Cimbru

Cimbru

12 beneficii pentru sănătate ale cimbrului

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Cimbrul este o plantă care aparține familiei mentei. Gama sa de utilizări este impresionantă. Potrivit unui studiu din 2014, există peste 400 de subspecii. Vechii egipteni îl foloseau pentru îmbălsămare, în timp ce grecii antici îl foloseau ca tămâie.

Avantaje

Cimbru Cimbru

Datorită gustului său caracteristic, cimbrul este încă unul dintre ingredientele culinare, dar cimbrul se mândrește și cu multe proprietăți medicinale utile.

Beneficiile cimbrului sunt următoarele:

 • luptați împotriva acneei
 • poate scădea tensiunea arterială
 • poate ajuta la ameliorarea tusei
 • poate întări imunitatea
 • dezinfectie
 • ține departe dăunătorii
 • aromaterapie
 • ameliorarea stării de spirit
 • utilizare culinară
 • prevenirea infecțiilor bacteriene
 • poate ajuta la tratarea infecțiilor fungice
 • poate ajuta la combaterea anumitor tipuri de cancer

Coș

Dacă v-ați săturat să cumpărați și să încercați medicamente pentru acnee fără prescripție medicală, dar nu obțineți rezultatele pe care le căutați, este posibil să aveți noroc. Cimbrul este cunoscut pentru proprietățile sale antibacteriene și, prin urmare, poate avea un viitor ca ingredient anti-acnee.

Când cimbrul este înmuiat în alcool timp de zile sau săptămâni, se transformă într-o soluție cunoscută sub numele de tinctură.

Într-un studiu din 2010, sa demonstrat că uleiul esențial de cimbru are un efect antibacterian asupra P. acnee - care cauzează acnee - bacterii, dar încă nu știm dacă uleiul de cimbru este cu adevărat eficient împotriva acneei.

Tensiune arterială

Thymus linearis Benth. O specie de cimbru găsită în Pakistan și Afganistan.

Un studiu din 2014 a constatat că extractul a redus semnificativ frecvența cardiacă la șobolanii cu hipertensiune arterială. De asemenea, a reușit să reducă nivelul de colesterol.

Cu toate acestea, avem nevoie de studii pe oameni pentru a confirma aceste efecte.

Tuse

Uleiul esențial de cimbru obținut din frunzele sale este adesea folosit ca antitusiv natural.

Un studiu din 2006 a constatat că o combinație de cimbru și frunze de iederă a ajutat la ameliorarea tusei și a altor simptome ale bronșitei acute.

Un studiu din 2018 a constatat că o combinație de extract de cimbru și primula a redus inflamația și producția de mucus la animale.

Data viitoare când aveți tuse sau dureri în gât, încercați să beți niște ceai de cimbru.

Imunitate

Poate fi o provocare pentru organism să înlocuiască necesarul zilnic de vitamine.

Din fericire, cimbrul este plin de substanțe nutritive benefice, inclusiv vitamina A, vitamina C, cupru, fibre, fier și mangan.

Cu toate acestea, cimbrul nu este o sursă foarte bogată de acești nutrienți decât dacă îl consumați în cantități excesive. De exemplu, o linguriță de cimbru conține doar 1,28 miligrame de vitamina C, ceea ce reprezintă doar 1% din necesarul zilnic.

Dezinfecție

Mucegaiul este un poluant comun, dar potențial periculos, care poate fi pândit în casa dvs. Odată ce l-ați identificat, trebuie să faceți pașii necesari pentru a scăpa de el o dată pentru totdeauna. În unele cazuri, uleiul de cimbru poate fi soluția.

Un studiu din 2017 asupra fructelor arborelui de guava a arătat că cimbrul poate fi eficient în combaterea putregaiului cenușiu.

Aceste efecte pot fi aplicate și la tratarea mucegaiului în casă. Un studiu din 2007 sugerează că cimbrul poate fi folosit ca dezinfectant în casele cu concentrații scăzute de mucegai.

Cu toate acestea, dacă găsiți mucegai semnificativ în casa dvs., cel mai bine este să angajați un profesionist pentru a-l elimina.

Dăunători

Timolul, un tip de ulei de cimbru, este un ingredient în multe pesticide, atât de interior, cât și de exterior, și este adesea folosit împotriva bacteriilor, virușilor, șobolanilor, șoarecilor și altor dăunători de origine animală.

Un studiu din 2021 a constatat că uleiul esențial de cimbru este eficient împotriva țânțarilor adulți și a larvelor acestora.

Puteți face un repelent de casă amestecând 4 picături de ulei de cimbru pentru fiecare linguriță de ulei de măsline sau 4-5 picături pentru o jumătate de dl de apă.

Aroma

Acum puteți găsi produse organice și naturale de îngrijire a pielii care conțin mult cimbru la majoritatea comercianților cu amănuntul.

Cimbrul este un ingredient popular în deodorantele naturale și se găsește adesea în potpourri.

Puteți folosi ulei esențial de cimbru într-un difuzor de aromoterapie pentru a beneficia potențial de beneficiile proprietăților sale de îmbunătățire a stării de spirit, deși sunt necesare mai multe cercetări.

Dispoziție

Uleiul esențial de cimbru este adesea folosit în scopuri aromatice și terapeutice datorită ingredientului său activ, carvacrolul.

S-a demonstrat că carvacrolul crește concentrația a doi hormoni care îmbunătățesc starea de spirit, serotonina și dopamina.

Dacă utilizați în mod regulat cimbru sau ulei de cimbru, acesta poate avea un efect pozitiv asupra sentimentelor și stării de spirit. Cu toate acestea, sunt necesare studii suplimentare pe oameni.

Gătit

Cimbrul este un ingredient minunat folosit în multe bucătării din întreaga lume, în special în Franța, Italia și Marea Mediterană.

Infecție bacteriană

Ai avut vreodată toxiinfecții alimentare? Cimbrul poate ajuta la prevenirea acesteia.

Un studiu in vitro din 2013 a arătat că uleiul de cimbru are potențialul de a fi folosit ca conservant alimentar natural împotriva mai multor bacterii obișnuite din alimente care cauzează boli umane chiar și la concentrații scăzute.

În plus, conform unui studiu in vitro din 2011, uleiul de cimbru este eficient împotriva tulpinilor rezistente de bacterii Staphylococcus, Enterococcus, Escherichia și Pseudomonas.

Este important să rețineți că acest lucru nu înseamnă că consumul de ulei de cimbru va preveni intoxicațiile alimentare. În plus, dacă ar fi să luați suplimente de cimbru în mod regulat, probabil că ați ucide multe dintre bacteriile bune din intestin.

Infecție fungică

Cimbrul nu este doar potențial eficient împotriva bacteriilor. De asemenea, poate avea un anumit efect asupra ciupercilor.

Un studiu in vitro din 2021 a constatat că doze foarte mici de ulei esențial de cimbru au fost fungicide împotriva Candida albicans, o cauză comună a infecțiilor fungice, chiar și atunci când ciuperca era rezistentă împotriva medicamentului prescris fluconazol.

Cu toate acestea, cercetarea umană este necesară pentru a determina dacă consumul de ulei de cimbru poate trata Candida.

Rac

Un studiu in vitro din 2018 a constatat că uleiurile esențiale de cimbru și cuișoare inhibă funcția celulelor canceroase de sân. Un studiu din 2021 a ajuns la aceeași concluzie.

Aceste studii oferă doar dovezi foarte slabe cu privire la potențialele beneficii ale cimbrului împotriva cancerului, iar studiile pe oameni sunt necesare pentru a confirma beneficiile potențiale.

Rezumat

Cimbrul este o plantă versatilă care oferă multe utilizări utile. Cu toate acestea, majoritatea cercetărilor au fost efectuate în studii de laborator sau pe animale, astfel încât dovezile științifice care susțin astfel de utilizări benefice sunt destul de slabe. Utilizarea cimbru nu poate înlocui îngrijirea și tratamentul medical.

Dacă doriți să vă scufundați în beneficiile cimbrului, poate doriți să explorați terapii complementare și alternative pe lângă tratamentul tradițional, căutând un profesionist calificat, cum ar fi un naturopat sau un osteopat.

Poate fi util pentru gătit, sănătate, piele și chiar mirosul camerei.
Vreau cimbru!

Nu există acest produs în magazin
Expresia cautată
Tipul căutării
ȘI (apare fiecare cuvânt)
SAU (să apare oricare cuvânt)
Căutare în categorie
Toate categoriile
Unde să caute
Nume
Cod produs
Scurtă descriere despre produs
Caracteristicile detaliate ale produsului
Alte caracteristici opționale
Parametrii de produs
Preț minim
Lei
Preț maxim
Lei