Ulei esențial de ylang-ylang

Ylang-ylang

Despre uleiul esențial de ylang-ylang

Următoarele sunt afirmații susținute de experimente științifice și rezultate ale testelor publicate pe internet, dar acestea nu sunt concluzii trase din testarea produselor noastre.

Ylang-ylang este o floare galbenă, în formă de stea, care crește pe arborele kananga (Cananga odorata). Această specie tropicală este originară din țările din jurul Oceanului Indian, cum ar fi India, Filipine, Malaezia, Indonezia și părți din Australia. Mirosul îmbătător și aromat al ylang-ylang-ului este fructat, floral și bogat.

Mai multe tipuri de uleiuri esențiale sunt produse din floarea de ylang-ylang prin distilare cu abur. Uleiurile diferă prin intensitatea mirosului lor.

Ylang-ylang extra este cel mai puternic ulei esențial obținut din floarea de ylang-ylang. Acest ulei este adesea folosit în parfumuri precum Chanel Number Five.

Uleiurile esențiale mai puțin puternice sunt folosite în parfumurile medii și de bază și în produse precum colonia, loțiunea de corp, arome și săpun. Cea mai bună formă de ylang-ylang este adesea cunoscută sub numele de ulei de kananga.

Utilizări

Ylang-ylang Ylang-ylang

Conform cercetărilor, ylang-ylang: îmbunătățește starea de spirit, reduce depresia, ameliorează anxietatea, scade tensiunea arterială, scade ritmul cardiac, stimulează producția de ulei în piele și scalp, respinge insectele zburătoare și ucide larvele gândacului.

p >

Unii folosesc ylang-ylang ca afrodisiac și pentru stimularea sexuală, deși beneficiile sale în acest domeniu sunt în primul rând anecdotice.

Ylang-ylang a fost, de asemenea, folosit în trecut ca un remediu tradițional pe bază de plante, de exemplu, pentru probleme de stomac, reumatism, gută, malarie, dureri de cap, pneumonie.

Beneficiile ylang-ylang

Ylang-ylang-ul are unele beneficii dovedite și câteva utilizări anecdotice. De exemplu:

 • Un mic studiu a constatat că ylang-ylang-ul reduce anxietatea și crește stima de sine atunci când este aplicat pe piele sau inhalat. Efectele benefice ale ylang-ylang-ului asupra stării de spirit au fost replicate în alte studii și susținute de dovezi anecdotice.
 • Un alt studiu a constatat că inhalarea de ylang-ylang a avut un efect sedativ, deoarece a redus semnificativ tensiunea arterială sistolica și diastolică și ritmul cardiac la bărbații sănătoși.
 • Ylang-ylang conține linalol, un compus care are proprietăți antibacteriene, antifungice și antiinflamatorii. S-a demonstrat că reduce eficient infecția fungică cu Candida albicans.
 • În multe părți ale lumii, florile de ylang-ylang sunt zdrobite într-o pastă și folosite ca inhalator pentru a trata astmul.
 • Florile uscate de ylang-ylang sunt folosite în țările asiatice pentru a trata simptomele malariei.
 • Ylang-ylang este folosit ca medicament popular pentru a crește dorința sexuală și pentru a reduce anxietatea sexuală.

Efecte secundare Ylang-ylang

Ylang-ylang conține mai mulți alergeni, cum ar fi izoeugenolul. A fost legată de dezvoltarea dermatitei de contact și poate irita pielea atunci când este aplicată local.

Ca și în cazul tuturor uleiurilor esențiale, nu utilizați ylang-ylang cu putere maximă pe piele. Ylang-ylang trebuie amestecat cu un ulei purtător și plasture testat înainte de a fi utilizat pe zone mari ale corpului, feței sau scalpului.

Ylang-ylang-ul este otrăvitor pentru câini și pisici. Nu aplicați ylang-ylang pe pielea, labele sau blana animalului dvs. de companie și aveți grijă să nu-l folosiți acolo unde animalul dvs. îl poate linge sau inspira.

În prezent, ylang-ylang-ul este considerat sigur atunci când este utilizat ca aditiv alimentar. Cu toate acestea, dacă sunteți alergic la ingredientele sale, cel mai bine ar fi să îl evitați cu totul.

Forme de ulei esențial de ylang-ylang

Ylang-ylang poate fi achiziționat ca ulei esențial. În unele cazuri, poate fi etichetat în funcție de clasamentul obținut în timpul procesului de distilare:

 • Ylang-ylang extra produce cel mai puternic parfum, dar se evaporă rapid.
 • Uleiurile esențiale de ylang-ylang cu numărul 1, 2 sau 3 sunt mai puțin parfumate, în această ordine, dar mai dense și de lungă durată. Uleiul de kananga (ylang-ylang 3) are cel mai delicat parfum.
 • Uleiul esențial complet de ylang-ylang conține toate cele patru niveluri de parfum, de la extra la 3.

Ylang-ylang se găsește ca ingredient în multe produse comerciale de îngrijire a pielii și a părului, precum și în lumânări parfumate, uleiuri de masaj, parfumuri și colonii.

Folosirea ylang-ylang

Ylang-ylang amestecat cu un ulei purtător poate fi folosit pentru îngrijirea pielii uscate și masaj. De asemenea, poate fi frecat în scalp pentru a promova producția de ulei și pentru a reduce uscarea. Deoarece ylang-ylang-ul este iritant pentru unii oameni, faceți întotdeauna un test de plasture și așteptați 24 de ore înainte de a utiliza.

 • Diluați întotdeauna. Pentru aplicare locală, adăugați o picătură de ulei esențial la fiecare linguriță de ulei purtător.
 • Depozitați corespunzător. Păstrați într-un recipient de sticlă opac într-un loc răcoros și întunecat.
 • Folosiți și verificați-i calitatea. Ylang-ylang-ul are o perioadă de valabilitate lungă, așa că puteți face mai multe loturi pentru a-l păstra timp de un an sau mai mult. Cu toate acestea, nu utilizați niciodată ulei care a expirat sau are un miros de rânced.
 • Folosiți cu apă într-un difuzor de ulei. Ylang-ylang-ul poate fi, de asemenea, inhalat ca tratament de aromoterapie atunci când este utilizat într-un difuzor de cameră.

Rezumat

Ylang-ylang are un miros fructat, dulce și este un ingredient popular în multe parfumuri și produse cosmetice.

Ylang-ylang-ul are multe beneficii dovedite științific, cum ar fi ameliorarea anxietății și scăderea tensiunii arteriale la unii oameni. Dovezile anecdotice sugerează că, datorită efectului său sedativ, poate fi benefic și pentru relaxare și afecțiuni precum durerile de cap.

Ylang-ylang conține mulți alergeni, așa că trebuie utilizat cu grijă pe piele.
Vreau ulei esențial de ylang-ylang!

Aspect:
Ordonează după :
Aspect:
Ordonează după :