Ulei esențial de eucalipt

Eucalyptus

10 beneficii surprinzătoare ale uleiului de eucalipt

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Arborele de eucalipt, originar din Australia, este acum cultivat în toată lumea și folosit pentru proprietățile sale medicinale. Puterea lor de vindecare provine din uleiul de eucalipt. Este produs din frunzele de formă ovală ale copacului.

Frunzele sunt uscate, zdrobite și distilate pentru a elibera uleiul esențial. După extracție, uleiul trebuie diluat înainte de a putea fi utilizat ca medicament. Iată nouă beneficii ale uleiului de eucalipt.

1. Ameliorarea tusei

Eucalyptus Eucalipt

Uleiul de eucalipt a fost folosit de mulți ani pentru a calma tusea. Unul dintre ingredientele active din unele medicamente pentru tuse fără prescripție medicală este uleiul de eucalipt. Vicks VapoRub, de exemplu, conține aproximativ 1,2% ulei de eucalipt, printre alte ingrediente pentru ameliorarea tusei.

Unguentul popular este aplicat pe piept și pe gât pentru a ameliora simptomele de tuse ale unei răceli sau gripe.

2. Curățarea pieptului

Uleiul de eucalipt nu numai că calmează tusea, dar poate ajuta și la îndepărtarea mucoasei din piept.

Inhalarea aburului produs cu ulei esențial poate slăbi mucusul, astfel încât să fie expulzat atunci când tușiți. Frecarea cu ulei de eucalipt are același efect.

3. Alertă împotriva insectelor

Tânțarii și alte insecte care mușcă sunt purtătoare de boli care pot fi periculoase pentru sănătatea noastră. Evitarea mușcăturilor lor este cea mai bună apărare. Spray-urile DEET sunt cele mai populare repellente, dar conțin substanțe chimice puternice.

Ca o alternativă eficientă pentru cei care nu pot folosi DEET, mulți producători produc compuși vegetali pentru a respinge dăunătorii. Mărci precum Repel și Off! uleiul de eucalipt de lămâie este folosit pentru a ține la distanță dăunătorii.

4. Dezinfecția plăgilor

Aborigenii din Australia foloseau frunzele de eucalipt pentru a trata rănile și pentru a preveni infecțiile. Uleiul diluat poate fi folosit și astăzi pe piele pentru a combate inflamația și pentru a promova vindecarea. Puteți cumpăra creme sau unguente care conțin ulei de eucalipt. Aceste produse pot fi folosite pentru arsuri minore sau alte răni care pot fi tratate acasă.

5. Sedare respiratorie

Plângerile respiratorii, cum ar fi astmul și sinuzita, pot fi ajutate prin inhalarea aburului cu ulei de eucalipt adăugat. Uleiul reacționează cu membrana mucoasă și nu numai că reduce mucusul, dar ajută și la slăbirea acestuia, astfel încât să poată fi tuse.

De asemenea, este posibil ca eucaliptul să blocheze simptomele astmului. Pe de altă parte, eucaliptul poate agrava astmul la persoanele care sunt alergice la eucalipt. Sunt necesare mai multe cercetări pentru a determina modul în care eucaliptul afectează persoanele cu astm.

6. Controlul zahărului din sânge

Uleiul de eucalipt este potrivit pentru tratamentul diabetului. Deși încă nu știm prea multe, experții cred că poate juca un rol în scăderea nivelului de zahăr din sânge la diabetici.

Cercetătorii nu și-au dat seama încă cum funcționează uleiul esențial. Cu toate acestea, până când vom afla mai multe, comunitatea științifică recomandă monitorizarea atentă a nivelului de zahăr din sânge pentru cei care folosesc medicamente antidiabetice care conțin ulei de eucalipt.

7. Tratament herpes labial

Proprietățile antiinflamatoare ale eucaliptului pot ameliora simptomele herpesului. Aplicarea uleiului de eucalipt pe herpes labial poate reduce durerea și accelera procesul de vindecare.

Puteți cumpăra balsamuri și unguente pentru herpes labial fără prescripție medicală care folosesc un amestec de uleiuri esențiale, inclusiv eucalipt, ca parte a listei de ingrediente active.

8. Tratament pentru alergii

Uleiul de eucalipt este cunoscut a fi antiinflamator și vă poate ajuta să respirați liber. Senzația de răcoare pe care o simți atunci când o inhalezi te poate ajuta, de asemenea, să te simți ușurată atunci când te confrunți cu alergiile sezoniere.

Cercetătorii încep să înțeleagă cum utilizarea aromaterapiei cu eucalipt reduce inflamația. Acest lucru poate duce la o reducere a simptomelor alergice.

Încercați să aburiți eucalipt în aer sau să îl inspirați dintr-o sticlă pentru confort.

În ciuda proprietăților sale antiinflamatorii, eucaliptul poate declanșa alergii la unele persoane.

9. Reîmprospătarea aerului

Menta nu este singura armă împotriva respirației urât mirositoare. Datorită proprietăților sale antibacteriene, uleiul de eucalipt poate fi folosit și în lupta împotriva bacteriilor care provoacă respirația urât mirositoare. Unele ape de gură și paste de dinți conțin ulei esențial ca ingredient activ.

Produsele din eucalipt pot ajuta la prevenirea formării plăcii dentare pe dinți și gingii, atacând bacteriile care cauzează cariile dentare.

10. Ameliorarea durerilor articulare

Conform cercetărilor, uleiul de eucalipt ameliorează durerile articulare. De fapt, multe creme și unguente populare fără prescripție medicală folosite pentru a calma durerea din afecțiuni precum osteoartrita și artrita reumatoidă conțin acest ulei esențial.

Uleiul de eucalipt ajută la reducerea durerii și a inflamației asociate cu multe boli. Poate fi util și pentru cei care suferă de dureri de spate sau se recuperează după leziuni articulare sau musculare. Discutați cu medicul dumneavoastră dacă ar putea fi potrivit pentru dvs.

Ulei de eucalipt pentru păr

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Ulei de eucalipt

Uleiul de eucalipt este ulei distilat din frunzele arborelui de eucalipt veșnic verde (Eucalyptus globulus), cunoscut pentru creșterea sa rapidă. Deși eucaliptul este originar din Australia, acum este cultivat în toată lumea.

Un studiu din 2016 a constatat că uleiul de eucalipt are proprietăți antimicrobiene, antifungice și erbicide.

Conform susținătorilor utilizării uleiului de eucalipt pentru păr, acesta stimulează foliculii de păr, îmbunătățește sănătatea părului, promovează creșterea părului, ameliorează mâncărimea scalpului și tratează păduchii.

Aveți grijă înainte de a utiliza ulei de eucalipt. Ca și în cazul majorității uleiurilor esențiale, este important să diluați uleiul de eucalipt într-un ulei purtător înainte de a-l aplica direct pe piele.

Eucalipt și creșterea părului

Un studiu din 2010 a concluzionat că uleiul de eucalipt are proprietăți antiinflamatorii. Deși cercetările clinice nu au dovedit acest lucru, susținătorii uleiului de eucalipt pentru păr cred că uleiul poate reduce inflamația la nivelul scalpului, creând un mediu ideal pentru creșterea părului.

Ulei de eucalipt și mătreață

Conform estimărilor, mătreața și dermatita seboreică asociată afectează aproximativ jumătate din populația adultă. Potrivit unui raport din 2012 publicat în Asia Pacific Journal of Tropical Disease, uleiul de eucalipt are proprietăți antifungice și antiseptice care pot acționa ca un tratament anti-mătreață.

Ulei de eucalipt și păduchi de cap

Dacă sunteți afectat de un focar de păduchi, ar trebui să luați în considerare uleiul de eucalipt ca o posibilă metodă de tratament.

Un studiu australian din 2017 a concluzionat că uleiul de eucalipt (în soluție de Leptospermum petersonii) este o alternativă productivă în tratamentul păduchilor de cap datorită eficacității, siguranței și simplității sale.

Înainte de a utiliza eucalipt împotriva păduchilor capului, adresați-vă medicului dumneavoastră, care vă poate sugera alte tratamente.

Ulei de eucalipt și piatră

Piedra este o infecție fungică care provoacă formarea de bulgări pe păr. Nodulii albi de piedra se găsesc de obicei în părul facial și corporal. Noduli de piedra neagră se găsesc de obicei în păr.

Un studiu din 2012 a constatat că uleiul de eucalipt a fost eficient împotriva ciupercii Trichosporon ovoides din spatele infecției.

Rezumat

S-au făcut o cantitate destul de mare de cercetări clinice asupra uleiului de eucalipt. Unele dintre acestea se aplică și părului, cum ar fi efectul său asupra mătreții, păduchilor și pecinginei. Există și alte afirmații despre ulei - cum ar fi promovarea creșterii părului - care nu au fost dovedite clinic.

Dacă vă gândiți să adăugați eucalipt la rutina de îngrijire a părului, amintiți-vă că nu este sigur de utilizat decât dacă este diluat. Dacă aveți nelămuriri cu privire la utilizarea sau cum să îl utilizați, discutați cu medicul dumneavoastră sau cu dermatologul.
Vreau ulei esențial de eucalipt!

Nu există acest produs în magazin
Expresia cautată
Tipul căutării
ȘI (apare fiecare cuvânt)
SAU (să apare oricare cuvânt)
Căutare în categorie
Toate categoriile
Unde să caute
Nume
Cod produs
Scurtă descriere despre produs
Caracteristicile detaliate ale produsului
Alte caracteristici opționale
Parametrii de produs
Preț minim
Lei
Preț maxim
Lei