicat și bolile de inimă.

Un studiu din 2007 susține utilizarea acestuia pentru condițiile de mai sus. Potrivit studiului, uleiul de lemongrass a redus semnificativ nivelul de colesterol la șobolanii hrăniți cu o dietă bogată în colesterol timp de 14 zile. Reacția pozitivă a fost dependentă de doză, ceea ce înseamnă că efectele sale s-au schimbat atunci când doza a fost modificată.

8. Poate ajuta la reglarea nivelului de zahăr din sânge și a lipidelor

Un studiu din 2007 la șobolani a constatat că uleiul de lemongrass poate ajuta la scăderea zahărului din sânge la persoanele cu diabet zaharat de tip 2. În studiu, șobolanii au fost tratați cu 125-500 de miligrame de ulei de lemongrass pe zi timp de 42 de zile. Rezultatele au arătat că uleiul de lemongrass reduce nivelul de zahăr din sânge. De asemenea, a modificat parametrii lipidici în timp ce crește nivelul de colesterol HDL (bun).

9. Poate acționa ca un analgezic

Citralul găsit în uleiul esențial de lemongrass poate ajuta la ameliorarea durerii prin reducerea inflamației. Un studiu din 2017 la persoanele cu artrită reumatoidă a constatat că uleiul de lemongrass aplicat local reduce durerea cauzată de artrită. Într-o medie de 30 de zile, nivelul durerii a scăzut treptat de la 80 la 50 la sută.

10. Poate ajuta la ameliorarea stresului și a anxietății

Hipertensiunea arterială este un efect secundar comun al stresului. Multe studii au arătat că aromaterapia ameliorează stresul și anxietatea. Combinarea aromoterapiei cu masajul poate aduce beneficii și mai mari.

Un studiu din 2015 a examinat efectele uleiului de masaj de lemongrass și de migdale dulci în timpul masajului. Participanții la studiu care au fost masați cu ulei o dată pe săptămână timp de 3 săptămâni au avut tensiune arterială diastolică mai mică decât grupul de control. Nu a avut niciun efect asupra tensiunii arteriale sistolice și a frecvenței cardiace.

11. Poate ajuta la ameliorarea durerilor de cap și a migrenelor

Conform cercetătorilor australieni, iarba de lămâie australiană nativă poate ameliora durerea cauzată de durerile de cap și migrene. Cercetătorii cred că eugenolul, un compus găsit în lemongrass, are proprietăți similare cu aspirina. Se crede că Eugenolul previne lipirea trombocitelor. De asemenea, eliberează serotonina. Serotonina este un hormon care reglează starea de spirit, somnul, apetitul și funcția cognitivă.

Cum se utilizează

Cele mai multe cercetări științifice privind uleiul esențial de lemongrass au fost făcute pe animale sau in vitro - nu pe oameni. Ca urmare, nu există o doză standard pentru a trata orice afecțiune. Nu este clar dacă dozele la animale vor avea același efect asupra oamenilor.

Pentru a folosi lemongrass în aromoterapie, adăugați până la 12 picături de ulei esențial la 1 linguriță de ulei purtător, cum ar fi uleiul de cocos, uleiul de migdale dulci sau uleiul de jojoba. Amestecă-l într-o baie caldă sau masează-l în piele.

Este recomandabil să faceți un test de plasture înainte de a utiliza uleiul esențial diluat mai pe scară largă pe piele. Iată cum să vezi cum reacționează pielea la material: spălați-vă antebrațul cu un săpun ușor, fără parfum, apoi uscați, aplicați câteva picături de ulei esențial diluat pe o mică zonă de piele de pe antebraț, acoperiți zona. cu un bandaj și așteptați 24 de ore. Dacă simțiți orice disconfort, cum ar fi roșeață, vezicule sau iritație în decurs de 24 de ore, îndepărtați bandajul și spălați pielea cu apă și săpun ușor. Dar dacă nu simți niciun disconfort după 24 de ore, uleiul esențial diluat este probabil sigur de utilizat. Nu aplicați niciodată uleiuri esențiale direct pe piele.

De asemenea, puteți inhala direct uleiul esențial de lemongrass. Pune câteva picături pe o minge de vată sau pe un șervețel și inhalează parfumul. Unii oameni își masează uleiul esențial diluat în tâmple pentru a ameliora durerile de cap.

Efecte secundare și riscuri posibile

Uleiul esențial de lemongrass este foarte concentrat. Efectele sale secundare nu au fost studiate în detaliu. La unii oameni, acestea pot fi mai puternice decât efectele secundare ale plantei de lemongrass.

Lemongrass poate provoca o reacție alergică sau iritarea pielii atunci când este aplicată local.

Alte efecte secundare cunoscute ale lemongrass-ului administrată pe cale orală sunt: ​​amețeli, somnolență, creșterea apetitului, urinare crescută

Uleiurile esențiale pot fi toxice dacă sunt înghițite. Uleiul esențial de lemongrass nu trebuie ingerat decât sub supravegherea unui furnizor de asistență medicală care vă monitorizează tratamentul.

Lemongrass sub formă de plante este, în general, sigur de utilizat în alimente și băuturi. În cantități mai mari, poate crește riscul de a dezvolta reacții adverse.

De asemenea, trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de utilizare dacă aveți diabet sau glicemia scăzută, aveți o boală respiratorie, cum ar fi astmul, aveți boli hepatice, primiți chimioterapie, sunteți însărcinată sau alăptați.

Nu utilizați lemongrass ca terapie adjuvantă sau în locul tratamentului standard pentru orice afecțiune medicală decât dacă sunteți sub îndrumarea și supravegherea medicului dumneavoastră.

Rezumat

Unele cercetări au arătat că uleiul esențial de lemongrass are proprietăți puternice antioxidante, antiinflamatorii, antifungice și astringente. Mai sunt încă necesare studii umane înainte de a putea fi recomandat ca tratament general.

Până când uleiul esențial de lemongrass se dovedește sigur și eficient, poate doriți să beți ceai de lemongrass — cu aprobarea medicului dumneavoastră — ca remediu natural pentru problemele de stomac și alte afecțiuni.
Vreau ulei esențial de lemongrass!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :